[]

bir kadın, yakışıklı olmayan bir erkeğe aşık olabillir mi?

epey bir kızla muhabbet etme fırsatım oldu. ilişki yaşadıklarım oldu vs. - yaptığım gözlemler sonucunda; kızların önceki ilişkilerinde çok sevdigi, gerçekten hoşlandığı, etkilendiği (belki aşık olduğu erkekten daha çok etkilendiği) insanlar olmasına rağmen "aşık" olduğu kişiler genelde yakışıklı erkekler oluyorlar. bu konuda görüşleriniz neler? ayrıca bir not daha, bu aşık oldukları kişiden bir şekilde nefret ediyorlar ve aşık olmanın iyi bir şey olmadığını da söylüyor bu insanlar. sanki kötü bir şeymiş gibi anlatıyorlar.

bana mı denk geldi böyleleri yoksa geneli böyle mi? kızların kendi güzellikleri hep ortalamanın üstündeydi bu arada.


 
Dediklerinin tamamen ön yargı olduğunu düşünüyorum, gözlem falan hikaye yani. Ha gerçekten gözlemse de kalitesiz bir ortamdasın muhtemelen, kal orada.


  • wmeh  (31.01.20 17:31:43) 
Hayır, asla.


  • valentinov  (31.01.20 17:38:28) 
@uğpouıuy :

erkeklerde dış görünüşün eş / partner tercihinde daha ön planda olduğu bilinen bir gerçek (kadınlara oranla) ancak demek istediğim şey bu değil.

piç erkekle alakası yok. bahsettiğim erkekler piç değil, gayet düzgün; işi gücü yerinde ya da kendi hayatını yaşayan insanlar. "badboy"'lardan bahsetmiyorum.

@wmeh : haklı olabilirsin. ancak girdiğim ortamların kalitesiz olduğunu düşünmüyorum. bu kadınlar kendilerini ifade etmekten çekinmeyen ve çoğunluğu kendi kariyerlerinde bir şekilde ilerlemişler. öyle "zengin & yakışıklı" erkeklere kendilerini yamamaya çalışan insanlar değil.

duyuruda da söylediğim gibi, aşık oldukları erkekten daha çok güvendikleri, daha çok sevdikleri, daha çok etkilendikleri vs. vs. insanlarla da ilişki yaşamışlar ama bakıyorum "aşık olduğu" erkek denildiğinde yakışıklı oluyorlar. sekmedi şuana kadar. böyle yani.
  • Transa  (31.01.20 17:46:35 ~ 17:48:44) 
20'e kadar yakışıklı, 20-30 arası paralı, 30'dan sonra nefes alsın yeter.


  • rldofiui  (31.01.20 18:24:59) 
Sevmek, yakınlık duymak mümkün görünüşünü beğenmeden de; ama aşk çok farklı bir şey bana kalırsa. Bir kere aşık oldum o da şuanki erkek arkadaşıma. İlişkimizin çok öncesinde de etkileyici ve çekici buluyordum kendisini.
Beğenmediğim birisine aşk gibi büyük miktarda hayranlık içeren bir duyguyu beslemem mümkün değil.

  • fingers of fury  (31.01.20 18:36:12) 
hayır, asla +1

yaş aralığı ile değişen tercihler farklı bir konu.

ama "aşık olmak" diyorsan yakışıklı olmayan biri için mümkün değil.
  • tabudeviren  (31.01.20 18:56:18) 
Kime göre yakışıklı neye göre yakışıklı


  • fezagezgini  (31.01.20 19:22:27) 
Ben yakışıklı değilim. hatta 10 üzerinden kendime 4 filan veririm.(ciddiyim)

O yüzden cevabı ilk elden duy. Olabilir.


İkili ilişkiler birçok faktöre bağlı. Kadının içinde bulunduğu durum bunların en başında geliyor.


Fakat bu aksiyom yakışıklı adamların şansının çok çok daha yüksek olduğu gerçeğini yadsımıyor, yadsıyamaz.

Zaten tüm bunların dışında; genelde de çirkin insanlar güzellerden ''arda kalan''larla hayatlarını sürdürürler. Bu sadece sosyal ilişkilerde de değil iş hayatında da böyledir. Güzellik/yakışıklılık(aynı şey) çok ilginç bir konum, malum güzellik tanrının tavsiye mektubudur güzel olan fazla çalışmaya ihtiyaç duymaz. Yoksun olan hep çalışmak zorundadır derler.


Bir de güzelliğin dışında ''ilgi budalalığı'' ''açlık'' ''müptezellik'' var. Aslında güzellerin değil de bunların aşık olması zor, çok zor.

