[]

Muhabbet kuşu bakanlar bakabilir mi?

Merhabalar,

Geçen hafta birer gün arayla iki muhabbet kuşu aldık, çeşitli sorularımız ve de sorunlarımız var.

1- Eşimle ikimiz de çalışıyoruz, sabah evden çıkarken doğalgazı kapatıyoruz akşam gelene kadar üşürler mi? (Sabah 8 akşam 6 arası)
2- İlk aldığımız kuş (gülek) 6 aylık ve insandan çok korkuyor, nedenini bilmiyorum. elimizi yaklaştırdığımızda bile korkuyor. Bizi hiç mi sevmeyecek?
3- Diğer aldığımız (madanoğlu) ise 3 aylık o daha az korkuyor en azından elimizi uzattığımızda kaçmıyor. Ancak onun gelişiyle birlikte ikisi de kaşınmaya başladı. kendilerini kaşıyorlar yemliğe gidip kaşınıyorlar. Veterinere götürdük enselerine bir ilaç damlatmamızı söylediler. Madanoğlu'na yapabiliriz de, diğeri yine çok korkacak hepten bizden tiksinecek mi?
4- 1 ay sadece yem su versek arada yanlarına gitsek bize alışırlar mı?
5- Bu kuşlar bizi bir gün sever mi?

 
evet üşüme ihtimalleri var illa biz yapıcaz kombiyi kapatıcaz diyorsanız güneş alan bir köşeye etrafına tüllük koyarak sıcaklığı hapsetmeye çalışın.

bir hafta olmuş daha kuşun elinize gelip oyunlar yapmasını beklemeniz için daha çok zaman geçmeli.

yemini suyuun koyun altını temiz tutun oyuncaklar koyun kafese çok yer daraltmadan. ani hareketlerden, gürültülerden kaçının. biraz rahat etmesine izin verin.

damlatın bişey olmaz
  • kablelvuku  (03.02.20 10:37:34) 
1.) üşürler
2.) çok erken daha.
3.) unutur zamanla. Damlatmak zorundaysanız damlatın ama fazla korkutmadan çünkü kalp krizi geçirip ölebiliyorlar fazla korktuklarında.
4.) sürekli kısık sesle konuşun güven sağlayın yanlarına az gitmek çare değil.
5.) sever sever
  • Esinsin  (03.02.20 10:57:52) 
1- Kuşların düşmanı hava akımı. Soğuk ve sıcağa kendilerini adapte eder onlar. Sabah - akşam arası sorun olmaz. Üstlerini kapamanıza gerek yok. Bırakın güneş alsınlar.
2- Çok kuş yetiştirdim. Çok da yavru aldım. Bu işin çoğunluğu bence genetik. Bir kuş sizden korkuyorsa büyük ihtimal korkmaya devam edecek. Alışmaz mı alışır elbet ancak normal bir kuş ile 1 ilgilenmen gerekiyor ise korkak bir kuşla 2 yada 3 kat fazla ilgilenmen gerekiyor. Çift olmaları da işi zorlaştırıyor
3- Maalesef tiksinecek. Kuş zaten senden korkuyor. Bir de onu yakalayıp tutup ensesine damlatman gerekecek. Ama sağlığı için gerekliyse yapacak bir şey yok.
4- Çift olduğu sürece alışmaları çok zor. Çift kuşlar seninle sosyalleşmek yerine kendi aralarında sosyalleşmeyi tercih ediyor. Tek olduklarında kuşlar seninle iletişim kurmaya başlıyor.
5- Severler tabii ama ilgilenmek gerek. Mesela bazı kuşlar var maydanoz görünce dayanamıyor. Bazısı darı. Senden korksa da ona ulaşmak için yırtınıyor. Hayvanın özellikle korkak olanın sevdiği bir şey bulun ve onun aracılığı ile kendinize alıştırmaya çalışın. Kuşlarımdan bir tanesi yeşil bir top gördüğünde deliriyordu. O topu kullanarak kendime alıştırdım mesela. Bir diğeri köpeğime aşıktı. Köpeği sırt üstü çevirdiğimde onu öldürdüğümü düşünüyordu sanırım. Kafesini açıp köpeği çevirdiğimde elimin altına girmeye çalışıyordu. Özet olarak hepsi ayrı birer karakter. Eğer kendiliğinden sizinle iletişime geçmiyorsa ulaşmak için uğraşmanız çabalamanız lazım. İngilizceniz var ise talk budgies forumunu takip edebilirsiniz. Çok güzel önerileri olabiliyor. Türkçe forumlar da var ama ömürleri kısa oluyor bizimkilerin.
  • real madrid  (03.02.20 11:05:56) 
Bazı alışkanlıklarından vazgeçemezler.

Yeğenlerimden bir tane muhabbet kuşu aldım. Petshopta ve yeğenlerimin elinde çok korkmuş garibim. Bize alıştırana kadar çok uğraştık eşimle. Şuanda parmağımıza geliyor ve elimizle kolayca tutmamıza izin veriyor sadece. Onun dışında kafes ve perdelerin üst tarafları güvenli bölge olmuş onun için. Anında oralara uçuyor. Halı, masa vs. gibi farklı yüzeylere katiyen çıkmıyor.

Eş alalım dedik bir de. Belki yeni kuş bize alışırsa, bu da daha fazla alışır dedik. O daha da korkak çıktı. Petshopta ne geldiyse başına, en ufak harekette kanatları koparcasına kaçıyor. Parmağa falan gelmek mucize zaten.

1 yılda en fazla bu kadar oldular. Ümidi de kestim zaten.
  • akatreil  (03.02.20 11:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.