[]

Evlilik Başvurusu

Selamlar,

15 Ağustos için nikah tarihi alacağız. Bunun için en erken sağlık raporunu 17 Şubat'ta alabileceğimiz yazıyor.
Sorum şu, mesela ben bu hafta kan tahlilimi yaptırsam; haftaya akciğer olayını yaptırsam ama 17sinde aile hekimine teslim edip raporu alsam oluyor mu? Kan ertesi gün, ciğer akşam falan çıkar dedikleri ve ben de iş yerimden üst üste 2 gün izin almakta sıkıntı yaşayacağım için böyle mi yapsam diye düşündüm.

Bir de benim nüfus cüzdanım eski, 15 yıllık falan fotoğrafım var. Başvuru için illa bu yeni kimliklerden mi almam gerekiyor?
Evlendikten sonra zaten değişecek diye özellikle değiştirmemiştim.

Son olarak, ikimizin ikametgahından farklı bir yerde yapacağız nikahı. Nişanlım kendi müdürlüğünden izin belgesi alacak ama belgeleri raporu falan halledip mi alacak nasıl olacak? Araştırdık baya ama asla çözebilmiş değilim.

Yakın zamanda bu işlemleri yapmış olan varsa yardımcı olursa aşırı makbule geçer.
Şimdiden çok teşekkürler.

 
Evet, sonra alıp versen de olur sonuçlarını. Ancak bir tuhaflık var; ciğer filmi vs. istenmiyor artık. Ayrıca siz gidip aile hekiminize evlilik için rapor istediğinizi söyleyince onun size gerekli formları vs. vermesi gerek. Senin olay çok komplike bir hal almış.


  • giovanne  (04.02.20 12:02:02) 
1) olur
2)yeni kimliğini hiç almadı isen, eski kimliğini kullanabiliyorsun. bir akıllı kendini zanneden insanımız yeni kimliği alıyor sonra onu vitrine kaldırıp eski kimliğiyle işlem yapmaya çalışıyor, memurlar onu görüyorlar işlem yapmıyorlar. sonra da kıt zekaları ile "eski kimlik geçmiyormuş" diye dedikodu yayıyorlar sağa sola

bundan bağımsız olarak, kimlikte çok çok eski bir foton varsa memurlar geri çevirebiliyor. başıma gelmişti pasaport alırken. ama evlilik başvurusunda karşılaşmazsın sanıyorum. herkes muhtemelen nasılsa değiştireceğim diyordur ve eski kimliklerle başvuruyordur.
  • kenarortay  (04.02.20 12:03:49) 
eski kimlikle başvurabilirsin.

izin belgesinin diğer belgelerle ya da raporla bir alakası yok. nikah başvurusu yaparken dosyanın içinde olması gerek sadece. 6 ay kuralı onda da geçerli ise ona uygun olacak şekilde istediğiniz zaman alabilirsiniz.

bizde akciğer filmi vs istenmemişti. rapor vermeye yetkili sağlık ocağına gittik. eşim kan verdi. 3 gün sonra da gittik raporu aldık. yani aile hekimine ayrıca teslim etmemize gerek yoktu. eğer bu şekilde aynı kurum içinde tahlil ve film olayını halledip sonra sadece rapor almaya gidebilseniz çok daha iyi olur. araştırın derim.
  • elorelia  (04.02.20 12:07:29) 
yettim gari!

bu işlemlerin hepsini geçen hafta bitirdik ve inan ki üç hafta sürdü -izin alma-alamama-işleri uyduramama sebebiyle-

öncelikle kutlarım, sonralıkla Allah, Yehova, Kutsal Ruh, Zeus, Buda, Jüpiter, Krom, Kami-sama, Krishna, Force artık neye inanıyorsan ya da inanmıyorsan yardımcın olsun, çılgın bir gece geçirmeye -pardon, evlilik belgesi hazırlama sürecine- hazır ol!

