[]

yurtdışındaki bir şirkete cv vereceğim nelere dikkat edeyim

kaç sayfa olmalı hangi detaylar önemli, sektör yazılım.




 
ab'nin hazırladığı bir cv taslağı var, europass adında. onunla hazırlamak en doğrusu olur.

şuradan indirebilirsin:

europass.gov.tr
  • sir gawain  (06.02.20 12:20:04 ~ 12:20:24) 
yani yazılım sektöründe falan başvuracaksanız lütfen europass falan hazırlamayın. yazılım en nihayetinde bir noktada da yaratıcılıktır. daha kendinize özel bir cv hazırlayın. eğer ki photoshop, illustrator ya da indesign tarzı bir şey kullanmayı biliyorsanız internette farklı cv örneklerine bakarak fikir alarak bir şey yaratın sizi de anlatacağını düşündüğünüz.

1 sayfaya hepsini sığdırabilirsiniz normalde zira gereksiz şeyleri yazmanın anlamı yok.

misal: bir yazılımcının cvsini görmüştüm cvsinin farklı bölümlerini farklı dillerde yazmıştı (yazılım dillerinde) oldukça mantıklı bir hareketti.
  • viyana kangurusu  (06.02.20 12:59:24 ~ 13:00:23) 
Mutlaka ön yazi yazin 1 sayfa. ön yazi okuyan kiside ilgi uyandirsin ve CV nize baksin. ön yazida kisaca egitiminize deginin. hangi programlama dilleri uzerinde calistiniz, veya calisiyorsunuz deginin. hangi yazilim gelistirme anlaysina gore gelistirme yapiyorsunuz (TDD vs.) ya da hangi paradigma size uyuyor (OOP, Functional programming vs.) deginin. Sizi ne motive eder bahsedin.

özetle on yazi karsi tarafta bir ilgi uyandirmali ki sizin CV nizde profilinize detayli baksin. On yazi olduktan sonra, genelde bir yazilimci icin 3 sayfa CV ye olumlu bakiyorlar.
  • emrahday  (06.02.20 13:20:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.