[]

artmayan brut maas

onceki is yerlerimde hep brut uzerinden ucretlendirme vardi dolayisiyla her dilim sonrasi maas dusus egilimi gosteriyordu. halihazirdaki is yerimde net maas aliyorum ve ikramiyeler harici maas yil boyunca degismiyor. buna karsilik brut de degismiyor. neti sabitleyebilmek icin brutun artmasi gerekmez mi? ya da neyi gozden kaciriyor olabilirim? net odeme yapilan maaslar icin farkli bir sistem mi gecerli oluyor ki?




 
tum seneden bahsediyorum.


  • in vino veritas  (28.01.20 21:53:43) 
brüt artar. farklı sistem yok. bordro vermiyorlar mı


  • ayaklibalik  (28.01.20 22:53:19) 
brüt artar. benim mayıs brütümle aralık brütüm arasında 2k fark var. aldığım net maaş aynı maaş.


  • trajikomix  (28.01.20 23:27:46) 
dedigin gibi normalde net sabit kalirsa brut artar. belki sirket tum yillik brut maaslari hesaplayip ortalama bir brut maastan kesiyordur bordronu, sana da sabit net maas veriyordur. yani yil basinda net maasina gore yatan brut az olmasina ragmen yil sonunda bordronda gozuken brut maasin karsiligi olan netten daha fazla aliyorsundur. tabi bu durum yasal olarak sana yada sirkete bir sorun olusturur mu bilemiyorum


  • crucio  (28.01.20 23:40:41) 
bordro isteyince veriyorlar da onun disinda duzenli bordro gelmiyor. edevletten yatirilanlara bakiyorum ikramiye olan aylar disindaki her ay ayni. ikramiye olan aylar da kendi icinde birbiriyle ayni. anlamadim valla :)


  • in vino veritas  (29.01.20 00:50:30) 
arge bölgesi yada arge teşviki var mı?


  • nuisance  (29.01.20 08:20:17) 
serbest bölge, arge, teknopark ise gelir vergisi alınmıyor diye biliyorum. bu yüzden sabit olabilir.


  • contavolta  (29.01.20 08:56:48) 
yok bunlarin hicbiri degil.


  • in vino veritas  (29.01.20 13:19:10) 
ucret brut anlasildi ise dediginiz gibi net azalir, net anlastiniz ise vergi dilimi degististe brut artmasi lazim


  • sweetoffice  (29.01.20 14:00:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.