[]

Ayıplı Malın (tekstil) İadesi Hk.

Bilindik bir tekstil mağazasından 1 ay önce 2 adet kazak almıştım. Kazakların ikisinde de ilk yıkama sonrası tüylenme ve ipliklenme oldu. Kazakları makineden asmak için çıkarırken iplikleri her yere döküldü. İlk defa aldığım bir tekstil ürününde böyle bir kalitesizlik ile karşılaştım.

Ürünü iade için aldığım mağazaya götürdüm. Ürün inceleme formu düzenleyip 21 gün içinde döneceklerini söylediler lakin dönüş şeklini müşteriyi mağazaya çağırarak ve şifahen; olumlu ya da olumsuz şeklinde yaptıklarını belirttiler. Müşterinin hukuki kanallara başvurma ihtimaline karşı sms'le veya e-posta ile yazılı bir dönüş yapmıyorlar.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunu indirip 9.-12. maddelerdeki ayıplı mal kısmını okudum. 10. maddedeki ispat yükü bölümünde malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir diyor fakat satıcı büyük ihtimalle beni 21 gün bekletip üründe kendisinden kaynaklı bir sorun olmadığını beyan edecek ve bunu bana yazılı olarak bildirmeyecek.Şifahen söyleyecek.

Hakem heyetine bugünden başvurmak için satıcının ürün inceleme sürecini ve cevabını beklemeye gerek var mı? Nasıl bir süreç izlemeliyim?

Yardımlarınızı rica ederim.

 
olur mu canım öyle şey. bana şifahen söyleyeceğiz deseler verin kazakları der tüketici hakem heyetine giderdim.

ama cevap yanlış yıkanmıştır olacak. su götürür bir konu.

adidas'dan aldığımız çantanın fermuarı bozuldu kullanıcı hatası dediler misal. aynı kişi yıllardır laptop çantası formunda targus fermuarı da kullanıyor onu bozmadı da 3 ayda bu okul çantası tipli dandik çantayı mı bozdu..

bir şey yapamadık tabi. bir daha türkiye'den mal almam.
  • ozdek  (02.02.20 15:17:55) 
Öyle bir şey yok, yazılı dönüş yapacaklar. Hakem heyetine başvurabilirsin, sözlü cevap vereceklerine dair bilgi verdiklerini iletmen yeterli. Böyle bir hakları veya seçenekleri yok.


  • aristarkos  (02.02.20 16:49:09) 
Yazılı evrak istediğinizi söyleyeceksiniz. Vermemek gibi bir durum yoktur, yanlış anlamışsındır.

Ola ki vermiyoruz dediler, ürün teslim formu falan vermediler mi? Onu koyarsın hakem heyeti başvuruna. O da mı yok?

O zaman teslim aldığın esnada ürünün üzerinde bir kağıt, bir not, adın yazılı bir not kağıdı bir şeyin resmini çek. O resmin çıktısını koy, inceleme prosedüründe evrak vermeyi reddettiler yaz. Onlar ispatlamak zorunda.
  • baal  (02.02.20 19:39:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.