[]

Bir dosyayi yanlislikla shift+delete yaptim...

Cok onemliydi ne yapacagim simdi... isime mal olabilir bu.




 
recuva


  • kablelvuku  (05.02.20 15:30:27) 
Backup yapilmamis data’da ise yariyor mu?


  • nefertarii  (05.02.20 15:56:36) 
eğer çok ciddi ise
1. bilgisayar kapatılır.
2. harddisk çıkarılıp başka bir bilgisayara takılır.
3. bu hard diskin takıldığı bilgisayarda easy track recovery gibi dosyalarla tarama yapılır.
4. bilgisayarı kapatmak hayati öneme sahiptir. çünkü bu tip silmelerde bilgisayar o track boş olarak kabul edip oraya data yazar ve açık olan bilgisayarlar sürekli olarak boş olarak kabul ettikleri tracklerigeçici dosyaları yazmak için kullanır.
Geçmiş olsun.
  • tururo  (05.02.20 16:39:54 ~ 16:40:21) 
Acilen bilgisayarı kapatmalı, safe mode gibi bir şeyde açıp veri kurtarma programı kurmalı (easeus data recovery en iyisi) ve tarama yaptırmalısınız.

Pek çok koşula bağlı ama genel olarak kurtarmanız zor olmaz.
  • aguen  (05.02.20 16:58:09) 
Ya kapatamiyorum. Cunku sirketin bilgi islemcisi bagli su anda. Dolayisiyla o bakiyor, yurt disinda kendisi. Soyle bir sey var ki kendisinin dedigine gore klasor silinmemis (deleted) ama kaldirilmis (removed). Allahim nolur dogru olsun. boyle degilse mahvoldugumun resmidir.


  • nefertarii  (05.02.20 17:31:41) 
kapatamıyorsanız da çok vakit harcamadan easeus data recovery pro (öneririm, ama paralı, ama internetten bulup indirebilirsiniz çok büyük bir firma değilse) veya recuva falan kurup hemen kurtarın yani.

it'cinizin bilmesi lazım ama bu işleri
  • aguen  (05.02.20 18:11:00) 
Ben anlamadim ki. Kapattirmiyor bilgisayari bence tasidin sen bu klasoru diyor, ona shift delete yaptim sanirim diyorum; hala ayni seyi soyluyor. Kendi server’larindan bakacaklarmis eger bulamazsa. Su an tek tek tum dosyalarin uzerinden gidiyor...

Cidden cildirmak uzereyim.
  • nefertarii  (05.02.20 18:14:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.