[]

telefon pilini değiştirmek

telefonun pili ölmüş. satsak pilden az pahalı, atsak olmuyor.
deji + montaja 150 lira istedi en az isteyen.
ben de pili kendim alayım takayım diyorum.
videolara rehberlere falan baktım çok zor görünmüyor. (xiaomi mi5s)
ancak elimde alet yok açmak için.
15 liraya falan satılan tornavida setleri vs var telefon açmak için onlar iş görür mü? bu antistatik bileklik mat falan almama gerek var mı?
dikkat etmem gereken temel şeyler neler?
teşekkürler.

 
değiştirmek kolay da o antistatik şeylere gerek var mı bilmiyorum. ben olmadan yaptım bir şey olmadı ama bu benim şansım da olabilir.


  • denek hayatım  (02.02.20 21:06:23) 
aynı telefondan vardı bende. mahalledeki telefoncu ücretsiz değiştirdi, on dakika sürmüştür. bileklik filan takmadi, ilk kez duyuyorum bilekligi de. ama pili sabitlememisti adam. bir iki kez telefonun düşmesiyle pil sarsılmış ve bozulmuş. tekrar değiştirmem gerekti. ancak hiçbiri telefonu yeni aldigimdaki verimi saglamadi, kisa surede öldü piller. sonunda yeni telefon almak zorunda kaldım.


  • who cares wins  (02.02.20 23:58:52) 
Isıtılarak sökülüyorsa tecrübe ister, ekranı filan kırabilirsiniz. Sadece vida sökerek pile ulaşıyorsanız oldukça kolay, yapabilirsiniz.


  • John Bloor  (03.02.20 13:01:36) 
ben asus zenfone 5 marka cihazımın ekranını bir çok kez değiştirmiştim. bahsettiğin 15 liralık tornavidalar işimi gördü. telefonun içini 5-6 kez açmış olmama karşın hiç birinde anti-statik bileklik kullanmadım. böyle işler yapmadan önce elimi duvara değdiriyorum iki saniye.


  • biseysorcaktim  (03.02.20 13:31:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.