[]

There is/there are

Be'den sonra çoğul da gelse tekil de gelse hep there is kullanıyorlar. There is 2000 people gibi. Burada benim bilmediğim sıfatlaştırma kuralı falan mı var 2000-people gibi? Herkes her durumda there is kullanıyor ve rahatsız oluyorum artık. Anyway yerine anyways diyenler de gittikçe çoğalıyor tüylerimi kaldırıyorlar.

Türkçe gramer naziliği bitti ingilizceye başladık yemin ederim. Ben mi yanlış biliyorum?


 
yanlis degil, konusma dilinde onu soyluyorlar. there is demesi, there are demesinden daha kolay, insanlar da dogal olarak daha pratigi tercih ediyorlar. formal bir yazida konusmada there are denir elbette.


  • baldur2  (02.02.20 00:34:33) 
Kim kullanıyor böyle ? İngilizler mi?


  • prizmatik  (02.02.20 05:51:48) 
Ben "there are" derken Amerikalı arkadaş "there is" diyordu :D halk ağzı demek ki diye düşünmüştüm ben.


  • nhk ni youkosu  (02.02.20 09:14:02) 
Bu kadar kuralcı olmaya gerek yok. Ben yazarken dikkat ediyorum. Eskiden çok daha fazla dikkat ederdim. Şimdi gündelik WhatsApp konuşmalarında "gelcem" gibi şeyler yazabiliyorum. "Ne olacak yani?" diye düşünmeye başladım.

Aslında bakarsan biz de Türkçede fark etmeden çok hata yapıyoruz. Yunanlı, Hintli gibi, 1993'de gibi (doğrusu 1993'te), İngilizce'de gibi (doğrusu İngilizcede)... Bunlara takılsak kafayı yeriz.
  • himmet dayi  (02.02.20 11:04:42) 
Subject verb agreement diye konu varya işte. Topluluk isimleri jury, team, government is/are alabiliyor, staff, police yalnız are alıyor falan öyle aptal aptal istisnalar oluyor, ordan kafalar çorba oluyor bence. Ağızlara ne gelirse söylüyorlar


  • freedonia  (02.02.20 18:14:10) 
insanlar geliyorlar
insanlar geliyor

arasındaki fark gibi. bir nüans var ikisi de aynı şey değil.
  • bohr atom modeli  (02.02.20 18:47:48) 
ben bi essay'imde "some of the bilmemne are bla bla of the bla, bla bla and bla" diye ama uzunca bi cümle kurmuştum, profesör hocam niye are yazdın demişti. kafam karışmıştı epey. sanırım cümle uzun olduğu için hocanın da kafası karışmıştı ama bilemiyorum.


  • fleur du mal  (02.02.20 19:04:46) 
Kaynanan seviyormuş: youtu.be


  • neverletyougodown  (04.02.20 12:08:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.