[]

çin tarihi'nde de böyle lüzumsuz şeyler yedikleri yazılır mı?

yoksa sonradan mı cozutmuşlar?




 
Köpek yeme festivalleri var birkaç bin yıldır, eskiden de yiyorlarmış yani ama Çin'deki sorun antin kuntin beslenme alışkanlıkları değil bana kalırsa, hijyenik olmamaları. Yani muhtemelen geçmişte bu kadar pis bir ortama sahip değillerdir, sonradan cozuttukları konu hijyen olayını tamamen terk etmiş olmaları olabilir.


  • angelus  (30.01.20 11:57:54) 
çin'in hiç turist olmayan yerlerinde calısmıslıgım var. bu millet biraz pis, ne yediklerine dikkat ederler ne kişisel bakımlarına. büyük kedi boyutunda fareler yanında yemekler yediğimi bilirim. herkes zaten şapırdatarak yiyor yemekleri, her tarafa yemek sıcrıyor. agızları, burunları yemek, sos olan insanlar elleriyle siliyorlar. yemek sonrası el yıkaması da görmedim. sizin internette gördüğünüz, buzdağının görünen yüzü yani


  • monicapp  (30.01.20 12:04:43) 
ülkelerin yemek kültüründe savaşların ve kıtlıkların etkisi büyüktür. ingiltere, italya gibi ülkelerin yemek kültüründe de bizim tercih etmediğimiz birçok şey var. çin'de de yaşanan büyük kıtlık sonucu yemek kültürü dünyanın geri kalanından bu kadar aykırı. büyük çin kıtlığı ya da the great chinese famine vb. şekillerde aratırsanız ne kadar yıkıcı bir şeyden bahsettiğimi anlarsınız.


  • rusalka  (30.01.20 12:07:26) 
benim merak ettiğim kıtlık öncesi ataları.


  • for day to break  (30.01.20 12:10:47) 
bakın hun'lar zamanında Çinli bir prens yazmış:

“Yurdumdan ayrıldım kara bağlarım,
Şimdi de Hunların çadırı yerim,
Ocağım kül oldu ona ağlarım,
Dünyaya gelmemiş olmak isterim,
Yapağı eğirir keçe giyerler,
Gözüme bet gelir gönlüme kötü,
Koyunun kokmuş etini yerler,
İçemem bakırla sunulan sütü,
Davulu her gece döverler,
Dönerler ta güneş dönene kadar,
Fırtına bozkırda gök gibi gürler,
Yolları toz duman boğana kadar...”19

onlarda bizim beslenmemizi sevmiyormuş önceden.
  • for day to break  (30.01.20 12:23:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.