[]

Peugeot 308 vs Audi A3

308'in 2015 civarı Allure modeli 110 bin seviyesinde.

Audi A3 ise aynı model yılında 160 bin civarı.

Bütçem Peugeot derken kalbim Audi diyor.

Siz ne dersiniz arada 50 bin gibi bi fark var, değer mi acaba? Yoksa Peugeot da gayet iyi araç gerek yok 50 bin cebinde kalsın mı dersiniz?

 
audinin bakım, potansiyel arıza ve kasko masraflarının da yüksek olacağını hesap et.


  • orpheus  (07.02.20 15:40:11) 
audinin artıları marka değeri, değer kazanma oranı. dezavantajları dsg şanzıman, bakım maliyeti, iç donanımı bence yetersiz.

208 avanntajı donanımı. dezavantajı marka değeri, yıpranma süresi.
pejoyla audi karşılaştırmasından önce aralığa farklı araçlar konulabilir.
pejo 308 seat leon vw golf audi a3 bmw 116 mercedes a serisi.

160 bandında çok araç var değerlendirilebilecek.
  • mikahakkinen  (07.02.20 15:49:53) 
audi a3 kullandığında gözünde oluşan audi/peugeot farkını yaratan audiye sahip olmuyorsun aslında. o yüzden bu segmentlerde bütçeyi üzüp marka algısı üzerinden yüksek fiyatlı olana yönelmek yanlış geliyor bana.

allure paket nasıldır bilmiyorum ama tahminim dengi paketlerde bile peugeotun doluluğu daha tatmin edici olur.
kazasız belasız kullan da gerisi sıkıntı değil.
  • baharat  (07.02.20 16:07:29) 
Baharat+1 kompakt sınıfta audi'ye değil markaya para veriyorsun ki 308 yılın otomobili seçilmişti çıktığında, güzel makinedir. Sıfır peugeot satın almış, 5 senedir kullanmış, hem otomobilden hem bakım hem servisi hususunda müşteri memnuniyeti noktasında tatmin edici tecrubelerimle yazıyorum. D segmenti almıyorsan marka algısı dışında fayda gecmez eline. Türkiye şartlarında işini gören ve iyi yolda olduğunu bildiğin ürünler tuketmelisin. Kalan parayla da baska ihtiyaçlarını gider.


  • karacigerim vur kadehlere  (07.02.20 17:37:31) 
hocam 160binlere kadar çıkıyorsan sıfırlara da baksanız ya. bende de 2017 model 308 var. ilk alırken liste fiyatından 14 bin gibi bir indirim yapmışlardı. denk gelirse pejoda ciddi indirimler oluyor. 5 yaşında araçtansa bütçeyi zorlayıp sıfır veya 1-2 yaşında araçlar daha mantıklı bence.
ek olarak da benim 308 40bin kmye geldi henüz herhangi bir sorun yaşamadım. yakıtından aşırı memnunum. tek sıkıntım amortisörleri baya sert çukurlar rahatsız edebiliyor. onun haricinde tavsiye ederim güzel araç.

  • genc irisi  (07.02.20 18:39:00) 
A3 sportback'im var. 1.6tdi otomatik.
Böyle bir keyif yok. Kullanımı konforu çok iyi, vites geçişleri mükemmel. Motor yalıtımı güzel içeri motor sesi gelmiyor.
Yakıt az yakıyor.
İkisiyle de test sürüşü yapın. 50binlik farkı hissedeceksiniz.

Ancaaak;
En büyük dezavantajı "stronic şanzuman". Kronik arızası var, saatli bomba, kimin elinde patlarsa. Ve baya yüksek masraflar çıkarıyor.
Sırf bundan dolayı ara ara arabayı satmayı düşünüyorum.

Konfor keyif vs a3 üzmez, ama mutlaka şanzumanını kontrol ettirin.
  • artci sarsinti  (07.02.20 20:54:11) 
a3'ün yanında 308 araba değil.

Konfor, yol tutuş ve keyif diyosan a3 derim.

Peugeot = sorun benim kafamda.

Hep, peugeot alınmaz dedim yıllarca, kaderim cilvesi ilk arabam peugeot 307 idi. Bu kadar durduk yere arıza çıkartan, bu kadar az km'de abuk sabuk parçaları bozulan araba görmedim. Sattığım gün, aldığım günden daha fazla sevindim.

A3'ün bakım maliyeti Golf'ten çok farklı değil.
  • burfak  (07.02.20 21:17:38) 
normalde peugeotu cok severim ama 308 biraz pasif.


  • turbo sadık  (07.02.20 22:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.