[]

zatürre ve akciğer boyutunda küçülme

Merhaba,

2018 yılında bir zatürre geçirdim, şimdi de geçiriyorum. bu biraz daha ağır geçiyor, ağrıdan ambulanslık oldum, CRP 157, zar iltihabı ve bir miktar sıvı var o yüzdenmiş. ikisinde de tedavinin ortalarında çekilen xray ve tomografilerim var.

i.hizliresim.com

şimdikinde sağ akciğerim ciddi küçülmüş görünüyor. çeşitli detaylı tetkikler yapıldı, doktorlar bu boyut meselesinden pek bahsetmiyorlar, herhalde daha sıra gelmedi yada önemsiz ama benim kafama şu anda bu takıldı.. lütfen bu durumu yorumlar mısınız, tedavi sonrası eski haline gelecek mi bu ciğer? ne yapsam iyi olur?

Çok teşekkürler, siz de dikkat edin kendinize.

 
Tamamen eski haline gelmese bile bir sorun yaratmaz. Tek akciğerle bile rahatça yaşayan insanlar var. Tuhaf gelebilir ama, doktorlar tedavi süreci boyunca balon şişirmeyi öneriyorlar. Akciğer kapasitesini artıracak, bronşları açacak en kolay etkinlik de bu.


  • conrad moricand  (01.02.20 03:28:46) 
teşekkürler yapacağım bunları. ama bir ciğer neden kısalır ki, pneumonia, lung collapse vb aratıyorum gelen resimlerle hiç ilgisi yok benim paternin. hastalıkla ilgili-ilgisiz olarak karaciğer büyümesi filan mı oldu ki, tam sağ tarafın altında karaciğer varmış o mu baskı yapıp yukarı itiyor acaba.


  • engelbert humperdinck  (02.02.20 02:55:52) 
kısalmıyor elbette akciğer, sadece görüntülenemiyor o bölüm :)

şöyle düşünün: nefes alınca bronşlar havayla doluyor, genişliyor. hava dolu yerler filmde görünüyor. akciğerin alt kısmı ise sıvı biriktiği için hava ile dolamıyor ve filmde görünmüyor (film çektirirken derin nefes alıp tutarız bu nedenle). yani akciğeriniz küçülmedi, sadece küçük bir kısmı işlevini kaybetti. ayrıca, alt tarafın suyla dolmasının sebebi yerçekimi. tedavinizi aksatmayın sakın, biraz zorlu bir süreç ama tam olarak düzelirsiniz eminim. çok geçmiş olsun :)
  • conrad moricand  (06.02.20 01:05:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.