[]

sporda 5+2 mi, 2+1+2+2 mi?

spor programı 1:
salı
çarşamba
perşembe
cuma
cumartesi
(5 gün üst üste spor, 2 gün boşluk)

spor programı 2:
salı
çarşamba
cuma
cumartesi
(2 gün spor, 1 gün boşluk, 2 gün spor, 2 gün boşluk)

bunların hangisi daha mantıklı?

ilk yarım saat kardiyo, gerisi kas çalışması şeklinde. toplamda 2.5 saat sürüyor. amaç bir yandan kilo vermek, diğer yandan da hafif kas oluşturmak. bununla birlikte 8-16 ketojenik diyet de uygulanacak, akşam yemeği öğünü kaldırılacak. 15:00 gibi son öğün yenecek, 18:00 - 20:30 arası da spor yapılacak.

yine sorayım, hangi program daha mantıklı ve önerileriniz neler?

 
Merhaba, antreman süreniz çok uzun. İlk yarım saat kardiyo sonrası antreman maksimum 1 saat olmalı. Haftanın 5 günü bu kadar süre aşırı yoruculuğunun yanında aşırı sıkıcı olur ve motivenizi düşürür. Bıkkınlık oluşur. Net yanıt için tüm takviyelerinizi bilmek gerekir. Boy-kilo nedir? Ne kadar süredir yapıyorsunuz? Anabolik destek düşünüyor musunuz?


  • odiyus  (31.01.20 22:56:25) 
2+1+2+2 çok daha mantıklı. 5 gün peşpeşe spor kasları çok yorar hocam, sıkılırsınız da


  • avatar is back  (31.01.20 22:57:00) 
@odiyus

1.78 boy ve 98kg. yaza kadar en azından 85'in altına inesim var.

2 aydır yapıyorum sporu. tabi 2x12 set, 10kg ve 3 gün ile başlamıştım, şimdi 4x12, 20kg ve 4-5 gün ile devam ediyorum. bu süreçte yediklerime fazla dikkat edemedim ama sporu hiç aksatmadım diyebilirim.

herhangi bir steroid vs. desteği almayacağım. birinci önceliğim fit ve dinç olmak, fazlalıklardan kurtulmak.

antrenman süresinin uzunluğu sağlık açısından herhangi bir sıkıntı yaratır mı yoksa sadece yorgunluk ve bıkkınlığa sebep olabileceği için mi fazla dediniz?


@avatar is back

aynen, herkes aynı şeyi söylüyor. öyle yapacağım sanırım sürekli olarak.
  • avianthem  (31.01.20 23:09:41 ~ 23:12:59) 
ikinci spor programin daha mantikli. istikrarli olmasini istiyorsan, spordan sikilmamak icin cok fazla ve cok agir spor yapmamanizi oneririm. iyi bir hoca ile calisin, programiniza uyun, bu isi iyi bilen, anlayan biri.


  • Leonardo~Da~Vinci  (31.01.20 23:47:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.