[]

azıcık kas yapmak için?

17 yaşında gelişmekte olan bir ergenim. nasıl olduysa kendi kendine karın kası yapmışım. ama kollar bu öz gelişime ayak uyduramamışlar. pek de sportif bir insan olmadiğım için tabi (bkz: geek)

ayrıca işin kötüsü bacaklarım ağda yapılsa seksi olucak düzeyde ince.

şu uzuvları hafif şekle sokucak ama bir arnold bir slyvester yapmıcak bir program arıyorum.

günde 20 şınav/mekik zıpla ip atla falan ne olursa. nedir önerileriniz?

 
  • numbernine  (23.04.10 22:09:27) 
kendine zerre kadar güveni olmayan ezikler gibi hayatını sadece kaslı olmak üzerine kurup bunun üzerine şekillendirme. doğru düzgün sağlıklı beslen, günde yarım saat egzersiz yap, kilo alma, kaslı olayım diye uğraşma, o kasları yapmak için uğraştığın/uğraşacağın sürede çok daha önemli bir kasını geliştir; (bkz: beyin)

edit: o bahsettiğim yarım saatlik egzersizler için de süperset denilen şeyler var, onları tavsiye ederim, benim yaptığım bir süperset var ama tam tarif edemem şimdi, bir süre sonra yine arzu ediyorsan resimli halini yollayabilirim.
  • esenboga  (23.04.10 22:41:46 ~ 22:44:16) 
hayvanlasmak degil de, sekle girmek icin pilates on numara eylemler dizisidir. tavsiye ederim. ciddi anlamda da saglikli ustelik.


  • milky way  (23.04.10 23:10:38) 
@esenboga sırf şöyle bir yorum almamak için o kadar amacımı anlatmaya çalışmıştım halbuki.
milky way anlamış demek istediğimi teşekkür ediyorum ona.

  • gholeman  (23.04.10 23:39:04) 
aziciktan otesi kas yapmak zor oldugundan orasini dusunme. protein agirlikli beslen, gunluk ihtiyacin olan kalori miktarindan 500 kalori fazla al, agirlik calis bir salona kaydolarak.

bodybuilding.com/forum

girerek forumu oku, beslenme ve calisma ile ilgili bilgilerini gelistir. beslenmenin isin %80'i oldugunu iyi belle ve acele etme. yavas yavas gelisirsin.

son olarak; yeterince kas yaptigini dusundugunde esenboga gibilerin kafasini kir, icini ac ve beyinlerini ellerine ver. beyinlerini ellerine vermek en onemli bolum, ver ki bir daha bir konu hakkinda zerre bilgisi olmadiginda sacma sapan yorumlar yapmasin.

kolay gelsin
  • no christ requiress  (24.04.10 03:09:06) 
@gholeman

bu duyuruna, yazilan yorumlara, yapmak istedigine ne denir nasil cevap yazilir tam olarak bilmiyorum. sadece icimden gelenleri yaziyorum sana.

ama öncelikle sen sen ol 1 sene bile olsa body yapmis bir adama "arnold gibi olmak istemiyorum yea sadece azicik kaslansam yeter" deme :) bu cok onemli. olur da bir gün bu spora baslarsan niye bunu söyledigimi anlarsin.

birincisi kas yapmak "güveni olmayan ezik insanlarin" yaptigi esas felsefesinin bunun üzerine kurulu oldugu bir sey degil. bu bir gösteriştir. bir takı gibidir bir tarzdır. kaslanmanın insana niye zevk verdigini anlatmaya kalkarsam ata erkil toplumların kültürel özelliklerinden girerim yatakta bunun performansı niye etkilediğinden çıkarım o yüzden hiç yazmayayım bununla ilgili bir şey.

ikincisi @esenboga'ya biraz katilmakla birlikte biraz da üzüldüm yazdiklarina. evet hayatini tamamiyle buna odaklayıp kas yapacam kas yapacam hayvan gibi olacam dememek lazim. bu sporu da diger sporlar gibi ceviklik icin saglik icin vs gibi yararlı seyler icin takintili olmadan yapmak lazim. sadece üzüldügüm nokta kasli olmaya calismak eziklik değildir. veya belki yazilandan ben yanlis bir anlam cikardim.

bir insani yonlendirirken direkt olarak bak dogru budur dememek lazim, dogruysa eger "bir dogru da bu arastirman icin sana belki onderlik yapar sana yolunu bulmanda yardimci olur" demek lazim veya soruda fikirleriniz nedir sorusu yoksa objektif yaklasmak lazim (bence)

bir zamanlar iki poşet kaldırdığımda geberirdim, bir erkek için bence utanç verici bir şeydi, ha bu eziklik miydi belki değildi ama psikoloji işte üzülürdüm o zamanlar. 2 poşet kaldıramazken bugün 200 kilo kaldırabiliyorum. ne kattı bana belki hiç bir şey, ama spor yaparken sabretmeyi azmetmeyi neyi niye yediğimi azıcık da olsa anatomi bilgisini ve aklima gelmeyen bi sürü ıvır zıvır öğrendim. yani kas yapmaktan cok baska bir amaci vardi sporun benim icin. simdi sadece görüntü o ayri mesele.

