[]

coronavirüsten endişelenmeli miyiz?

whatsapp gruplarında türkiyede birkaç coronavirüs teşhisi konan kişi olduğunu duydum. bide şöyle bi harita var gisanddata.maps.arcgis.com şimdi bakıyorum bu haritaya türkiye üzerinde hiçbir şey görünmüyor ama ülkede teşhis konan birkaç kişi varmış. neye güvenicez? coronavirüsten endişelenmeli miyiz?




 
Bir turlu etkilenemiyorum bu virusten niyeyse, okuyorum, ediyorum, isin ciddiyetine vakif olmak istiyorum ama olmuyor olmuyor. Grip mi corona mi desen grip diyecek moddayim hala.


  • brkylmz  (31.01.20 19:41:49 ~ 20:44:45) 
Bugun şirket doktoru iş yerinde açıklama yapti. Tr de henuz resmiyete gecmis bir vaka yok imiş. Ama görülürse eger işimiz iş dedi.


  • a perfect lie  (31.01.20 19:43:38) 
Bi zamanlarin domuz gribi, sarsi neyse bu da o gibi geliyor bana.
Hic endiselendirmiyor beni

  • Flipsflops  (31.01.20 20:20:25) 
annem babam ölecek muhtemelen o yüzden endişeleniyorum, gribi bile ağır geçiriyorlar.


  • makinelere tapan adam  (31.01.20 20:29:14 ~ 20:29:25) 
ben domuz gribi ve kuş gribi dönemlerini hatırlıyorum. kim kapsa öldü gözüyle bakıyorduk ki hakkaten ölüyorlardı yani.

ama coronavirüs'te zibilyon tane taburcu olan insan var. ölenlerin de çoğu yaşlı ve halihazırda bağışıklık sistemi sıkıntıları olan kişiler(miş). o yüzden çok endişelenemedim.
  • metrobus yoluna kacan angus  (31.01.20 22:17:50) 
Şu anki hali çok korkutucu boyutta değil fakat 2-3 hafta sonra, şu anki virüslü insanlar kuluçka sürelerini tamamladığında esas tablo ortaya çıkacak. Bir de mutasyona uğrayıp gücünü arttırma ihtimali varmış, ki o biraz korkutucu evet.


  • msb  (31.01.20 22:27:51) 
hayir efendim. endiselenmemeliyiz.

endiselenince corona virusu bize bulasmiyor mu? bulasirsa da bulasir. ne yapalim? bulasan herkesi oldurmuyor zaten.
ilaci da simdilik yok. bu yuzden sakin kalmaktan baska bir secenegimiz yok. muhtemelen yakinda bir koruma asisi cikacaktir.
  • Leonardo~Da~Vinci  (31.01.20 22:30:27) 
Domuz gribi zamanı üni de idim. O zaman bir hocamız ve dört beş öğrenci sınıfta maskeli duruyordu. Bu grip domuz gribinin yanında halt etmiş. O zamanın en meşhur olayıydı
Corono daha o seviyede değil

  • ikikerekac  (31.01.20 22:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.