Evinizi söylenen şekilde kullanmak normalde ticari işleme giriyor. Bu nedenle aslında ticari işletme için gereken bütün izinleri almanız ve bunun için de bütün kat maliklerinden izin almanız gerekiyor.
Bir çıkar yol olarak, nispeten uzun süreli kiralamalara izin verip, 1 ay mesela. Her kiraya çıkan ile de belirli süreli kira sözleşmesi vs. yaparsanız belki biraz korunabilirsiniz. Ki günlük vs. kiralayanlar da bu şekilde kendilerini güvenceye almaya çalışıyorlardı.
Bu sefer de hem uğraşınız çok artar (farklı dillerde belgeler, taahhütnameler vs.), hem de bir şikayet durumunda sizi koruyacağının da bir garantisi olmaz.
Sonuç olarak evet şikayet edebilirler ve evet kafaya koyarlarsa hukuki yaptırım uygulatma yoluna da gidebilirler. Burada asıl soru sizin nasıl korunabileceğiniz ki, o da pek kolay görünmüyor. İsterlerse sizi bayağı yıpratabilirler.
0