[]

[French Press Kurulumu] French Press parçalarının mantığını anlamadım

French Press'i bozdum sanırım, neyse konumuz bu değil.

Şimdi bunun parçalarını istemeden söktüm de benim birleştirmemle internette gördüğüm birleştirme aynı değil.


Ben En alta düz olan parçayı koydum (cross plate)
üstüne metal süzgeçi koydum (spirale plate)
bunun üstüne de filtreyi.

Çünkü üstten bastığımız için varsa büyük parçaları metal süzgeç ondan geçenler de filtreden geçerek bardağa dökülür diyordum. Ama öyle değilmiş.

forum.donanimhaber.com&gid=1&pid=3a1e9292ec329ad94e484acc34f3862b-126962479

 
parçaların fotoğrafını atarsanız yardımcı olabilirim.


  • delicevat  (07.02.20 11:31:30) 
spriral plate altta olursa bilumum parcacik onun icine girer, yikayarak temizlenebilen bir sey olmaz o zaman. filtre duz yuzeyli, onu kolayca temizlersin asagida oldugu takdirde.


  • jimicik  (07.02.20 12:16:14) 
o zaman spiriral plate'e neden ihtiyaç var. o olmasa ne eksiliyor ?


  • mete kudur  (07.02.20 12:27:29) 
en alt -> 4'e bölünmüş parça.
onun üstüne filtre.
en üste yuvarlak delikleri olan yanları metalli parça.

spiralli olmazsa yukarıdan bastıramazsın diye düşünüyorum, filtre incecik metal. En alt parça da vidayı tutsun hepsini sabitlesin sıkıştırsın diye var.
  • nhk ni youkosu  (07.02.20 13:17:52) 
filtre yumuşak, bükülebilen bir parça. o spiralli olmazsa bastırdığın zaman filtre zdoink diye ikiye katlanıverir. filtre ikiye katlanamasın diye üstüne delikli, sert bir disk konması lazım. ha belki filtreye çember şeklinde metal bir çerçeve yapabilirlermiş, ya da o spiralli parçayı filtreyle yekpare yapabilirlermiş. ama bunu düşünmüşlerdir. belki filtre eskiyince değiştirilebilsin diye, belki bir başka nedenle ayrı yapmışlar.

ayrıca spiral altta olursa, temizliğe gelene kadar, filtre yine ikiye katlanır. filtrenin alttan üstten bükülmeyecek şekilde tost olması lazım. üstte etrafı spiralli delikli disk, altta da dörde bölünmüş, bunları tutan parça, aralarında filtre.

delikli diskin etrafındaki spirallerin görevi de pistonun aşağı kaymadan bardağın iç çeperine tatlı bir kuvvette tutunabilmesi için. hafif bir yay gibi. dümdüz metal yapsan kendi ağırlığıyla zzzzt diye aşağı iniverir.
  • kibritsuyu  (07.02.20 14:51:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.