aile hekimin uyuzsa şu dediğin şekli kabul etmeyebilir. o yüzden şunu yapabilirsin: aile hekimine ailenden biriyle birlikte git, de ki ben bugün tahlilleri yaptırıyorum, yarın sonuçları ve EVLİLİK İZİN BELGESİNİ annem/babam/ablam/abim/kardeşim vs teslim alacak, bu da kendisi -kendisini özellikle göster, doktorların kafaları yanık vaziyette yoğunluktan- kimliğimi kendisine vereceğim, gelip sizden alabilir mi, diye sor. uyuz değilse ok der. ama bir hafta önce tahlil yaptırıp sonra belge almana laf edebilir. ha, ama direkt gidip aile hekiminde tahlilleri yaptıracaksan sıkıntı olmaz muhtemelen, zaten sen randevu falan almadan direkt aile hekimine gidiyorsun, diyorsun ki ben evlilik izin belgesi alacağım, ne yapmam gerek? onlar da sana anlatıyorlar -bu arada buna da vaktin yoksa, bağlı olduğun aile sağlığı merkezini arayıp bilgi alabilirsin, yardımcı oluyorlar baya. bağlı olduğun aile sağlığı merkezini bilmiyorsan da, mhrs'yi ara, aile hekimini ve bağlı olduğun aile sağlığı merkezini sor. mhrs'nin sitesinden bakma, çünkü sitesinde doktorun kodu yazıyor, aile sağlığı merkezinin kodu yazmıyor (-_-) ben nişanlım için bakmıştım da, aile sağlığı merkezini ikametgahının olduğu ilçenin başka bir aile sağlığı merkezini arayıp doktorunun kodunu vererek bulabildim. sherlock gelip önümde diz çöker tevbe ister, o derece. o yüzden 182'yi arayıp aile sağlığı merkezini öğren, hatta alabiliyorsan telefonunu da al, alamıyorsan da netten aratırsan aile sağlığı merkezini, bulursun numarasını. orayı ara, bu soruları onlara da sor. dediğim gibi doktorun uyuz değilse yardımcı olur -bu arada doktora hakaret var hmmmm diyecek arkadaşlar, ailemde bir sürü doktor var, belirteyim- yani kısacası, senin iki gün üst üste izin almana gerek yok, biz anneleri yollayarak hallettik.

yalnız şuna özellikle dikkat et, sen tahlil sonuçlarını bir yere vermeyeceksin, sana verilen EVLİLİK İZİN BELGESİ'ni vereceksin. caps lock açık yazdım, çünkü nişanlım, evlilik izin belgesi istediği halde, geri zekalı sekreter "ayh hiç gerek yoook, doktor da yok zaten, siz tahlilleri verin yeterrr" dediği için, bir gün kaybettik. BİR GÜN. ve sonraki haftaya kaldı herşey. o yüzden üzerinde TALASEMİ (AKDENİZ ANEMİSİ) bilgisi de yazan evlilik izin belgesini muhakkak al. üzerinde doktorunun imzası ve mühür/damga falan da muhakkak olmalı. izin belgesinin üzerinde fotoğrafın kesinlikle olmalı. fotoğrafların mümkünse yeni olmalı -gerçi nişanlım erkek adam olduğu için "bana ne lan çekinmicem" dedi, sorun etmediler ama ben çok çöktüm bu ilişkiye başladıktan sonra alşskjdajda şaka şaka, saç rengim farklı diye belki sorun çıkarırlar dedim -manyak insan çok- o yüzden yeni çektirdim. buradaki önemli husus şu: TÜM BELGELERDE AYNI VESİKALIKLAR OLMALI. bu arada kesinlikle biyometrik fotoğraf olmaz, vesikalık istiyorlar. vesikalık da vesikalık. ona da dikkat et.

