[]

Kız arkadaşına derdini anlatmali mi

Ne zaman anlattiysam burun kivirdi güçlü olmamı söyledi yanımda yer almadı.Bana anlatsa ben destek olurum çünkü ben onu güçlü olduğu için değil onu o olduğu için seviyorum.Sizce erkek adam derdini anlatmamali acizligini belli etmemeli mi?




 
burun kıvırdı ile güçlü olmamı söyledi çelişiyor sanki.

güçlü olmanı söylemesi burun kıvırmadığı manasına gelmez mi ?

niye derdini anlatmayacaksın.derdini anlatamıyorsan ayrıl coco.
  • fezagezgini  (05.02.20 15:56:05) 
t24.com.tr

"Alain De Botton şöyle devam ediyor: İnsanların ilişkide mükemmel olmaya ihtiyaçları yok. Sadece çıktıkları ilk randevuda, histerik ya da defansif olmanın dışında, -hadi bana kusurlarını, tüm deliliklerini anlat, ben de sana anlatacağım deseler ve gerçekten içten samimi bir sohbet gerçekleştirseler, o ilişkinin yürüyüp yürüyemeyeceği konusunda çok daha fazla zaman kazanabilirlerdi. (basitçe sürünmeye ve kendinizi kandırmaca oyunlarına gerek yok diyor. )"
  • freebird5406_2  (05.02.20 15:59:25 ~ 16:00:16) 
anlatmasın dert anlatmak güçsüz gösterir.


  • komando kani var bende  (05.02.20 16:17:39) 
Kızlar erkeklerin dertlerini umursamaz. Umursuyormuş gibi davranırlar. Bir kaç defa kibarlık olsun diye dinlerler, sana kız mı yok sığlığında tavsiye verir geçerler. Fakat kendi dertleri asla bitmez, sürekli dert anlatacak insan ararlar. Kızlara asla güvenmemeni, hayatına tam anlamı ile almamanı tavsiye ederim.


  • denizgonen  (05.02.20 16:48:05) 
Ben erkek arkadasimin derdini o kadar cok dinledim ki yillarca yasam enerjim somuruldu dert dinlemekten cozum aramaktan. Asiri mizmizlaniyodu sevgilim her konuda. Eger cok basit eften puften degilse ve surekli mızmızlanan bi tip degilsen anlat tabii ki derdini ama seni surekli tersliyosa filan onun suursuzlugudur senin surekli guclu olmak gibi bi zorunluluğun yok hayatta.


  • hindistan cevizi  (05.02.20 16:55:38) 
Kadinlarin, erkeklerden farkli bir ozelligi var. o da onlari yuceltmeleri.
Her basarili erkegin arkasinda bir kadin vardir, bu demek.
Eger kadin gercekten sever ve erkegini guclu konumda gorurse, o erkek o guclu konuma ulasir.
Iliskilerde sikinti paylasilir ama cozum uretmek icin olmali.
Akil danismak yerine. Bir de skintiyi ankatirken “ben dili” kullanmak onemli.
Baskasi sunu yaoti, bunu yapti diye bir erkek bana gelse, ben de pek $eyetmem yani. Ama o skinti ile ilgili duygularini paylasirsan, farkli olur. “Sunu dediginde ben bunu hissettim”.
Bu ayrica kisinin kendini tanimasina da fayda eder. Kendini bilmek en buyuk erdemdir ya, cok sey degisir..
  • janderzel zartanyan  (05.02.20 19:21:58) 
doğru "insanla" beraber değilsiniz. bunun cinsiyetle bir ilgisi yok. karşınızdaki insanın şefkat ve ilgi gösterme şekli/oranı sizin beklentinizi karşılayacak biçimde değil. herkes aynı olmak zorunda da değil.


  • Phoebe  (06.02.20 10:21:20) 
Mızmızlanmak ile derdşini anlatmak farklı şeyler +1
"Güçlü ol" demek kolay, çözüm üretmek zor. Ben erkek değilim ama ben derdimi anlattığımda karşımdaki beni dinlesin isterim. Eğer mantıklı çözüm önerileri de getirebilse şahane olur ama illa bir şey söylemek için "güçlü ol" demesi aslında benim dertlerim için "kısa kes, sıkıldım" anlamına gelir.

  • SiyamkedisiZorro  (06.02.20 11:23:06) 
Derdin ne olduğuna göre değişir tabii bence. "Babam hala hasta, doktorlar kritik diyor" diyen birini dinlemek istememek ile "işyerindeki insanlar hala beni kıskanıyor, adam gitmiş aynı ayakkabıdan almış" diyen birini dinlemek istememek arasında kabul edilebilirlik açısından bayağı fark var bence.

Destek beklentinizin ne olduğunu biliyor musunuz mesela? Kız arkadaşınız ne yapsaydı kendinizi dinlenmiş, anlaşılmış hissedecektiniz? Çünkü anlayış ve sağduyu öyle cok yaygın insan davranışları değil maalesef. "Güçlü ol, ağlama, geçer ya" vs demenin yeterli olduğunu sanıyor insanlar, siz böyle durumlarda beklentileriniz konusunda biraz daha açık olduğunuz halde hala aynıysa o bir dealbreaker olabilir tabii.

Hani birçok platformda bahsediliyor ya, biri size bir derdini anlatırken "dinlememi mi, tavsiye vermemi mi, çözmemi mi istiyorsun" diye sorun diye. Ben bunu bazı arkadaşlarımla yapıyorum. Misal, bir keresinde bir tanesi ev hediyesi olarak kornişçi buldu bana, çünkü biliyor ki birilerini arayıp sormak, gidip konusmak, böyle bir şeyle ilgilenmek benim tiksineceğim işler. Haliyle otuz dakika boyunca "hala perdelerimi asamadım" diye yakınmamı dinlemektense sorunu çözmeyi tercih etti. Siz de bu prensibi deneyebilirsiniz belki bir süre.
  • sopiro  (06.02.20 11:31:53) 
Derdini de anlatamayacaksan ne diye bednesel ve ruhsal yakınlik kurdun bu insanla?Ama şu da var. Bazi dertlerin cözümü yoktur, profesyonel yardım gerektirir. Bunu fark edeneler de bazen savunma mekanizmasi olarak derdi görmezden gelebiliyor. Bu yüzden dert mühimse, kiza rkadasını da zorlamadan cözecek birine yönel.


  • velvetmorning  (06.02.20 11:48:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.