[]

buzdolabı tamiri

buzdolabı nofrost kısmı buzlanma yapıyordu.normal buzdolabı kısmı da buzlanmadan dolayı soğutmuyordu.
yetkili servis çağırdım.

sigorta kablosu mudur o bozulmuş.
şu iki kabloyu değiştirdi.bakım 75 kablo 200 liraymış.25 lira düşerek 250 tl aldı.
bu kablolar bu kadar pahalı mıdır?

 
O kadar pahalı değiller tabii ama yetkili servisler söğüşlüyor maalesef.

Buzdolabı Bosch muydu? Benzer durum benim dolapta da oldu. Ben servis çağırmadan kendin kontrol etmek istedim. Buzluk kısmının içindeki plastik hazneyi söktüm. Altta bir strafor malzeme var yalıtım amaçlı. Onun altında da soğutmayı yapan ızgaralar var. Bu ızgaraların tamamı ve strafor hep buz içinde kalmıştı. Doğal olarak alt kısmın soğutma kanallarını da kapatmış buz. Tornavida ve çekiçle buzlara daldım. Hepsini kırdım. Sonra da kapağını açık bırakıp 24 saat kurumasını bekledim. Sonra söktüğüm yerleri geri taktım. 6-7 aydır canavar gibi çalışıyor.
  • himmet dayi  (29.01.20 12:07:29) 
hadi ikisi olsun 50 tl.buzdolabı markası da gönderdiğiniz linktekinden.

yetkili servis neden bu kadar yüksek fiyat alıyor ki?bi de gelen tamirci tabletten çıkarıp bakıyor kablo fiyatına.bak ben uydurmuyorum burada yazana göre söylüyorum diye.
  • 8832ch78  (29.01.20 12:10:14) 
ben de denedim bir kaç yöntem buzları erittim 2 gün kapattım ama tekrar aynı sorun oldu.
sigorta kapatamadığı için sürekli soğutup buzlanma yapıyormuş.kablosuz çözülemezmiş ama 200 lira kablo fiyatı nedir yani.ayıp.

  • 8832ch78  (29.01.20 12:13:11) 
Yetkili servisler para tuzağıdır bu ülkede (belki de tüm dünyada) beyaz eşya ya da otomotiv fark etmez.

Yetkili servis demek kazık demek, ürünün garantisi yoksa normal bir usta/servis çağırın her zaman.

Tamam normal kablo değil ucunda prob var, ama zaten bu yüzden değeri 20-30 lira olur, boş kablo olsa 1-2 tl maliyetli bir şey.

Neyse olan olmuş, tecrübe olsun.
  • John Bloor  (29.01.20 12:29:08) 
serbest çalışan bir usta çağırdaysınız o da 150 liradan aşağı çıkmazdı..
en azından yetkili servisin bi hizmet garantisi oluyor..
buzdolabı 6 ay içinde yine ayrı arızayı verirse ücretsiz yapmak zorundalar diye biliyorum..

edüt: 1 yıl garanti hiç fena değil yani..
  • strobist  (29.01.20 12:48:34 ~ 13:44:54) 
1 yıl garantisi varmış.


  • 8832ch78  (29.01.20 12:53:59) 
basimdan gecenleri yazmaya yetmez :d elektrik gelip gitmesinden dolayi x marka kombi anakart yandi, en populer markalardan biri bu arada kombide. 444'lü genel merkezi aradim, adresi istediler en yakin yetkili servis telefonu yazdilar aradim. anakart degisimi ve servis ucreti 1.250 tl dediler, cok geldi, kapattim. netten kendim yakin olmayan diger buderus yetkili servisleri aradim, biri 900 dedi biri 850 dedi. 3-5 yukari fiyat sahibi oldum. tekrar 444'lu numarayi aradim, bir yanlislik olmali dedim. urunun kodu belli ve tum turkiye'de fiyat ayni dedi.

googledan yetkisiz yapan 1-2 yer cikti arayinca. onlari aradim, abi degistirmeyelim biz onu gelip tamir ediyoruz dediler, eee fiyat ne dedim biri 400 dedi digeri 500 tl. eee dedim garantisi var mi ? yok, yarin yine bozulabilir elektrik gidip gelirse. anakartta garanti olmaz dediler. yetkili servislere sordum, onlar da oyle dedi.

dur son 1 kez daha arayayim dedim bana cok uzak merkezi olmayan bir yeri aradim, 300 tl dediler su adresdeyim gelir misiniz dedim geliriz dediler, sorun olmaz.

iste size kisa bir turkiye gercegi ne yazik ki... 300 tl ye uzaktan gelip yaptilar ve gittiler, fisimi de verdiler hatta (servis fisi degil, kdvli filan yazarkasa fisini) 30 tlye sifirini aldigim seyi 400-500 e tamir ederiz diyenler veya 850-900-1250 e yine ayni seyi satmaya calisanlar.

ayrica garantisi de olsa yetkili servislerle calisin derim. ufak bir klozet sorunu icin bir usta cagirdim yakinlardki geldi yapti gitti 100 tl aldi, ertesi gun yine ayni sorun oldu. aradim geldi bakti, su parca degismesi gerek ulustan alip gelecegim yol parasi ile 75 daha tutar dedi, iyi hadi al yap dedim verdim parayi, ertesi gun geldi yapti gitti 1 gun sonra yine ayni sorun. aradim, abi o zaman yapacak bir sey yok komple degismesi lazim "hakkini helal et" dedi!!!

son olarak, ufacik baska bir sey icin pazar gunu googleden buldugum birini cagirdim, yakin mesafedeyim hemen geliyorum dedi. ufacik bir sey yapti gitti 3-5 dk, borcumuz ne kadar dedim 150 tl dedi, baktim kaldim. kullandigi malzeme 10 lirayi gecmez, kisa surelik bir is, elimden gelse ben yaparim ama gelmiyorum. dedim 150 tl ne allah askina. "e abi benim vizitim zaten 100 tl" dedi... al su 100 tl'yi git dedim!
  • sweetoffice  (29.01.20 13:07:48 ~ 13:08:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.