[]

avukatlık stajında ofis bulma

stajımı yapacağım ofisi adliye stajına başlamadan mı bulmalıyım, yoksa 6 aylık adliye stajı geçtikten sonra mı bulmalıyım? ayrıca tanıdık aracılığıyla bir ofis bulmam mı daha yararıma olur yoksa kendi imkanlarımla mı bulmalıyım?




 
Yanlış hatırlamıyorsam stajını başlatırken zaten en az beş avukat seni baroya önermeli. Şartları taşıyorsa stajını bu meslektaşlardan birinin yanında göstermen faydalı olur.

Eğer "işi öğreneyim" düşüncesindeysen adliyede iş nasıl yürür, gönderdiğin bir dilekçe kalemde nasıl işleme alınıyor, kalel veya icra müdürü dairede neleri yürütüyor bunları da öğrenmen, hatta zaman kaybı olmaması açısından bu altı ay içinde öğrenmen çok faydalı olur. Memurun işini neye göre ve nasıl yapması gerektiğini bilirsen ileride işini yaptırmayı da bilirsin.

Altıncı ayın sonuna doğru avukat yanı stajını da bulur, avukatlık kısmını da halledersin.
  • yargin  (29.01.20 22:37:06) 
staja başlamadan bulunuz. ilk 6 ay hakim savcılar hiç yardımcı olmuyor. gel sana meslek öğreteyim demezler. otur duruşma izle derler. onun yerine avukat yanında iş yapmak daha faydalı.
nasıl bulduğunuz değil ne bulduğunuz önemli. iş çeşidi fazla olan bir ofis bulun mutlaka. değişik değişik dava tipleri olsun. sadece işçilik alacağı yapan yada sadece icra yapan yerler yerine daha çeşitli boşanma, taşınmaz hukuku, ticaret hukuku vs olan ofisleri tercih edin. tek bir alanda uzmanlaşmış ofis kötü müdür? tabi ki hayır ama ileriki meslek hayatınızı da o yönde ilerletir çünkü temeli ordan atmış olursunuz.

  • trajikomix  (30.01.20 00:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.