[]

Komşu sorunsalı

Öncelikle hayvansever saldırısına uğramak istemiyorum.

Apartmanımız iki bloktan oluşuyor. Her iki bloktaki daire sahiplerine ait birer depo alanı mevcut ve bu depo alanlarına giriş,sadece o blok sakininin hakkı. Yani özel anahtarları mevcut.

Her neyse...

Apartmanımızda da bir kadın var. Herkes şikayetçi ama yasal olarak pek bir şey yapılmamış.

Kadın bahçede, apartman önlerinde, apartman içerisinde yaklaşık olarak 15-20 kesi besliyor. Apartmanın içi kokudan geçilmiyor. Bilen bilir erkek kedilerin işaret için bıraktıkları sıvı (adı her ne ise) ne kadar temizlense de geçen bir kokusu geçmiyor.

Bizim de hayvanları insanları rahatsız etmeyecek bölgelerde beslediğimizin altını çizmel istiyorum.

Bu kadınla geçtiğimiz salı denk geldiğimde apartmana kedileri sokmasından, kokudan ve pislikten rahatsız olduğumu belirttim ve istemediğimi rica ettim. Benimle kavga etmeye çalışırken iyi günler dileyerek oradan ayrıldım.

Bugün de çocuğun bebek arabası bıraktığım blok girişinde yoktu. Güvenlik kameralarını incelediğimizde bugün alt komşularımızın işe gittiğini gördük. Yabancı kimse yok fakat bu kedici abla, bizim bloğa nasıl sahip olduysa hakkı olmadığı bir anahtar ile defalarca girip çıkıyor. Ve maalesef arabanın bulunduğu noktada kamera yok. (Yasal olarak bugün duyuruda öğrendiğim üzre yasakmış)

Apartmandan çıktığını gördüğümüz diğer komşularımız ile aramız feci şekilde iyi. Onların böyle bir şey yapmasına ihtimal vermiyorum.

Yapılan şey ise şu; çalındığını düşündüğümüz bebek arabası, kullanılmayan bir depo alanına ki bu depo sadece bizim blok sakinlerinin kullandığı depo, o alana saklanmış.

Bizim bloğa defalarca giriş yapan bu kedici abladan feci şekilde şüpheleniyorum. Sorduğumuzda ben yapmadım demiş olsa da, konuştuğum diğer sakinler de benimle aynı fikirde.

Bu kadın bizden önce defalarca uyarılmış, hayvanlara başka yerde kedi evleri yapalım ama bina içerisinde besleme. Kapı önüne yemek artığı koyma çünkü sinek ve böcek doluşuyor apartmana ve leş gibi bir koku.

Dediğim gibi 1-2 kedi olsa bu kadar rahatsızlık vermeyecek ama bina ve bahçe barınağa dönmüş durumda.

Mahkemeye versem emsal kararlar var, yerleşim alanına 750 metre mesafede beslenme yapılmamalı vs diye. Gerek hijyen gerekse kat sahiplerinin rahatsızlığı gerekçe gösterilerek alınan kararlar.

Fakat ben çocuk küçük olmasından dolayı bu mahkeme işine vakit ayıramayacağım gerekse eşim, ben bu kadar masrafa girmek yerine başka usullerle çözerim derdinde.

Şimdi bu konuda ne yapsam?
Kedilerden geçtim de çocuğun arabasını saklamak nasıl bir kafa?

 
Apartman olarak yönetim kurulu kararı alın. Bina ve bahçesinde besleme yapmak yasaktır diye. Bu kadar sorun varsa anlatıldığı gibi ilk başta yapılacak şey bu bence. Kedi bahçede bende besliyorum ama bahçemiz büyük ağaçlar var görünmeyen yere koyuyorum rahatsızlık olmuyor zaten komşulardan şikayet hiç duymadım duysam yapmam yani. Dediğin koku rahatsız edici hak veriyorum.


  • Topalordek  (30.01.20 22:17:44) 
Yönetim işte pek oralı değil. Sanıyorum çok uğraşmışlar zamanında olmamış. Kadın eldiven takıp sabah akşam ruh gibi geziyor. Dediğiniz gibi olsa tabi sorun değil.


  • makarnacanavari  (30.01.20 23:45:53) 
Çivi çiviyi söker hocam. Siz de köpek besleyin, toplayın sağdan soldan köpekleri alıştırın


  • goodman  (31.01.20 00:38:33) 
Yaa eşim de pitbull alacağım eve diyor ama o da çözüm olmaz ki, yazık hayvanlara. Hayvanların ne suçu var? Yoksa bir arkadaşımızın pitbullu var, hayvan kedi görünce çıldırıyormuş :) ama yazık.


  • makarnacanavari  (31.01.20 10:05:48) 
Apartman bahçesi yine olabilir de apartman içinde kendi dairesi değilse 15 kedi tabii beslenemez- ki benim evde 6 kedim var -buna kimsenin hakkı yok. Bahçede beslesin ona neden kızdığınızı anlamadım. Söyleyin ev yemeği yerine kuru mama koysun o zaman pislik olmaz. Pitbull falan hoş şeyler değil bunlar. Konuşarak makul noktalarda anlaşabileceğinizden eminim.


  • pisiyorum kisik ateste  (31.01.20 12:25:51) 
pitbull yasak ve tehlikeli .diğer köpeklerden de pek korkmuyor kediler artık.


  • prizmatik  (31.01.20 12:33:07) 
Kendisine kuru mama sponsoru olun, beslemeleri sizin alacaginiz kuru mamayla yapsin.


  • JohnOakley  (31.01.20 12:35:55) 
Ben neden sponsor oluyorum allahın ruh hastasına?

Ayrıca bahçede de 15 kedi besleyemez. O bahçe için ben de para veriyorum ve doyasıya ne mangal yapabiliyorum ne de çocuğu bırakabiliyorum ki çocuk konusunda mikrobu geçtim, kaç kere tırmaladılar.

Pitbull konusuna gelirsek de vallahi acımasız falan değil, bahçe dışında dünya kadar yeşil alan var bulunduğumuz lokasyonda. Orada ne yaparsa yapsın kimsenin umrunda değil.

Konuşarak anlaşılacak kadın değil, çok uzun zamandır konuşarak çözmeye çalışıyoruz ama bir insan grubu vardır ya her şeye carlarlar, bu kadın öyle biri.

Lütfen kediler apartmanda kalmasın dememi bile carladı.

Öyle söyleyeyim.

Evinde herkes istediği kadar istediği türde hayvan beslesin kimseyi ilgilendirmez elbette.

Toplumu rahatsız edemezsin.
Ortak alanları kafana göre kullanamazsın.
  • makarnacanavari  (01.02.20 19:49:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.