Burada erkek için aslolan şey-aslında kadın için de öyle; özfarkındalık ve kendine güven. Altı boş bir kendine güvenden bahsetmiyorum, durumunun farkında olacaksın ve bu çerçevede geliştirebildiklerini geliştirip ''hayallerine layık'' olma yolunda ilerleyeceksin. Böyle yüklendiğinde ikili ilişkiler yan hak olarak geliyor zaten. Mesela ben tinder'ın da tr'de çalışmadığını düşünmüyorum. bir müddet de kullandım gayet aktif çalışıyor. Fotoğraflarda daha belli olan birşey bu kendine güven. bakıştan mı yoksa duruştan mı değişiyor bilmiyorum ama senin özgüvenin var mı yok mu bunu anlamak için benim uydurduğum en iyi yol fotoğraf çektirmek. Fotojeniklik değil burada kaygım. Orada bakıştan anlaşılıyor bence.


edit: 1de bunu düşünen birisinin bakmasında faydalı olan bir başka kavram da (bkz: charm)
  • mete kudur  (31.01.20 19:22:35 ~ 20:18:11) 
Olur tabi niye olmasın. Çok örneği var bunun. Ama tam tersi olarak yakışıklı bir erkeğin çirkin bir kıza aşık olduğunj görmedim.


  • valarmurgulis  (31.01.20 19:30:33) 
Olur. valar +1.


  • kedili bisiler  (31.01.20 20:50:44) 
Etrafımdaki bütün güzel kız arkadaşlarım kelimenin tam anlamıyla çirkin adamlarla birlikteler, öyle ekşide yazıldığı gibi zengin adamlarda değil bunlar,yani olabiliyor.
Kendimden örnek vereceğim bir tane, geçen yıl almanca kursuna gidiyordum ve sınıfta asla dikkatimi çekmeyen ve gerçekten hiç çekici gelmeyen bir çocuk vardı. bir gün geldi bu yanıma oturdu. O gün tüm kurs süresi boyunca en çok güldüğüm ve eğlendiğim gün oldu. Sonuç ne diye sorarsan kursun son günüydü araya 10 günlük bir tatil girdi sonrasında da ben kursa devam etmedim. Yani bir şey olmadı fakat yine görüşseydik sanki şans verirdim.
Kadınların hoşlanma durumları erkeklerden çok daha karışık erkekler için çoğu zaman düz güzellik yetiyor, kadınlar saçma sapan bir şeyler bulup onu sevebiliyor.
Ama her zaman dış görünüş ilk intiba oluyor, insan dışını beğenmediğinin içini merak etmiyor sözü çoğu zaman geçerli.
  • kayanyıldız  (01.02.20 17:53:46) 
Yanlis knk. Hic yakisikli olmayan dumduz adama da asik oluyorlar gayet. Erkek gibi degiller, dis gorunus birinci planda degil kızlar icin. Bana da asik olanlar oldu. Yakisikli falan da sayilmam.


  • stavro  (01.02.20 17:57:24 ~ 18:07:41) 
olur ya. oluyor. tipsiz olduğumu düşünmüyorum ama yakışıklı da değilim, en fazla "eli yüzü düzgün çocuk" olurum sanırım. üstelik şu an şişkoyum. beni bile sevdiler. tipi geçtim bende başka bi şey de yok açıkçası. mızmız, anksiyete topu, yürüyen problemim resmen. çok sevildiğimi hissettiğim zamanlar oldu. ha hepsinin sonunda sktiri yedim ama olsun, hangi ilişki sonsuza kadar sürüyo ki di mi?


  • der meister  (01.02.20 18:16:54) 
Olmazlar. İnsan kendi güzel/yakışıklı bulmadığı birine nasıl aşık olsun?

Aşık olduysa illa yakışıklı buluyordur.
  • noluyo yaa  (01.02.20 18:39:03) 
genelde cevaplarda "hayır birlikte olanlar gördüm" - "hayır sevdiler" gibi cevaplar alıyorum.

seviyorlar, çirkinlerle de birlikte oluyorlar zaten. aşık olmak ayrı bir şey.
  • Transa  (02.02.20 04:32:01) 
şuan hayatımda sallantıda olan ilişkimdeki adam yunan heykeli gibi birşey. ama aşık değilim. kendisi bile dedi bir gün kavgamızda, ona aşık olmayan nadir bir cinsmişim.

aşık olduğum iki kişi vardı biri 175 boyunda sempatik ama yakışıklı da demezsin. diğeri odan da çirkin.

yaş 30. bir yıl öncesine kdr 175 boyundakini unutamıyordum. hayat işte bir garip.
  • mobydick  (06.02.20 19:27:32 ~ 19:28:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.