[]

sigarayi birakmak icin dogru bir zaman yok di mi

gercekten hayatimin calkantili olmayan bi zaman dilimini yakalamak icin cok ugrasiyorum. ama olmuyor.

hep bi hakim duygum var. huzun, endise, depresyon.

gerçekten tiksiniyorum bu arada. 4 aydır falan böyle. 8 ve 10 gun birakip yine başlamıştım. yine tiksine tiksine.

 
evet yok maalesef. en azından çevrendeki sigarayı bırakmış ya da hayatında hiç sigara içmemiş kişilere bakıp ilham alabilirsin. onların da hayatında sıkıntılı çalkantılı dönemler oluyor ama sigaradan destek ummuyorlar.


  • lazpalle  (01.02.20 12:45:16) 
Sigaranın hayattaki sıkıntılarla ve sorunlarla bir bağı yok. Önce bunu anlamak lazım. Streslendiğinde sigara ile dost olmak istiyorsan yerine başka bir şey koyarak bu davranışı yıkman gerekiyor. 10 sene günde en az 1.5 paket içmiş biri olarak sigarayı bıraktığında herhangi bir stres artışı ve sıkıntı artılı yaşamadığını temin edebilirim. Sigaranın yerine sporu veya başka bir şeyi koyabilirsin. Olay zaten dertlenince iyi geldiği yanılgısına düşmek başka bir şey değil.


  • un4given  (01.02.20 13:27:29) 
sigarayı ya hiç icmicen ya da hic birakmican. 7 sene içmedim ve son 2 aydır tekrar başladım bi haftadır da içmiyorum yine, hiç bir derde derman olmuyor aslında, tamamen bizim kültürümüzdeki sigara dumanıyla ıssız adamcilik oynama yanılgısı.


  • nahtoderfahrung  (01.02.20 15:00:48) 
Sadece tavsiyem eger kadinsaniz pms doneminde birakmayin. Ben tam bir canavara donusuyordum da.
Ayrica biraktiktan sobra zaten hayatiniz calkantili olmasa bile sirf baslamak icin beyniniz calkanti yaratir. Alan carr'in kitabini okumadiysaniz tavsiye ederim

  • bir varmis bir yokmus  (02.02.20 10:46:09) 
herhangi bir bağımlılığı bırakmanın doğru zamanı önündeki ilk dakikadır.

ne olursa olsun bir "arınma" periyodunun olacağını bunun da fiziksel, psikolojik olarak seni zorlayacağını bilmen, buna da hazırlıklı olman lazım. O kadar vücudunu üzdün bırak vücudun da temizlenirken seni biraz üzsün, kirini atsın ödeşin barışın. Bu aşamayı atlattıktan sonra zaten geriye çok dönmezsin.

Herhangi bir bağımlılığı "azaltarak bırakma" yöntemi en büyük yanlış. daha da bağımlı yapar. Bu süreçte sosyal destek mekanizmalarını ve sigarada pek mümkün olmasa da ikame edilebilir şeyleri hazır et yeter.

kolay gelsin, yaparsın.
  • AlsterWasser  (02.02.20 16:33:20 ~ 16:34:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.