[]

Yeğen Duygusallığı

Bu kadar olacağını düşünmemiştim ben. 1 haftalık bebek, böyle aptal gibi oluyorum bakarken, masumiyetini falan görünce gözler doluyor, konuşamıyorum. Sizde de oldu mu bu? Onlarca, yüzlerce bebek gördüm, sevdim ama değil ağlamak, en ufak duygusallık yaşamadım. Bayağı da uzaktayım, zırt pırt görme şansım da yok. Zamanla geçer mi?




 
eskiden çocuklarla pek aram yoktu. yeğenim doğduğundan beri işler tersine döndü. ilk kucağıma aldığımda dehşete düşmüş halimin fotoğraflı kanıtı bile var :) şimdiyse eski fotoğraflarına bakıp bakıp duygulanıyorum. ailede çok dalga konusu oldum hatta bu yüzden.

bebek hallerinin tadını çıkarın. çok hızlı büyüyor keratalar. benim yeğen 2 yaşına geldiğinde çirkefliğiyle beni hayattan soğuttu.
  • rusalka  (30.01.20 22:05:11) 
Dünyada sanırım en çok yeğenlerimi seviyorum.


  • benharbiden  (30.01.20 22:08:11) 
teyzelik-halalık biraz da anneliğin iyi yanlarının olup kötü yanlarının olmadığı bir ünvan bence; o yüzden daha keyfini çıkarabiliyorsun çocuğun. özellikle teyzeler kardeşleriyle empati yapıp çocuğu daha fazla benimsiyor, bu da bir noktada annelik hormonlarını tetikliyor bence; bu sebeple olsa gerek duygusallık.


  • Bruce  (30.01.20 22:26:01) 
Ben mütemadiyen ipnelesiyorum diye yorumlanmıştım ama yaş kemale erince mi oluyor nedir var böyle bir durum. İş arkadasimin yeni doğan kızını görünce gözlerim dolmuştu. 30e


  • allah yazdiysa bozsun  (30.01.20 22:33:37) 
ablamin oglu dogunca, birkac gun yanında kaldiktan sonra ankara'dan istanbul'a ayrilirken neredeyse aglayacaktim.


  • tabudeviren  (30.01.20 22:38:32) 
Kesinlikle oldu, oluyor. Şapşiğin her fotoğrafina ilk kez bakıyormuş gibi bakıyorum. Metroya binişimde telefonumdan fotoğrafları açıp taa doğumundan günümüze kadar bakıyorum, videoları izliyorum. Ben de epey uzaktayım ona ve her anını görmek istiyorum. Bazen fotoğraf ve videolarda sevgim taşıyor yüreğimden böyle alıp yüreğime sokasım geliyor. Dişlerim acayip kamaşıyor ve o anlarda ısırmaya kıyamıyorum gerçekten. Bu cevabı bile demin aile grubuna gelen banyo sonrası bornozlu fotoğrafina bakarak yaziyorum. Zamanla geçer mi bilmiyorum:/


  • Amaranta ursula  (30.01.20 23:03:57) 
Yaşadıkların normal aynısı bende de olmuştu insanın yeğeni bir baska oluyor. Allah sağlıkla analı babalı büyütsün


  • basond  (31.01.20 05:47:38) 
Abimin kızı (2011 doğumlu) ve kuzenim kızından (2014 doğumlu) sonra bütün kız çocuklarının amcası gibiyim. Çocukları seviyordum zaten ama sevdiğim insanların çocukları olunca, ayrı bir şey, fark bir şey oldu.

Doğumlarından sonra pek bir şey hissetmedim ama zaman geçtikçe, bağ kurdukça canımın birer parçaları oldu.

Anam, bunu yazarken gözlerim oldu.
  • put it in your appropriate place  (31.01.20 08:20:42) 
Allah bağışlasın, bebek masumiyeti, saflığı gerçekten duygusallıkta peak yaptıran şeyler. zamanla geçer mi? bence geçmiyor. yaramazlıkları affediyorsunuz, onun ne kadar saf hissettiğini görünce hassasiyetiniz olduğu gibi kalıyor. hele kendi çocuğunuz olunca esas duygusallığı o zaman yaşarsınız diye tahmin ediyorum. duygusallık biraz yıprsatsa da bence çok güzel bir şey. bazen çok duygusal olduğumu düşünüp duygularımı nasıl öldürürüm diye düşünür, sağa sola sorardım, ama artık kabul ettim ne yaparsanız yapın duygusallık devam edicek =)


  • füt  (31.01.20 08:29:14 ~ 08:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.