Öncelikle, 40 yılın başı gittiğiniz bir dağ evine, eğer çevrede güvenlik sorunu olabilecekse; alarm da taksanız, kamera da taksanız girerler ve siz tepki verene kadar da evin altını üstüne getirip kaçarlar. Sonra da size kırdıkları pencereleri yaptırmak, evin içini temizlemek gibi işler kalır. Bence böyle yerler için sizin girişlerini demir parmaklık vb. şeylerle kapatmanız uygun olacaktır. ha sürekli parmaklık hoş durmuyor derseniz, bir demirci ile konuşur ve seyyar parmaklık gibi şeyler yaptırabilirsiniz. Yani siz kalmaya gittiğinizde tamamen söker ve evin arkadasına falan atarsınız, evden uzun süreli ayrılacağınız zaman tekrar takıp kilitlersiniz.
Alarm ve kamera olarak da bütçenize göre bir sürü özellik ve senaryo eklenebilir. Fakat dağ evinde sizin sıkıntılarınız 1. elektrik kesintisi 2. telefon kesintisi çekmemesi 3. internet çekmemesi 4. gsm/mobil internet çekmemesi olacaktır. Bunları sağlam ve hırsıza dayanıklı bir hale getirmek sizin sistemin uzun sürede en maliyetli kısımları olur. Hırsızlar eğer görebiliyorlarsa ilk yaptıkları şey telefon hatlarını koparmak. Ki dağ evinde elektriği de hallederler. Elektriği keserler, 1 hafta sonra aküleriniz bittiğinde girerler mesela. Size elektrik kesintisi uyarısı gitmezse veya o uyarıları kaçırırsanız sistem bir işe yaramaz. Veya şebeke kesintisi de olabilir, boşver dersiniz.
Maliyeti değer mi, buna bakmalısınız: Acaba evde çalınmaya değer bir şey bırakmamak ve kapıyı bacayı kapatmak mı? Yoksa evde eşya bırakıp, uzun süreli sabit gidere katlanmak mı?
Marka olarak alarm markası Paradox, 1 numaradır. Kamera ve kayıt cihazı için ise Çin malı toplamalardan uzak durun.
0