nüfus cüzdanlarının değiştirilme süresi uzadı ya da kalktı diye biliyorum, yani değiştirmen gerekmiyor, ama evlilikten sonra değiştirsen de olur sanıyorum. aslında bunu nüfus müdürlüğüne sorabilirsin ya da bağlı bulunduğun ilçenin ve evleneceğiniz ilçenin evlendirme dairelerine arayıp sorabilirsin -ama bazılarının kendilerinden haberi yok, aaa bizde evlendirme dairesi mi varmış? diyen mala ya da trole denk geldim. umarım troldür :( -

ikametgah farklılığına gelince: ya senin ikametinin olduğu ya da nişanlının ikametinin olduğu ilçenin evlendirme dairesine BİRLİKTE gideceksiniz. kesinlikle ayrı ayrı gidemezsiniz. aynı anda aynı gün gideceksiniz yani, o yüzden tekrar izin alman gerekecek, başka kaçarı yok. belgelerinizi beraber vereceksiniz. nikah memuru sizi bir görecek vs vs. of çok sıkıcı yaa resmen stres atmak için yazıyorum şu anda aşl.ksjdaida

şimdi evlendirme dairesine beraberce gittiniz, elinizde aşağıdaki belgeler olmak ZORUNDA - bu arada bu liste bahçelievler ve bakırköy belediyelerine göre hazırlandı, eğer farklı bir il-ilçedeysen lütfen evlilik izin belgesi alacağınız ilçenin evlendirme belgelerini öğren, çünkü ilçeden ilçeye istenen belgelerde ve sayılarında farklılıklar olabiliyor:

işte belgeler sıralı tam liste!

1) Nüfus cüzdanlarının Asılları ve önlü arkalı fotokopileri. bazı yerlerde fotokopi makinesi yok, o yüzden bunu yedekli alın.

2) Aile Hekiminden alınan Evlilik için Fotoğraflı SAĞLIK RAPORU (Sağlık Raporunda TALASEMİ (AKDENİZ ANEMİSİ) testi yapıldığına dair ibarenin bulunması zorunludur. Sağlık raporundaki fotoğraf ile evlilik işlemlerinde kullanılan tüm fotoğraflar aynı olmak zorundadır.


3) vesikalık fotoğraf (kaçlı çektirirsin bilmiyorum ama her yerden AMA HER YERDEN vesikalık istiyorlar, çünkü hem sağlık belgeleri hem de diğer belgeler için) BİYOMETRIK FOTOĞRAF KABUL EDİLMEZ. Fotoğraflar mat olmalı, fotokopi ve parlak olmamalıdır. Evlilik evrak işlemlerinden kullanılan tüm fotoğraflar aynı olmak zorundadır.

4) ADRES YERLEŞİM BELGESİ (İKAMETGAH) (İkametgahı e-devletten alabilirsin, yine yedekli al derim, nolur nolmaz)


5) Her iki çift de Bakırköy'de oturmuyor ise oturdukları yerin Evlendirme Memurluğundan Evlenme izin belgesi alınması gerekmektedir. (birimiz bahçelievler diğerimiz maltepe ikametgahlıyız da ondan, bunu böyle bırakıyorum yardımcı olması için)

Bir de, yanınızda bir miktar nakit para olsun. Miktar belediyeden belediyeye değişiyor diye biliyorum ama mesela izin belgesi bahçelievler için 150 tl idi. bakırköy belediyesi ise nikah günü için para istiyor olabilir, onu tam bilemedim çünkü biz kokteyl yapıcaz diye zaten kira falan ödedik, içinde yer alıyor olabilir.

izin belgesi aldıktan sonra, nikahı yapacağınız belediyeye yine birlikte gidip belgelerinizi teslim ediyorsunuz. size pusula veriyorlar hangi gün nerede saat kaçta nikah olacak diye. birkaç imza alıyorlar, yine nüfus cüzdanı fotokopisi ve vesikalık alıyorlar ama yukarıdaki listedekiler zaten bunları da içeriyor.

başka sorun olursa cevaplayabilirim :)
  • pasp  (04.02.20 13:18:02) 
Hepinize çok teşekkürler.

@pasp valla ellerin dert görmesin, mükemmel açıklamışsın. Çok teşekkür ederim :)
  • gregorsarımsak  (04.02.20 20:54:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.