[]

İphone 7 ‘m Yetkili serviste Klonlandı

cihazı yaklaşık iki yıl önce aldım. geçen aralık sonun garantisi doluyordu. bataryası zayıfladığı için aralık ay içinde forum gaziantep zentech şubesine telefonumu bıraktım. ürün bir hafta içinde geldi. batarya değişimi yapılmış ve bunun yanında seste eko problemi var diye ön panel değiştirilmiş.
cihazım servisten geldikten sonra tabi sevinçliyim ön paneli değişmiş bataryası da değişmiş. yalnız bu ön panel değişikliğinden dolayı içime kuşku düşmedi de değil.

ben ilk başta kendi hattımı taktım kullandım. daha sonra başka bir hatla kullanacak oldum ama hatta servis yoktu. biraz araştırınca cihazımın imeisinin klonlandığını ve btk tarafından adıma kayıtlı hat ile adıma kayıtlı bu cihazın eşleştirildiğini gördüm.

olayın serviste olduğunu biliyorum. çünkü başka ihtimal yok. nereyi aradıysam olmadı. cihazı eski haline döndürmek mümkün değil faturası bende olmasına rağmen.

başka numara kullanacak olduğumda e devletten değişim yapmam gerekli. onda da hemen numara aktif olmuyor. en az bir gün bekliyorsun. sonra yarın öbür gün cihazı satmak istesem bu klonlamış diye satamayacağım ya da değeri düşecek.

bu konuda ben neden mağdur oluyorum anlamıyorum. devlet bu kadar basiretsiz mi. olayın benle hiç bir ilgisi yok ama kısıtlama yiyorum. malımın değeri düşüyor. ben mağdur oluyorum. bu konuda resmen çaresizim. Konu hakkında başka ne yapabilirim?

 
yani o kadar saçma ki yapılan iş. nasıl çaresiz kaldılar da daha yıllarca kullanılacak olan iphone 7'nin imei'yi çalıp başka cihaz ya da cihazlara klonladılar. biraz akılları olsa yapmazlar. bu işin raconu hurdaya çıkmış olan cihazların imeilerini klonlamaktır.

akıllı işi değil.

ne yazık ki ispat edemezsiniz. suçlu kim nasıl bileceksiniz.

normalde bu imei çakılan aleti bulup, onun kullanıcısına ulaşıp, o imeiyi kimin çaktığını bulup, bu kişilerin suça karıştığını ispat edip, tazminat vs bir dava açabilirsiniz.

çok zor değil ama imkansıza yakın sanki.
  • ozdek  (02.02.20 14:30:25) 
Acaba üzerinde imeinin bulunduğu ana kart mı değişti? Şayet dediğim şekilde ise ve merdiven altı bir yer değilse sizin şu anki yeni imeiyi size kayıtlı olarak sisteme işletmesi gerekli idi. iPhonelarda imei değişimi öyle program vs ile pek mümkün değil diye biliyorum. (Ben öyle biliyorum)


  • creedwar  (02.02.20 16:03:52) 
Ana kart değişimi vs olmamış. Zaten cihazın imei numarasıyla benim numaram otomatik olarak eşleştirilmiş.


  • grid  (02.02.20 17:11:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.