[]

Apple watch almak ya da almamak

Merhabalar.

Nedensizce içimde bir apple watch arzusu var. Sporcu denebilecek kadar spor yapan bir insan değilim. Ama hobi mahiyetinde spora gidiyorum. Yaptığım sporun sonucunu görmek hoşuma gider. Masa başı çalıştığımdan günlük adım sayımı belli bir seviye tutmaya da özen gösteriyorum. Telefonu sürekli yanımda taşımak gibi bir huyum yok. Bir yerlerde bırakıp çaldığını duymamam sorun olabiliyor. Sanıyorum kendimce apple watchu almamı meşrulaştıran nedenler bunlar.

Bu özellikler mi band 4te de var sanıyorum ancak tasarımı bana hiç uygun değil. Appleı da son metal kayışlarıyla kullanabilirim ancak.

Kullanan, kullananı gören varsa yorumlarınızı rica ediyorum. Gereksiz bir harcama mı olur yoksa "para verdik ama değdi be" dedirtir mi?

Teşekkürler.

 
bende seri 3 var, şimdiye kadar miband, huaewi watch gt, samsung galaxy watch, amazfit falan hepsini kullandım hatta pebble bile. apple watch başka ve cidden yararlı.


  • passion rules the game  (28.01.20 16:33:09) 
benim ağırlık antremanı performansımı ciddi anlamda geliştirdi, dinlenme süreleri çok doğru olmasa da kaloriyi göstermesi falan gaza getiriyor. yani bütçen varsa bence kesinlikle al.


  • Golgi  (28.01.20 16:40:42) 
Hayatında kol saati kullanamamış birisi olarak ben de heves edip almıştım. Fakat normal saat kullanma alışkanlığım olmadığı için bir noktadan sonra ya çıkarıp şarj etmeyi ya da şarjdan sonra tekrar koluma takmayı unuttum.
Kullandığım sürede bana kattığı şeyler verdiğim paraya değdi mi? Kesinlikle değmedi. Boşuna almış oldum yani. Kullanmak için biraz daha dirensem ve faydalı özelliklerini kendi günlük rutinime adapte edebilseydim belki alışırdım ama uğraşmadım.
Erkek kardeşime verdim, o kullanıyor.
  • battal gemalmaz  (28.01.20 16:48:32) 
Seri 3 aldım geçenlerde, çok memnunum. Sizin bahsettiğiniz aynı sebeplerden dolayı aldım. Çok uzun süre oturunca ayağa kalkman için uyarı veriyor. Masa başı iş yaparken en azından kalkıp bir çay almak için hareketleniyorsun. Adımları doğru sayıyor ve günlük kalori hedefi belirleyebiliyorsun. Aktivite özelliğini doğru kullanınca sırf halka kapatmak için yolu uzatarak yürüyorum. Belli bir süre tempolu yürüyünce antreman yapıp yapmadığını soruyor vs.

Bunun dışında ofiste telefonu masada sessizde bıraktığımda diğer odalardayken gelen önemli aramaları kaçırmıyorum. Bütün mesajları saatten okuyabiliyorum, önemsizse daha sonra telefondan açıp cevaplıyorum. Herhangi bir görüşme yaparken telefonu masaya çıkarmam gerekmiyor. Özetle ben çok memnunum, bütçe varsa alabilirsiniz.
  • principlei  (28.01.20 16:49:21) 
akıllı saatler içerisinde en iyileri apple ve garmin. garmin tam sporcu ve aktif yaşayan insan saati zaten ve sen sporcu değilim diyorsun. eğer telefonun da iphone ise al. en kötü özelliği bataryasının günlük olması ve şarj etmeyi unutursan ve gün içinde şarj etme imkanın yoksa cihazı yavaş yavaş unutmaya başlaman, "ben bunu niye aldım" diye kendine sorular sorman falan... ama


  • malheiros  (28.01.20 16:50:25) 
Mi Band 4 kullanıcısı olarak ben de fikrimi paylaşmak isterim. Bende 2 klasik saat var. İkisini de çok seviyorum ama neredeyse hiç takmıyorum. Bana bir aksesuardan çok külfet gibi geliyor. Ağır oldukları için bir süre sonra rahatsız ediyor. Buna rağmen heves edip mi band 4 aldım. Tasarımı bana göre de kötü. Ama aldığım günden beri birkaç gün hariç hiç kolumdan çıkarmadım. Özellikle gece uyurken kolumda olmasına özen gösteriyorum. Hiç spor yapmam. Ama yine de nabız, uyku ve adım verilerini görmek güzel oluyor. Özellikle uyku durumunu göstermesi iyi. Sevmediğim en kötü özelliği ekranı. Çok küçük. Mesaj vs. geldiğinde okuması zor. Bir diğer sevmediğim yanı da telefonda çalan müziği değiştirme uygulaması çok yavaş çalışıyor. Yani ben o uygulamasını açıp şarkı değiştirmek istediğimde önce telefondan veriyi almak için bekletiyor. Tam çalan şarkı geldiğinde ise ekranı kapanıyor süre nedeniyle. Baştan bi daha açmam gerekiyor falan.

Şunu da belirteyim. Şu an almak istediğim öncelikli başka şeyler var. Roborock robot süpürge gibi :) O yüzden apple watch almayı erteledim. Ama ilerde mutlaka alacağım. Band 4'ü bu kadar beğendiysem watch'a kesin bayılırım. Zaten biraz apple fanboyluk var bende.
  • himmet dayi  (28.01.20 17:21:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.