[]

anksiyete ile başa çıkma

öncelikle biraz uzun olacak şimdiden özür dilerim.

18aydır anadolunun abuk bir ilçesinde eş sebebiyle bulunan,ailesinden ilk defa uzak kalan,tabi ki iş olmaması sebebiyle evde oturan,istanbulda büyümüş üniversiteyi iyi bir özel üniversitede iyi bir bölüm okumuş olan ben.

gündüzleri tamamını yürümek 45dakika sürmeyen, nerdeyse doğru dürüst güneş görmeyen, sosyal hayatın 0 olduğu bir ilçe...

boğuluyorum...

her gece uyku vakti geldiğinde basan sıkıntılar, uykusuzluk, geçmeyen sürekli mide ağrıları,sebepsiz kalp çarpıntıları cabası. her an birine bişey olacak korkusu(eşimin ailesini kaybetmiş olmamızın travması). abim gece dışarı çıksa eve dönene kadar uyuyamama vs vs.

evet psikiyatrist tek çözümdü gittim 3.dakikada “anksiyete” diyerek antidepresan yazdı. belki bu bi kurtuluş ama kullanmaya korktum. ben bunu kafamda hallederim dedim ama artık yapamıyorum.

lütfen biri bana bi çıkış yolu göstersin.

evet burası bi süreç 5 ay gibi bi zaman kaldı buradan kurtulmamıza. ama benim bu ruh halim kalıcı biliyorum

 
Buraların klişe cevabıdır ama "spor yap". 5 aya ayrılıyormuşsunuz oradan, gideceğiniz yer için planlar yapabilirsin mesela. İş bulmak vs gibi. Tatil planları yapabilirsin. Uzaktan yüksek lisans okuyabilirsin. El işi yapabilirsin. Bi meşguliyet lazım.


  • epistemic_regress  (06.02.20 02:37:48) 
@epistemic spor bile yapamıyoruz kadın hoca yok diye spor yok.yürüyüş içinde hava şartları maalesef hiç uygun değil. gideceğimi yer de belli olmadığı için ileriye yönelik hayal kurmak istemiyorum ki hayal kırıklığı daha büyük oluyor.

bilmiyorum hiç bu gibi durumu yaşadınız mı ama hiç bişey yapmak içinizden gelmiyor. 2.üniversiteye başladım kaldı, kitap okuyamıyorum, kpss başladım max 1 ay çalışabildim.
  • melodi  (06.02.20 02:50:28) 
Tek çare yabancı diziler - belgeseller - filmler ve mutlaka Netflix üyelik.


  • demirKamil  (06.02.20 03:18:10) 
Dostum beslenme cok onemli. Eger saglam bir vucudun yoksa saglam bir kafan da olmaz. Bunu anksiyete bozuklugu ile 20 yil gecirmis biri olarak soyluyorum sana. Eger sindirimsel sorunlarin varsa bunlari duzeltmeye calis. Dr deniz simsek diye arat internetten. Ilac kullanma. Magnesium l-threonate, b1 ve b12 Kullan. Fazla kilolarin varsa keto ya basla. Spor her zaman iyi gelir. Soguk su ile dus almaya calis. Ve ingilizcen varsa dr Berg diye youtube da aratip cok yararli seyler ogrenebilirsin.


  • tezek  (06.02.20 07:26:50) 
evde kedni imkanlarınızla spor yapmak da bir destek olabilir, freeletics vb.
diğer önerim psikiyatrist değil, psikoloğa gitmeniz ve ilaç yerine terapiyi denemeniz olur. tabii ilçenizde böyle bir imkan var mı bilmiyorum.eğer güvenebileceğiniz bir psikolog yoksa online olarak destek alabileceğiniz iyi uzmanlar da mevcut.
biraz seyahat etmeniz de iyi gelebilir.3-4 hafta aralıklarla 3-4'er gün planlar gibi.
  • awlmi  (06.02.20 08:40:09) 
Aksam sanat okulu, halk egitim merkezi gibi kursa gidilebilecek yerler ya da esinizin is arkadaslarinin sizin gibi evde olan eşleriyle sosyallesip bir seyler yapmak olabilir. Yardim derneği vs arastirip aktiflesilebilir. Il merkezine otobus minibus varsa oradaki imkanlar da araştırılabilir. 5 ay sonra gececek bir sey icin ilac kullanmayi son care olarak ele alin bence.


