[]

Schengen Vizesi Ek Evrak Talebi

Geçen hafta Portekiz üzerinden Schengen başvurusu yapmıştım. İstenen evraklarda Sgk hizmet dökümü için kaşeli imzalı diye belirttikleri için ben de iş yerinden almıştım belgeyi. Bundan önce en son Hollanda için e devlet’ten aldığımı hatırlıyorum ama bu şekilde iş yerinden alarak da Schengen aldım daha önce. Açıkçası kaşe imza dedikleri için de böylesi daha garanti diye düşünmüştüm. Cuma günü bana mail atmışlar Sgk hizmet dökümünüzü e devlet üzerinden barkodlu bir şekilde mail atmanız gerekmektedir diye. Cumadan beri de gözümden kaçmış benim, Şimdi yapıp gönderdim ama nedense çok canımı sıktı bu iş.

Daha önce vize için ek evrak hazırlaması gerekenler olmuştur diye sizlere sorayım dedim. Böyle bir şey dezavantaj mıdır vize için? Portekiz yüzünden midir nedir bilmiyorum ama nedense zaten ilk kez gerginim vize konusunda. Daha önce hiç red yediğim ya da ek evrak göndermek zorunda kaldığım olmamıştı. “Bu zaten evraklarını bile tamamlayamamış ve mailimize de 5 günde ancak dönmüş, hiç gelmesin daha iyi” falan derler mi şimdi bana? Demezler di mi? :(


 
bu yüzden ret yemezsin, evrağın istedikleri halini göndermen gerekiyor sadece, inceleme ve karar verme gerektirecek bir şey değil.

hizmet dökümünü iş yerinin onaylamasından ziyade sgk'nın onaylaması gerekir(eğer bir ıslak imza söz konusu olacaksa), iş yerinden çok devleti dikkate almaları normal; bu sebeple istemiş olabilirler. önceden barkod sistemine "güvenmiyor" ve e-devlet evraklarını kabul etmiyorlardı kolay kolay, şimdilerde ayak uydurmaya başladılar barkodla teyit etmesi kolaylaştığı için.
  • Bruce  (05.02.20 22:39:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.