[]

yazlık eve güvenlik sistemi

40 yılın başı gidilen bir eve (dağ evi) güvenlik için ne tip bir çözüm önerirsiniz hırsızlığa ve diğer şeylere karşı.


hareket algılayıcı bir kamera düşündük. uygun bir kamera çözümü var mıdır? ev içinde hareket algılayınca kayıda geçecek ve kaydı internet vasıtasıyla bize ulaştıracak. istediğimiz zaman bakabileceğiz vs. kamerasız pencerelere kapılara birer açılma sensörü falan da düşündük ama bir arıza vs. durumunda alarm verir. biz ne olduğunu anlamadığımız için düşeriz yollara vs. diye görsel bir şey daha mantıklı geldi bana.


nedir bu işin çözümü? illa ki genelin tercih ettiği bir yöntem vardır bu tarz yazlık kışlık işler için.

 
Aslında sadece iyi bir kamera sistemi yeterli. Özellikle de belirtirsiniz kamera sistemiyle korunmaktadır diye. Ayrıca alarm da taktırın.

Hem dışarıdan hem içerinde kamera+alarm.
  • insomniac  (08.02.20 12:41:21) 
bir de önerebileceğiniz bir marka-model-sistem var mıdır diye soruya ek yapayım.


  • syozkn  (08.02.20 12:53:20) 
Öncelikle, 40 yılın başı gittiğiniz bir dağ evine, eğer çevrede güvenlik sorunu olabilecekse; alarm da taksanız, kamera da taksanız girerler ve siz tepki verene kadar da evin altını üstüne getirip kaçarlar. Sonra da size kırdıkları pencereleri yaptırmak, evin içini temizlemek gibi işler kalır. Bence böyle yerler için sizin girişlerini demir parmaklık vb. şeylerle kapatmanız uygun olacaktır. ha sürekli parmaklık hoş durmuyor derseniz, bir demirci ile konuşur ve seyyar parmaklık gibi şeyler yaptırabilirsiniz. Yani siz kalmaya gittiğinizde tamamen söker ve evin arkadasına falan atarsınız, evden uzun süreli ayrılacağınız zaman tekrar takıp kilitlersiniz.

Alarm ve kamera olarak da bütçenize göre bir sürü özellik ve senaryo eklenebilir. Fakat dağ evinde sizin sıkıntılarınız 1. elektrik kesintisi 2. telefon kesintisi çekmemesi 3. internet çekmemesi 4. gsm/mobil internet çekmemesi olacaktır. Bunları sağlam ve hırsıza dayanıklı bir hale getirmek sizin sistemin uzun sürede en maliyetli kısımları olur. Hırsızlar eğer görebiliyorlarsa ilk yaptıkları şey telefon hatlarını koparmak. Ki dağ evinde elektriği de hallederler. Elektriği keserler, 1 hafta sonra aküleriniz bittiğinde girerler mesela. Size elektrik kesintisi uyarısı gitmezse veya o uyarıları kaçırırsanız sistem bir işe yaramaz. Veya şebeke kesintisi de olabilir, boşver dersiniz.

Maliyeti değer mi, buna bakmalısınız: Acaba evde çalınmaya değer bir şey bırakmamak ve kapıyı bacayı kapatmak mı? Yoksa evde eşya bırakıp, uzun süreli sabit gidere katlanmak mı?

Marka olarak alarm markası Paradox, 1 numaradır. Kamera ve kayıt cihazı için ise Çin malı toplamalardan uzak durun.
  • malheiros  (08.02.20 13:14:20 ~ 13:17:59) 
Her odaya hem infrared hem de mikrodalga hareket sensörü koyulmalı. İleri düzey güvenlik için camlara ve giriş kapısına "ışın perdesi" konulmalı. Jammer ile bağlantı kesilmesin diye mevcut bir telefon/internet hattı olması iyi olur.

Evin içine ve dışına 360 derecelik dome kamera da koyarsan tadından yenmez.

Bunlar hangi markalarda vardır araştırmak lazım.
  • kimlanbu  (08.02.20 13:21:05) 
Issız bir yerde kamera sisteminin hiç bir avantajı yok. Bizim yazlık da eskiden ıssız bir yerdeydi. Kışın hala da ıssız bir yer. Alarm var, kamera var. Hiç bir işe yaramadı. Sonunda çareyi demir parmaklık takdırıp, kış dönemi perdeleri kapamamakta bulduk. Evde 2000'lerin ortasından kalma öküz gibi plazma var o kadar. Evi soyacak tip içeri bir ışık tutuyor, parmaklık kestiğine, alarmı çaldırdığına değecek bir şey olmadığını görünce çekip gidiyor.

Özetle evde bir şey olmadığını hırsıza göstermek gerekiyor. En büyük tedbir bu.

Modern alarm sistemleri günde 1 defa sisteme ping atıyor. Elektrik kesintisi, telefon bağlantısı kesintisi olup olmadığını da böyle anlıyor. Hırsız elektriği, telefonu keser ve bu ping süresine denk gelmezse 24 saatten bir kaç dakika daha az bir süresi var evi soyması için. Alarm kuru gürültü yaptığı ile kalır, gerçekten ıssızlıktaysa da hiç bir işe yaramaz.
  • denizgonen  (08.02.20 13:25:20) 
Kamera adalet sistemi gelişmiş toplumlarda caydırıcı olur, hırsız yakalanırsa büyük ceza alacağını bilir ve korkar.

Biz de öyle değil maalesef, her yer kameralarla doluyken marketlerden kuyumculardan hırsızlık yapıyorlar. Bu hırsızlar orada kamera varken kuyumcu soymaya cesaret edebiliyorsa gerisini siz düşünün.

Alarm da bir işe yaramaz, dağ evi diyorsunuz yani alarm çalsa da kimse duymayacak büyük ihtimal ile, ya da duyulsa da çok uzaktan duyulacak. Ya kimse umursamaz ya da birileri gelene kadar hırsızın işi biter ve gider.

Kamera ve alarm sistemi kurup özellikle de bunşarı tabela ederseniz hırsızlarda merak uyandırırsınız "lan içerde ne var ki bu kadar korumaya almışlar" diye düşünür ve özellikle girerler.

En güzeli ferforje korkuluk ve düzgün bir kilit sistemi, yazın görüntü kirliliği olur derseniz @malheiros'un dediği gibi dükkan vitrinlerine takılan seyyar korumalardan yaptırabilirsiniz.
  • John Bloor  (08.02.20 13:29:10) 
bunun çözümü yok ki hocam. hırsızın aklına gelmesin.

bizim de aynı şekilde dağın başında ev var. kışın kimse yok köyde. adam bir bakar, 2 bakar, üçüncüde hoop çalar gider.

ya pc ye kayıt yapan bir sistem kuracaksın. ya da internet vasıtasıyla uzaktan izleyebileceğin bir sistem.

şu da tartışılır: evi korunaklı yapınca hırsıza "önemli bişey var" algısı vermiş olur musun.
  • qobel  (08.02.20 13:32:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.