  • instant crush  (06.02.20 09:46:00) 
yardim etmek ruha iyi gelir. hayir isleri dusunebilirsiniz. muhtar varsa yardimci olur ne yapilabilecegi konusunda. isaret dili ogrenebilirsiniz, korler icin kitap okuma aktiviteleri olabilir.


  • jimicik  (06.02.20 10:40:02) 
öneriler için çok teşekkür ederim ama ilçede gerçekten hiçbir şey yok. halk eğitim ama eğitim verecek kimse yok. eşimin arkadaşlarından evli olan yok, zaten onlarla da hayat tarzlarımız asla aynı değil(el sıkmayan tipler). ilçe merkeze 50 dakika ama maalesef kar var ve genelde araçlar sıkıntılı. ilçemizdeki hastanede psikolog yok ama online deneyebilirim teşekkür ederim.


  • melodi  (06.02.20 17:44:10) 
anksiyete coşup, bir şeye odaklanamadığımda tekdüze bir şeylerle uğraşmak iyi geliyor. 5 ay sonra taşınacağınız eve asmak üzere bir goblen tablo işlemeye başlamayı deneyebilirsiniz. ilk kez yapacaksanız, şuradaki gibi baskılı olanlardan seçmenizi öneririm. www.goblenci.com

tabii işlemek yerine resim yapmaya başlamak da bir seçenek.
  • tarantinoesque  (06.02.20 21:35:39) 
@playing star
3. dakikada antidepresan yazdı diyor yazar. belli ki içine sinmemiş. iyi bir psikolog ile terapiye başlanır ve eğer gerekliyse birlikte ilaç tedavisi de gündeme gelir. ancak arkadaşın yaşadıkları durumsal kaynaklı bir durum. terapi etkili olmuyor diyorsunuz da gayet etkili oluyor bu tip problemlerde ve özellikle depresyonda. online psikolog ile de görüşebileceğini yazdık. yoksa kimse (en azından ben) neden psikiyatriye gidiyorsun demiyor.

3. dakikada antidepresan yazan doktordan ziyade ilgili bir danışmanın yardımını denemekte fayda olabilir dedik. psikiyatrinin ne derece önemli bir tıp dalı olduğundan şahsen şüphem yok. zaten yazar da ilk ve tek çare olarak bunu denemiş. tabii ilacı ne kadar süre kullandığını bilmiyoruz ancak belli ki istemediği bir durum var ki alternatif soruyor. şahsi cevabım bu amaca yöneliktir.
  • awlmi  (07.02.20 13:35:46) 
guilty pleasure edinin hhhhh. cok basit seyleri takip etmek, yapmak depresiflikten uzaklastiracagini dusunuyorum yani magazinsel seyler veya vlog izlemek denildigi gibi dizi vs. surukleyiciligi veya komediligi ovulen dizileri tercih ederdim.harekete gecme kisminda zorlaniyorsunuz instagrami ben o acidan faydali buluyorum ozellikle evde yemek yapan insanlari takip etmeyi cok fikir verici seyler cikabiliyor yemek yapmayi sevmedigim icin orneklendirdim gorunce yapma istegi uyanabilir.makyaj yapmak, bakim, alisveris.gecici zevk icin yeterli buluyorum hatta bir ara beklerken bulmaca cozmek giibi yasli amca hobileri edinmistim o esnada hirslanmak iyi hissettiriyordu.

gecici bir surec oldugu icin bunlar aklima gelenler.
  • ala09  (09.02.20 02:41:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.