[]

yurtdisinda calisma ve sgk

merhabalar,

sirketim araciligiyla bir avrupa ulkesine transfer oluyorum. bu durumda ben yurtdisinda calisirken turkiye'ye de sgk primimi yatiriyorlar mi? sirketin turkiye ofisi faal durumda. cuzi bir miktar odemek zorundalarmis diye duydum ben odemiyorlar diye bildigim icin soruyorum.

yurtdisi icin suresiz kontrat imzaladik.

bu dogrultuda benim yatiriyorlarsa benim sgk kesilmeyecegi icin istifa vermeme gerek yok ve ihbar suresi yok diye dusunuyorum dogru mudur?

 
sirketin insiyatifi olmakla beraber yatirmazlar. tr merkezli bir sirketin yurtdisi ofisinde calisirken "istege bagli" secenegi altinda yatirdilar. simdi global bir firmanin turkiye ofisinde 4 yil calistiktan sonra yurdisi ofisine gectim ve sgk kesildi.
sirketten cikisiniz yapilacak, ihbar degil ama kidem tazminatinizi alarak cikacaksiniz.

  • cairo  (28.01.20 11:58:28) 
kendi istegimle transfer oluyorum benim basvurum vs. bu durumda kidem tazminati alabiliyor muyum?


  • seksli harf  (28.01.20 11:59:21) 
Ayni durumda sirket proseduru geregi istifa dilekcesi imzaladim ama kidemi odediler.Kidemi birakma.Sirket HR'i ile konusun en iyisi.TR'de sgk yatiracaklarini sanmam


  • turkuaz  (28.01.20 12:20:07) 
peki ben kendi istegimle transfer oldugum icin, tazminat yasal olarak mi hakkim, yoksasirket insiyatifinde mi?


  • seksli harf  (28.01.20 12:29:35) 
sgknız yatmaz sınırsız kontratsa. kıdem ise alabilirsiniz, aynı şirket bünyesinde çalışıyorsunuz fakat çıkışınız yapılması gerekiyor. ik'nin ve müdürünüzün tutumu da önemli de verilen örnekler duydum.


  • kveldulv  (28.01.20 13:31:35) 
Dostum selam, şirketlerin burada farklı politikalari oluyor. O cüzi yatirma işine de shadow payroll deniyor fakat shadow payroll isi geçici transferlerde oluyor.

Konu kideme gelince biraz hr insafına kalmış bence
  • sonütücü  (28.01.20 13:59:08) 
tamamdir, bilgiler icin tesekkurler.


  • seksli harf  (28.01.20 14:00:48) 
Burada temel ayrım headcount olarak TR'de mi kalacaksın yoksa tam transfer mi? Ben 1 sene geçici görevlendirme ile gitmiştim, SGK'm tavandan yattı, maaşımı yurtdışındaki firma ödedi. İstifa filan olmadı, beni de zaten işten çıkartmadılar. Bu ayrıntı önemli bence.


  • SiyamkedisiZorro  (28.01.20 15:42:26) 
tam transfer.


  • seksli harf  (28.01.20 18:18:19) 
Tam transferde yasal olarak sirket isterse kidemi alacak sekilde ayarlayabilir tabi bunun yasal hakkin olmadigini bilmen lazim.Sirketin insiyatifinde


  • turkuaz  (29.01.20 11:30:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.