[]

schengen vize - farklı ülke giriş muhabbeti

şimdi bildiğim kadarı ile aşağıda linkini vereceğim bakanlık sayfasında yazdığı gibi (eğer yanlış anlamıyorsam) bir kere gidip geldin ilgili ülkeye. ondan sonraki seyahatlerde diğer schengen ülkelerinden birine gidebilirsin.

www.mfa.gov.tr

geçen gün bir arkadaş kardeşiyle seyahat ederken almanya deporte etti çocuğu. elinde süresi olan italya vizesi var. daha önce italya'ya giriş çıkış yapmış.

deporte kararı doğru mu?

bu çocuk vize bitene kadar her defasında önce italya'ya mı giriş yapacak?

 
Bu dediğiniz durum sadece multi-entry vize için geçerli diye biliyorum. Arkadaşınızın vizesi (süresi uzun da olsa) tek girişlik bir vize ise bu nedenle almamışlar olabilirler.


  • fotrsapka  (28.01.20 19:31:54) 
eğer tek girişli vize olsa türkiyedeki kontrolde daha önce kullanıldığı görülürdü ve zaten uçağa binemezdi. (tabi gözden kaçmadıysa)


  • xiii  (28.01.20 19:33:31) 
alternatif aciklama: vize olmasi giris yapabilecegi anlamina gelmez. giris tamamen havaalanindaki gumruk memurunun keyfine kalmis. turkiye politik olarak daha itibarli olsaydi farkli olabilirdi ama mevcut durumda memur istedigini yapabilir, kimse de hesap soramaz.


  • hot potato  (28.01.20 19:41:51) 
İtalya vizesi almışsan, İtalya'ya gidip Türkiye'ye dönünce tekrar Almanya'ya gidemiyorsun. Yine ilk İtalya'ya gitmen lazım.

Yazıda anlatılan, İtalya'ya gittiğin zaman İtalya'dan istediğin tüm şengen ülkelerine gidebiliyorsun. Türkiye -> İtalya -> Almanya -> Fransa -> Türkiye yapabiliyorsunuz.

Not: Bu konuda uzman değilim, bilgim bu yönde.


.
  • kartallar yuksek ucar  (28.01.20 19:43:01 ~ 19:43:53) 
tam olarak niye deporte edilmiş? geçerli bir sağlık sigortası var mıymış? orada geçireceği günler için finansal varlıkları ne durumdaymış? ya otel rezervasyonu? dönüş bileti? yani neden deporte edilmiş bilmek lazım ki ona göre doğru bir yorum yapabilelim


  • burya  (28.01.20 20:26:29) 
schengen'i aldigin ulkeden giris yapmak zorunda degilsin. schengen'i aldigin ulkeye hic ugramayadabilirsin. yonetmeliklerde boyle birsey yok. en az 5 kere baska ulkelerden aldigim schengenler ile baska ulkelerden giris yaptim. 2 kere bunu sorgulayan gumruk gorevlisi oldu. yogunluk vardi, seyahatime yetisebilen ulkden aldim randevuyu dedim ikisi de onayladi.

ama vizenin olmasi ulkeye girebilecegin anlamina gelmez. daha onceki ziyaretlerinde bir sikinti cikmis olabilir. vizesi bittikten sonra cikmistir, belki metroda trende biletsiz bindigi icin ceza yemistir, sonra onu odemeden kacmistir vs. gumruk gorevlisinin insiyatifine kalmis ama vizesinin farkli ulkeden olmasi bu sebeplerden biri degil
  • crucio  (28.01.20 23:51:01) 
@üşüdüm üstümü örtsene hande'nin yazdığı bilgi yanlış. Zaten elinde seyahat edeceğin tarihleri kapsayan bir schengen vizesi varsa yeni bir schengen için başvuramıyorsun. Çünkü zaten buna sahipsin.

Vizeyi Almanya'dan almış olsa bile deport yeme riski vardı. Konaklama rezervasyonları, nakit para, dönüş bileti, seyahat sağlık sigortası vs bunlardan birinde sıkıntı çıktığını düşünüyorum.

İlk giriş vizeyi alınan ülkeden yapılmalı bilgisi de sadece tavsiye niteliğinde diye biliyorum.
  • lucifer  (29.01.20 16:55:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.