[]

Şartlar iyileşirken her şeye hevesin körelmesi

Üniversitedeyken bir çok şeyi hevesle yapıyordum, sınav, yoğunluk, stres gibi etmenlerin yanında spor, kitap okuma gibi bir çok eylemi gayet hevesle yapabiliyordum. 400 lira kyk kredisi ile kenara atıp aldığım kitapları güzelce okuyabiliyordum.

şimdi 4-5k tl arası maaş aldığım düzgün, görece rahat bir işim var, sosyal hayatım yok, maddi sıkıntım yok, fakat hiç bir şeye hevesim de yok. yeni şeylere kapalıyım. eskiden yani iki yıl önce, yurtdışına gitmek için bir yılda kenara koyduğum parayı şimdi 1 ayda elde edebiliyorum fakat yurtdışına harcamaya bile hevesim yok. bilemiyorum, sanki artık sonsuza kadar böyle gidecek gibi geliyor ve her şey yarım hissettiriyor. 27/e


 
depresyon belirtisi.

1. terapi
2. sosyal Hayat edin
3. hobi edin
  • JohnOakley  (29.01.20 16:30:06) 
Bence sıkıntı yok. Son derece sıradan bir durum. Eskiden yaptığın şeylerin büyüdükçe aynı tadı vermemesi kadar doğal bir şey yok. bu spor ve kitap gibi hobi değil, yaşam biçimi olan şeylerde bile geçerli. forrest koşar koşar, bitmeyecekmişçesine koşar ve bir gün durur işte.

hevesle yapabileceğin milyonla şey var, orada hazırlar ve seni bekliyorlar. aramazsan bulamazsın. bulamazsan yerinde sayarsın.
  • onemoremile  (29.01.20 18:11:59) 
iş hayatı, iskolik olmasak bile bütün hayatımızı ve belleğimizi ele geçiriyor. başka şeylere odaklanmamizi zorlaştırıyor.

ilginizi ciddi anlamda çekecek bir şey bulun. sevgili, hobi vs..
  • tabudeviren  (29.01.20 18:15:39) 
Ben de aynı şekildeyim. Gençlik enerjisinin bitmesine bağlıyorum bu durumu. Öğrenciyken daha bile çok para biriktirirdim şimdi gelire oranlayınca neredeyse hiç birikitiremiyorum.


  • Esinsin  (29.01.20 19:14:57) 
Normal. Geçiş dönemidir. Konfora olan bağlılık arttıkça, çoğu şeyin yapılması zorlaşıyor. Heves azalıyor, zevk veren şeyler boş, gereksiz geliyor. Bence çoğu insanın yaşadığı bir dönem.

Bence bekleyip, kendinizi izleyip neye nasıl zaman harcamak istediğinizi bulun. Yapmak istemediğiniz şeyleri, sadece yapmış olmak için yapmayın. Ama takipte olun, her alandan izole olmayın ve ne istediğinizi sorun kendinize. Örneğin önceden salonda spor yapmak sizi kesiyorken, şimdi bir eğitmenle özel çalışmak size zevk verebilir.
  • buf-e kür  (29.01.20 19:45:33 ~ 19:45:55) 
Evlen.


  • antihero  (30.01.20 03:45:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.