[]

Şu ilandaki Mazda 3 alınabilir mi sizce?

Merhaba arkadaşlar;

Şu ilandaki aracın fiyatı için ne söyleyebilir misin? sizce makul mudur? mazda hakkında ne düşündüğünüzü söylemenize gerek yok. mazda kendini ispatlamış bir araçtır. tartışmaya pek ihtimal vermemektedir diye düşünüyorum.


www.sahibinden.com

 
bence en ağzı yüzü düzgün japon arabası mazda. aynı araç vw golf olsa 45 binde 2014 model 170 bandında olurdu. ne yazık ki golfünde mazdanında real değerleri bunlar değil. türkiye şartlarına göre değerlendirirsem, ölü yatırım olur. yok ben 10 sene binerim diyorsan al. zaten 10 sene sonraki piyasayi kimse tahmin edemez. al sat yapmıyacam binecem dersen sanayi yüzü görmezsin mazda sağlam bir araba.


  • mikahakkinen  (01.02.20 14:03:27 ~ 14:06:27) 
Sedan araç için çok pahalı olduğunu düşünüyorum.


  • lisw  (01.02.20 15:36:11) 
Mazda Türkiye de maalesef pek tutmuyor piyasa. Bide benzinli araç bu lpg oluyor mu bilmiyorum ama taktırsan bagajda yer kalmaz. En azından sedan modeline bak derim araba hb olunca hacim sıkıntı oluyor işte bazen.


  • Topalordek  (01.02.20 15:43:15) 
@lisw: sedan değil bu.

@Topalordek: benzin ile dizelin artık hemen hemen aynı ücrette olduğu bir durumda benzinli daha avantajlı değil midir? üstelik dizel kadar gürültüsü de olmayacaktır sanki.
  • matrix  (01.02.20 15:51:22) 
Hocam benzinle dizelin ayni fiyata yakin olmasi degil ki olay, dizel arac litre bazinda daha az yakar. Yani degil mazotla benzinin fiyati birbirine yakin olmak, direkt ayni fiyat da olsa benzin ile dizel arasında ciddi tuketim farki var.

Bu mazda ozelinde bilmiyirum ama yakit tüketimini cok iyi arastirmadan alma. Bizzat ayni araci kullananlara sor. Olabildigince cok kisiye sor cunku insanlar genelde gercek tuketimi söylemiyor, oldugundan daha az soyleme egiliminde insanlar arabasinin yakit tuketimini.

Hani pek km yapmayacaksindir senin icin benzinli olup cok yakmasi dert degildir belki ama ekonomik olmasa da psikolojik olarak etkikiyor insani cok yakan araba. Yol bilgisayarinda o fahis tuketimi gordukce huzursuz oluyorsun, arabadan soguyorsun.


Yapacsgin km nedir bilmiyorum ama temiz sorunsuz bir dizel almak daha avantajli olabilir duruma gore.
Dizelin gürültüsü diye bir sey yok hocam, eskidendi o. Yeni nesol araçlarda oyle iceri tirtirtir motor sesi gelmiyor. Takacaksan gurultu degil, bakim maliyetlerine tak kafayi dizdlde.

Temiz kullanilmis bir dizel alirsan oyle fahis bakim maliyetleri de cikmaz karşına. Bu yuzden alacağın arsci ekspertize goturmekle kalma, bir servise goturup motor mekanige guzel bi baktir. Ekspertiz sana motor hakkinda pek bir sey soylemeyemez.

Tekrar ediyorum arabanin yakit tuketimini "iyi" arastir, gercek kullanici verileri uzerinden git. Cok km yapmasan da huzursuz eder.

Benzin ile dizel ayni fiyat oldu yeaa muhabbeti pek gercekci degil. Asil fark litre bazinda tuketimden kaynaklanıyor zaten. Salliyorum ayni arabanin ayni motor hacmindeki benzinliso 10-11lt yakarken dizeli 6-6.5lt yakabiliyor. Benzin dizel litre fiyati fix olsa nolur. Km de yapıyorsan ciddi fark.
Bu arada bu seninaxda hakkında bir bilgim yok, belki benzinlisi de gayet makul yakiyordur. Hatta dizeli var mi onu bile bilmiyorum. Ama cok seksi araba valla.
  • stavro  (01.02.20 17:02:17 ~ 17:13:51) 
Suvmuş afedersiniz.


  • lisw  (01.02.20 17:03:26) 
piyuuu 135 bin


  • gameofannen  (01.02.20 17:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.