[]

Nasıl çözeceğiz bu tuvalet işlerini?

Köpeğim 2 aylıkken bize geldi, artık 5 aylık oldu. Evde tuvalet eğitimi ile alakalı hiç bir sıkıntı yaşamadım, 2 gün içinde arka balkondaki pede yapması gerektiğini öğrendi ve 1-2 kaza dışında hiç yanlış yere yapmadı diyebilirim.

Aşıların bitmesiyle dışarıya çıkmaya başladık son 1 aydır. Dışarıda yapmakla da alakalı sıkıntı yok, çıkınca yapıyor hem çişini hem kakasını ama sorun şu ki, tuvaletini tutmuyor. Yani tuvaleti geldiği anda evdeysek gidip pede yapıveriyor, "bekleyeyim nasıl olsa çıkacağız" kafası asla yok. Şimdi daha ufak ve gün içinde evde yalnız olduğu için fazla baskı uygulayamıyorum ve pedi de ortadan kaldıramıyorum zira zaten 9 saat tutması mümkün değil sanırım henüz. Ama bir yandan da kafamı çok kurcalıyor, bu çocuk pede yapmakta sorun olmadığını öğrenmişken tutması gerektiğini nasıl öğrenecek? Yani nasıl olsa evde tuvaletini yapabileceği bir yer varken neden tutsun ki? Büyüdükçe kendiliğinden mi dışarıya yapmayı tercih edecek? Nasıl olacak?

Tecrübeli arkadaşların fikir ve yönlendirmelerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

 
şimdi siz önce köpek küçük. 1 yaşında pedi alacaksınız göstererek dışarı koyacaksınız oraya yaptıracaksın agacın altına mesela. sonra o pedin dısarda oldugunu gorecek çişi gelince dısarı cıkmak isteyecek bu kadar... :)


  • sizofren06  (05.02.20 11:42:41) 
Günde iki defa ve 12 saat arayla ama mutlaka aynı saatlerde dışarı çıkarıp gezdir. Kısa süre içinde istediğin sonucu alırsın. Köpekler insanlar gibi değildir. Bulundukları ortama pislemeyi sevmezler.
6 aylığı aşınca iki gezdirmeyi arasını günden güne kapatarak günde 1 e indir. Evde tasmasız, gezdiğinde mutlaka tasmalı bulundurup, evde tasmayı ulaşabileceği bir yere koyarsan, acil durumlarda tasmayı sana getirip çok sıkıştım diyecektir.

  • Mirket  (05.02.20 13:29:05) 
Köpeği hangi yaşta olursa olsun 2 kez çıkartmanızı öneririm. Sabah az vaktiniz varsa 15 dakika çıkarın ama yine de çıkarın. İleri yaşlarda tutamayabilir çünkü.

Ayrıca evde sıkılıp yanlış davranış geliştirmemesi için de önemli 2 kez dışarı çıkması.

Yaşı çok küçük, muhtemelen o da ayağı toprağa basınca daha rahat gideriyor ihtiyacını ama bu yaşta uzun süre tutamadığından pede de gidiyor. Anlattığınız kadarıyla bir sorun yok. Bir yaşına doğru hep aynı saatte evden çıkartın ve başlarda pedi de onun gözü önünde dışarı taşıyın. Büyük ırklarda 1.5 yaş, küçüklerde 1 yaş sonrası fiziksel gelişim ya çok yavaşlıyor ya da duruyor. O raddeye geldiğinde zaten tutabilecek.
  • buf-e kür  (05.02.20 16:04:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.