[]

bu firma dolandırıcı mı ?

bizim şirkete mail atmışlar patentinizi alın bilmem ne.

bu adamların bize gönderdiği sözleşme

docdro.id

mail de şu

Naciye Hanım Merhabalar;



Telefonda yapmış olduğumuz görüşmeye istinaden; hali hazırda kullanmış olduğunuz logo ile birlikte, vergi levhanız ve dekont üzerindeki referans numaranızla göndermeniz halinde, marka tescil başvuru işlemleriniz sisteme girilecektir.



Şirketlerin markalarını/ firma ünvanlarını Türk Patent Enstitüsü nezdinde tescil ettirmeleri gerekmektedir. Bu durumda ileride Marka Hakkı İhlali nedeni ile tabela, fatura, reklam, kartvizit, broşür vb. ürünlerden markanızın silinmesi, adli para cezası, işyerlerinin 1 yıldan az olmamak üzere kapatılması ve ticaretten men cezası ile karşılaşabilirsiniz.

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 29. Ve 30. Maddelerinin kanun hükümlerinden de açıkça anlaşılacağı üzere yasa koyucu; marka taklitçiliği, karıştırma ihtimali yaratma, marka koruması işaretini kaldırma hakkı üzerine yetkisiz tasarruf ve markanın tanınmışlığına tecavüz eylemlerini suç olarak düzenlemiş, söz konusu eylemler için hapis ve adli para cezası uygulanmasını kabul etmiştir.

Taklit markayı taşıyan/ üreten/ hizmetini veren / satışını yapan ürünler, bu durumu bildiği ya da bilmesi gerektiği halde satan, dağıtan, bir başka şekilde ticaret alanına çıkaran, ithal ve ihraç eden, ticari amaçla elde bulunduran veya bu ürüne dair sözleşme yapmak için öneride bulunan kişilerde marka hakkına tecavüz etmiş olur.

Başkasına ait marka hakkına iktibas ve iltibas suretiyle tecavüz ederek mal üreten veya hizmet sunan, satışa arz eden veya satan, ithal ya da ihraç eden, ticari amaçla satın alan, bulunduran, nakleden, veya depolayan kişi 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacaktır. Marka koruması olduğunu belirten işareti kaldıran kişi, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılacaktır.

Marka Tescil Belgesi (RESMİ BELGEDİR.) sahibi, devletin kendisine tanımış olduğu haklar çerçevesinde 10 yıl boyunca;

· firma ünvanının,

· markasının ve

· logosunun

aynısını veya benzerini kullanarak, hakkını ihlal eden tüm firmalara cezai müeyyideler uygulayabilir.

Markanız/ ünvanınız konusunda yasal sorun yaşamamak için marka/ unvan ve logo tescilini, faaliyet alanlarınızı içeren sektörlerde, yaptırmanız gerekmektedir.

MARKA TESCİL BAŞVURU ÜCRETİ HARÇ BEDELİ;

· BAŞVURU HARCI

· DANIŞMANLIK ÜCRETİ

· VEKİLLİK ÜCRETİ

· 10 YILLIK YASAL GÜVENLİK TAKİBİ(Markanızın 3.Kişilerce kullanılması durumunda tüm yasal yaptırımların tarafımızca takibi yapılıp,bilgisi aktarılacak, onayınız doğrultusunda yasal işlem gerçekleştirilecektir.)

· LOGO (Şekil) TESCİLİ

· SLOGAN TESCİLİ

*2.000+ KDV (%18)= 2.360 TL (FATURANIZ TARAFINIZA GÜN İÇERİSİNDE YÖNLENDİRİLİR.)

*Tek sınıflı bir marka başvuru danışmanlık bedelidir

ÖDEMELERİNİZ HAVALE VEYA KREDİ KARTI OLARAK İKİ ŞEKİLDE GERÇEKLEŞEBİLİR.

Aşağıda hesap bilgilerimize ulaşabilirsiniz.

HESAP BİLGİLERİ

ZİRAAT BANKASI

HESAP ADI: MİLLİM PATENT DANIŞMANLIK LİMİTED ŞİRKETİ.

IBAN NO: TR 46 0001 0016 7287 2326 0550 01

HESAP NO: 1672- 87232605

ŞUBE KODU: 5001



“Düşünen Değil; Tescilleyen Kazanır…”


LACİVERT LOGO

MİLLİ M.PATENT DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.
www.millipatent.com



Damla YÜKSEK

Marka ve Patent Danışmanı



T: 0212 982 32 86

A: Şenlikköy Mahallesi, Yeşilköy Halkalı Cd.

No:93, 34153 Aqua Florya Ofis Katları- Bakırköy/İstanbul

 
neden dolandırıcı olduğunu düşündünüz ki?


  • elorelia  (07.02.20 11:00:15) 
patent pazarlıyorlar gibi geldi bana, patent bürosu çok fazla ve işleri kesatsa mailing'e başvurmuş olabilirler. ama burası türkiye olduğu için dolandırıcı da olabilirler.


  • 9kuyruklukedi  (07.02.20 11:01:33) 
dolandırıcı değil, marka patent aracılığı yapan bir firma reklam maili atmış. almazsanız daha sonra taklit marka diye adınıza dava açılır, markanızı değiştirmek zorunda kalırsınız falan demiş. kanuni dayanağını yazmış, yapılacak işlemleri, masrafını falan yazmış.

yaptırmayı düşünürseniz ilgilenebilirsiniz. değilse silin gitsin.
  • kibritsuyu  (07.02.20 11:06:21) 
@elo

daha önce böyle bir case duymuştum. tam hatırlayamıyorum ama işte adınızı tescil etmezseniz böyle böyle cezası var bilmem ne. bu mail e çok benzeş birşeydi. internet ile alakalı bir durumdu ama sanki o tam hatırlamıyorum.
  • charlotte blanc  (07.02.20 11:20:59) 
adınızı/markanızı tescil etmezseniz bunun cezası yok. başkası tarafından tescil edilmiş bir markayı kullanmanın cezası var. siz x markasını tescilsiz olarak kullanırsanız aynı markayı daha önce tescil ettirmiş biri varsa size dava açabiliyor diyor. aynı markayı ileride başkası tescil ederse yine dava edebilir sanıyorumç

dün burada bi arkadaş sormuştu. tescil başvuru ücret 670 tl + 1 sınıf için 250 tl yani toplamda 1000 tl gibi bir rakam. bu arkadaşlar da 1000 tl + kdv bedelle size danışmanlık hizmeti vermeti teklif etmişler. aslında fiyat normal. ankara'da geçen senelerde bu fiyata almıştık aynı hizmeti. logo tescil dedikleri benim bildiğim marka tescilinin içinde zaten. slogan tescili hakkında bilgim yok.

ha sadece marka tescili için bu fiyatı vermeye gerek var mı? bence yok. kendiniz de halledebilirsiniz. ama gerçekten 10 yıl boyunca danışmanlık yapacaklarsa, değer.
  • elorelia  (07.02.20 11:33:11 ~ 11:33:52) 
Yasal dolandirici aslinda.

Korkutarak urun satmaya calisiyor
  • dedim dedim de kime dedim  (07.02.20 14:01:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.