[]

Tapu işlerinden anlayanlar bakabilir mi?

Merhabalar,

Bir ev almayı düşünüyoruz, bahçe katı ve tapusunun görüntüsünü istedik. Tapuda kat irtifakı kutucuğu işaretli,
niteliği: mesken,
arsa payı: 46/1200,
kat no: bodrum

burada daire olduğu belli mi? biz bu evi alsak sonrasında satmak istediğimizde başımız ağrır mı?

 
İnşaat yeni bittiyse iskanı alınmamıştır henüz, iskandan sonra tapu değişecek ve kat irtifakı değil de kat mülkiyeti kısmı işaretli olacak.

İskanın ne durumda olduğunu sorun.
  • John Bloor  (03.02.20 16:00:41) 
daire oldugu belli ama kat mulkiyeti olmasina dikkat edin. elektri ve su ortak olabilir misal su anda ve santiye elektrigi ve suyudur.

anahtar sorular krediye uygun mu ile baslar mesela. krediye uygunsa cok sorun yoktur diye dusunulebilir. yine de detayli arastirmak lazim. yakin zamanda benzer bir daire icin yikim kararina giden bir yolu ortaya cikardik. herkes sikinti yok diyordu..

iskan alinamiyorsa sikinti vardir. normalde insaat bittiginde oturmaya baslandiginda iskan olmali.
  • ozdek  (03.02.20 16:04:56) 
inşaat biteli 3 yıl olmuş, müteahhit bu haftalarda geçirecekmiş öyle söyledi emlakçı ama güvenmediğimiz için binadakilere soracağız.


  • latte nevermore  (03.02.20 16:06:08) 
iskan işini kafanıza takmayın diye yakında alınacak falan diyebilirler. güvenmeyin.
iskan önemli.
her ay elektrik faturası için kapı kapı dolaşıp ev sahiplerinden para almak gerekiyorsa ve arada kıl tipler çıkıyorsa sıkıntı.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (03.02.20 16:09:51) 
3 yıldır iskan alınamıyorsa riskli.

Belediyeye gidip projenin durumunu ve neden iskan başvurusu yapılmadığını öğrenin, projeye aykırı bir imalat varsa orası yıkılıp düzeltilmeden iskan alınamaz.

Ha yok bina projeye uygun yapılmıştır, ama müteahhitin ssk borcu vardır, parası yoktur iskan harcını yatıramaz o başka.

En kötü ihtimal müteahhit kaçtı diye başvuru yapılır, belediyeye iskan harcı kat maliklerince ödenir ve iskan alınır.
  • John Bloor  (03.02.20 16:19:19) 
alıp satmakta sıkıntı yaşamazsınız ama iskansız ev ben olsam almazdım. müteahhit ilgilenmezse yakında ev sahipleri kendileri iskan yaptırmak ister, durduk yere cebinizden para çıkar. iskanı olmayan evler krediyle alınıp satılamıyor. elektrik, su vs. ortak olabiliyor. her türlü sıkıntı. ayrıca devlet imar barışı kanunuyla son yıllarda bu iskan işine odaklanmış durumda. ileride bir gün iskansız binalara yaptırım uygulayabilirler.


  • sir gawain  (03.02.20 16:38:35 ~ 16:38:59) 
Binada 26 daireden fazla varsa biri sizi kazıklıyor olabilir.


  • liberal  (03.02.20 17:11:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.