spor bir tarzdır. hayat felsefesidir hangi spor olursa olsun sana verdiği bir disiplin vardır. bilgisayar basinda oturup cips yiyip pizza kemirmekten emin ol iyidir. sadece hayatina müdahale etmemesi gerek o sporun.

üçüncüsü daha onemlisi spora baslamadan once bir hedefin olacaktir elbette, hani birini görürsün ya sunun gibi olmak istiyorum veya olmak istemiyorum dersin ama bu sporda bence basladiktan sonra hedef koy. vucut gelistirme nedir? insan vucudu nasil gelisir kaslar nasil gelisir bunlari ogrenmek gerek. bu sporu yapmayacak olsan da bunlari ogrenmenin sana zarari olmaz diye düşünüyorum..

belki ilginc bir tanim olacak ama vucut gelistirme benim icin dünyanın en zor en nankor ve en gereksiz spordur (çok önemli not : diğer sporlara kıyasla) faydalari oldugu gibi zararlari da coktur. bak desen ki ceviklik kondüsyon kazanmak icin ne yapabilirim, bir cok sey onerebilirim belki sana.

bu kadar seyi niye yazdim bilmiyorum ama sorunun cevabina geleyim,
eğer niyetin kas yapmak ise öncelikle bir spor salonuna yazıl. bu şart evde şınav çekme ile kusura bakma kas gelişmez yani sanmayin ki brat pitt'in o adonis kasi evde sinav cekme ile gelisti. o adamın bi tarafina giren emin ol bu kimseninkine girmiyordur. o hale gelme sürecinde elalem şapur şupur pizzaları biraları götürürken o aç aç bakmıştır onlara. ha evde şınav çekme ile insan gelişemez mi tabii ki gelişir ama bir yere kadar..

doğru veya yanlış bence 1-2 ay spor salonunda body yap. daha sonra zaten spor yaptığın salonda tecrübeli bir hoca yok ise biri sana "bak bu tozlardan içince daha çok gelişiyorsun bence kullan" diyecektir. işte serüvenin o zaman başlar.

internetten vucut geliştirme sitelerinden bir araştırma yap.
vucudunu tanı, neden bu spor için beslenme şart, neden dinlenme uyku şart, neden kaslarımı geliştirmek için salata'nın bana faydası var. veya
niye çok su içmem gerekli niye düzenli uyumam gerekli niye bu kadar tavuk yiyeyim ben kaslarımı geliştirmek için? bu sorular bir bir karşına çıkar.

dedim ya en uzun en gereksiz en nankör sporlardan bi tanesi bu.
kolay değil. kesinlikle kolay değil. işte o yüzden ben arnold gibi olmak istemiyorum deme :) o adamlar insan değil başka bir şey.
biz insan gibi olanlari örnek alalim kendimize.

içtiğin suyun gramını hesaplamak, yediğin ekmeğin içinde karbonidrat miktarını hesaplamak manyakça şeyler bunlar.
hele arnold'un yaptıklarını filmlerdeki süper kahramanlar yapmıyordu.

sen dersen ki oo uzun iş.
ben de derim ki iş bu istersen. istemezsen git beynini geliştir :]

kısacası vaktin varsa spor salonuna yazılmak.
daha sonra gym-center.com - bodyforumtr.com - vucutcu.com gibi türkçe kaynaklardan araştırma yapmak.

sen yine de öncelikle yukarıdaki cevaplara bakarak önerilenleri yap, (evde şınav vs veya evde yapılan yontemler ki yine internette bi dolu var evde calisma yontemleri diye) daha sonra baktın daha fazlasını istiyorsun o zaman bu yazıyı tekrar oku.

son olarak pişman değilim ama, geçmişe dönebilseydim farklı bir sporla ilgilenirdim :)

saygılar..
  • theknoppix  (24.04.10 03:11:06) 
theknoppix; hap, toz vs kullanıp kullanmaman hakkında tam bişey dememiş, ya da unutmuş :)
sakın kullanma. onun da dediği gibi adam gibi beslenmen yeterli. al bak örnek... hiç toz hap ıvır zıvır kullanmadım.
www.eksibition.org
www.eksibition.org
ıyy iğrenç diyenleri de siktir et.
  • numbernine  (24.04.10 12:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.