[]

Beyaz Şeker mi daha zararlı yoksa Beyaz ekmek mi ?

şeker hastalığı olarak bildiğimiz hastalığa ikisi de aynı şekilde mi katkı verir yoksa beyaz şeker beyaz ekmek gibi karbonhidratlardan çok çok daha mı zararlıdır ?




 
Çay şekerinin glisemik indeksi ekmekten daha düşük bu daha az mı zararlı olduğu anlamına gelir yani ?


  • trablon  (04.02.20 00:59:14) 
Şeker 100 ekmek 50-70 arası.
Bu, şeker insülini daha fazla ziplatiyor demek.
Bu arada ikisi de iyi değil tabi, çok kötü ve daha çok kötü arasında bir seçim yapıyoruz.

Bu arada, doktor değilim. Lütfen tıbbi bir yardım aldığınızı düşünerek hareket etmeyin.
  • kisa  (04.02.20 01:04:18) 
ya kardeşim beyaz şeker sukroz dan oluşmuyor mu ?

www.health.harvard.edu

harvard üniversitesinni sitesinden sukroza 65 diyor
  • trablon  (04.02.20 01:06:58 ~ 01:07:21) 
Kardeşim?

Glisemik indeks tablosuna bakarken şeker diye baktım. Sukroz için 65 ekmek için 75 yazıyorsa bu durumda ekmek daha zararlıdır.
  • kisa  (04.02.20 01:13:01) 
Beyaz adam


  • zahlebinin  (04.02.20 01:36:39) 
beyaz seker daha zararli.

yani glisemik indeks guzel bir kaynak ama ona gore davranirsaniz ekmek sekerden daha zararli diyebilirsiniz.

beyaz seker yari yariya glikoz (glisemik indeksi 103) ve fruktozdan (glisemik indeksi 15) olustugundan sekerin glisemik indeksi 65 civari cikiyor. ekmek ise nisastadan olustugundan cogunlukla neredeyse butun karbonhidrati glikozdan olusuyor. bu durumda da glisemik indeksi yuksek.

fakat beyaz seker cok daha cabuk sindirilip kana karisiyor. ekmek ise icerdigi yag ve proteinlerle daha uzun daha yavas emiliyor. yani glisemik indeks hesaplanmasi insanlar uzerinde denenip bulunmus sonuclar degil tumuyle.

bir de isin miktar kismi var tabii. bir yarim ekmek bir kup sekerden daha zararli olabilir.
  • tanaka  (04.02.20 09:07:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.