[]

Corona virüsü bir tür grip virüsü değil mi, bu telaş niye?

Her yıl gripten 300 bin ile 500 bin insan ölürken, biraz fazla abartılmadı mı bu olay, insanların post apokaliptik hikayelere ilgisinden kaynaklanıyor sanki tüm bu heyecan?




 
tedavisi tam anlamıyla bilinmiyor. grip gibi solunum yoluyla kolayca bulaşabiliyor. çok hızlı mutasyona uğradığı söyleniyor ve bu yüzden uygun tedavinin bulunmasının 1 sene alabileceği söyleniyor şimdilik.


  • false pretension  (31.01.20 03:54:35) 
bu arada türkiye'de bile telaş başladı diyebilirim. maske fiyatları arttı, stoklar bitiyor.


  • false pretension  (31.01.20 03:55:15) 
Telasin bir sebebi, Cin hukumetine olan guvensizlik cunku Cin tam bir otokrasi, basin ozgurlugu sifir ve genelde "aman imajimiz bozulmasin" kafasi oldugundan (nasil bir imaj var saniyorlarsa artik) yaniltici rakamlar vermeleri cok muhtemel.


  • fortisvita  (31.01.20 03:59:31) 
Biraz da sosyal medya abartısı (grip işte yav nolacak abartmayın demiyorum tabi). Hani "tarihe tanıklık ediyoruz, her şey de bizim başımıza geldi :((" kafasına malzeme çıkar bol bol. Daha önce de domuz gribi, SARS gibi bir sürü epidemik hastalık vardı yoksa. Tabii ki dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan kaosu nerdeyse o ülkenin insanından daha çok benimseyen Türk insanının da böyle bir konuya balıklama atlamaması düşünülemezdi elbet.


  • twq  (31.01.20 04:11:25) 
Her yil gribe yakalanlarin %0.01'den azi oluyor. Corona'da bu oran %2 olarak tahmin ediliyor. Yani abartma diye bir olay yok, endise edilmesi gerekiyor.

Buradan takip edebilirsin, kiyaslamalar da var: www.worldometers.info
  • ebabil curnatasi  (31.01.20 08:29:44) 
Dün gece en son baktığımda 171 ölü vardı ve şimdi güne 213 ölü ile başladıysak tabiki endişelenmeliyiz.


  • jamiro  (31.01.20 08:38:29) 
virüsler sadece 1 defa mutasyona uğrarlar her zaman olmuyorlar. tedavisinden ziyade ilacının piyasaya çıkması en az 1-2 sene. deneyler araştırmalar maymun ve farelerde denemeler falan derken o kadar sürüyor. ama arkadaşların dediği gibi tam bilemediğimiz için panik halindeyiz.

geçen ay falan da özellikle türkiye de ciddi bir gribal enfeksiyon salgını vardı ne kadar doğru bilmiyorum ama 2 çocuk ölmüştü. corona'da biraz öyle çocuk ve yaşlıları öldürüyor sadece.

yıllar önce domuz gribi de böyleydi millet panik falan oldu aşısı yoktu bilmem ne, şimdi aynı gribe yakalansak arkadaşımız ensemize vurup "len domuz gribi mi oldun eeheheh git aşı ol hadi" der.

yine de korkulacak çok bir şey yok
  • avatar is back  (31.01.20 10:58:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.