[]

Şahıs şirketi kurdum beyannameleri napıyoruz

Sahıs şirketi kurmak üzereyim. Muhasebeci tutmak istemiyorum. Beyannameleri ve bagkur ödemeleri her ay kendim vermek istiyorum. Zaten 29yaş teşviklerinden faydalanacagım.

Kendim yapabilir miyim teknik olarak? Biraz detay verir misiniz?


 
bildiğim kadarı ile avukatlar dışında mali musavir tutmak zorunluluğu var


  • dedim dedim de kime dedim  (03.02.20 17:29:01) 
hocam cin olmadan adam carpmayın ya
muhasebeci sart
beyannameyi kendin veremezsin
bagkur u kendin odeyebilirsin
  • kingcyrax  (03.02.20 17:58:52) 
alacagin sifre ile kendin verebilirsin, daha sonra binlerce ceza versin :D 2 kurus kar edecegim derken ucar gidersin


  • sweetoffice  (03.02.20 18:19:33) 
o işi hemen ama hemen bırakın. uzmanlık gerektiren bir işin maliyetinden tasarruf etmek için kendiniz yapmaya soyunuyorsanız aslında elinizde şirket kurmaya değecek kadar bir iş yok demektir. batar o iş bu kafayla.


  • retiredcolonel  (03.02.20 20:58:54) 
Bir işten para kazanıyorsam onu vergilendirmem gerekiyor mu yasalara göre? Evet? Öyleyse mükellef olmam gerek mi? Evet?
Yanlış olan nedir? İşten çok para kazanacağımı iddia ettim mi? Hayır.
Neden muhasebeciye para vermemem gereken durum varsa vereyim? Telefonu bozulunca kendi yapan biriyim. Neden yapayım?
  •   (03.02.20 21:32:51) 
sen burada yazılanlara bakma. kendin araştır youtube, forumlar falan oaradan ögrenebilirsin. mali müşavire para kaptırma.

dikkat ettıysen kimse kanun teblig falan yazmadan bir taraflarından uyduruyor ceza yersin falan. boş beleş para kaptırma muhasebecilere.
  • paudi  (03.02.20 21:44:34) 
bö, bildigim kadariyla basit usule mukellef olacagin bir isse (sermaye degil bedeni calismaya dayali isler oluyor genelde, ama baska sartlari da var herkes olamiyor) o zaman kendin takip edebiliyorsun. Bunun disinda evet, muhasebeciye her ay o parayi vereceksin. Zaten tek basina takip edebilecegin bir sey degil bu, beyannameyle bagkurla bitmiyor. kdvsi var, muhtasar beyannamesi, gecici vergisi, stopaji, damgasi boku pusuru var, var oglu var, zaten turkiye'de is kurmak biraz cilginlik. sene icinde degisen detaylar oluyor muhasebeciler bunu takip ediyorlar. Bir seyi 1 gunle kacirsan odeyecegin ceza bir muhasebecinin senelik parasini aşabilir, bosuna zarar edersin. basit usul mukellef olacagin bir is ise yardir gitsin, yoksa olmuyor zaten.


  • stanley5m  (04.02.20 01:48:24) 
sevgili hocam
6 yıldan fazladır
1 m usd ciro dan fazla yapan
2 adet ltd şirket sahibi olarak söylüyorum
muhasebecisiz olmaz bu iş
beyanname verilecek iş olsun iş olmasın
zaten sen işe odaklanmaktan prosedür kısmına girmek istemeyeceksin
ayda muhasebeci parası cıkarmıyorsa o işi yapma zaten

al aşağıda da kanunla ilgili cevap
berber vs. acmadıgını varsayarak

quote:

Orijinalden alıntı: Kediseven

Bu işlerle genelde muhasebeciler yürüttüğü için piyasada "muhasebeci olmadan olmaz" kanısı oluşmuş. Oysaki kuruluş işlemleri için muhasebeci zorunluluğu bulunmuyor, tüm işlemleri firma sahibi bizzat kendisi yapabilir. Zaten muhasebeciler de vekaletname olmadan bu işleri yapamıyor. Ticaret siciline, vergi dairesine ve diğer kurumlara gerekli başvuruları ya firma yetkilisi ya da vekaleti olan birisi yapabilir. Kuruluş işlemlerini geçtim, Maliye bakanlığı'nın belirlediği hadleri geçmiyorsan muhasebeci ile çalışma zorunluluğun bile yok. Muhasebe bilgin ve deneyimin varsa kendi defterini kendin tutar, beyannamelerini kendin gönderebilirsin.

Maliyenin belirlediği hadler basit usul içindir ve o hadler aşılmasa bile her meslek dalında basit usule tabi mükellef olunamaz. Basit usul berber, terzi gibi sermayeden ziyade bedeni çalışmaya dayalı meslek icra eden zanaat erbabı içindir. Basit usul dışında kalanlar ise gerçek usule tabidir ve gerçek usule tabi mükelleflerin beyannamelerinin 3568 sayılı kanundan yetki almış meslek mensuplarınca imzalanması zorunludur. Dolayısıyla mali müşavirle imzalanmış olan beyanname gönderme aracılık sözleşmeniz, smmm tarafından maliye sistemine tanıtılmadan beyannamelerin gönderilmesi imkansızdır. Gerçek usule tabi mükelleflerin mali müşavirle çalışması zorunluluğu bu durumdan kaynaklanır.
  • kingcyrax  (04.02.20 09:21:32 ~ 09:26:07) 
"dikkat ettıysen kimse kanun teblig falan yazmadan bir taraflarından uyduruyor ceza yersin falan. boş beleş para kaptırma muhasebecilere." yazmis adam utanmadan, sıkıldaman. google'a vergi cezalari yaz bir sen once, sonra gel :D hic bir seyi bilmeyen, arastirmayan insanlarin yorum yapmasina sasiriyorum.

zaten iyi bir muhasebeci sizinle calismaz, sizin gibi dusunen 50-100 aylik ucret talep edecek birini bulabilirsiniz kolaylikla. belli bir sure sonra da "su kadar ceza gelmis" "bizim muhasebeci piyasalarda yok" diye aglarsiniz buralarda yine
  • sweetoffice  (04.02.20 10:31:16) 
sevgili girişimci arkadasım
bak bizzat ortagimin yasadıgı olay
50 bin liralık kdv alacagi devlet tarafindan piç edildi
kotu muhasebeci yüzünden
hele bir de kendim yaparım diyorsun
ticareti donanımhaber ölücülüğü ile karıstırmayın
  • kingcyrax  (04.02.20 14:10:21) 
ticaret bozulan telefonu tamir etmeye ya da evde tıkanan tuvaleti açmaya benzemiyor. alanının en iyileriyle olmasa bile ortalamalarıyla çalışın. kanunda bile yeri var, tacir basiretli olmak zorundadır diye. sizde onun pek olmadığı açıkça anlaşılıyorsa da başarılar dilerim.


  • retiredcolonel  (05.02.20 00:54:42) 
şahıs şirketi için muhasebeciye her ay verilecek olan para 200-300 lira gibi bir şey.
risk almaya değecek bir para değil yani.
benim de henüz 5-6 aylık şahıs şirketim var, o kadar süre içinde bile değişen şeyler oldu da adam bilgilendirdi beni.
takip etmek pek mümkün değil.
  • blatta hiberna  (05.02.20 00:59:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.