[]

Yeni neslin ayrımcı olmamasi

Ve eski neslin biktirmasi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Size bir olay anlatayim:

Esimle ben, muhafazakar ailelerden cikmis, son derece acik goruslu, her cevreden arkadaslari olan, Atatürkçü, vatansever, yuksekogrenim gormus insanlariz. Esim başörtülü (bu kisim olayla alakali diye).

Yasadigimiz bazi zorluklardan sonra, kucuk kizimizi da alip, bir yemek yemeye gidelim dedik uzun zaman sonra.

Orada baska masanin cocuklari tum diger masalari ve nihayetinde bizim masayi taciz ettiler. Cocuktur yapar. Bizde de cocuk var. Ama ailenin gram umrunda degil.

Herkes barut ficisi gibi oldu. Son tahlilde bu çocuklar bizim 3 yasindaki cocugumuzun cok ufak yaralanmasina sebep oldu.

Ben de cocuklara degil ama aileye duydugum tepki uzerine tek cumle ile "beyefendi rica etsem cocuklarinizi alabilir misiniz masamizdan?" dedim. Tek soyledigim sey bu.

Akabinde cocuklari aldilar ama masadan devamli laf atiyorlar. En son masanin yasli annesi, bu yobaz basortululer buralara kadar nasil gelebiliyorlar. Cocuklara bile tahammülleri yok (buralardan kasit zengin bir yer, luks yer olmasi değil. Sosyal yapinin farkli oldugu alani kastediyor. Bunlari sallandiracaksin, bir tane birakmayacaksin vs gibi soyleniyor.

Ben cevap vermeyecektim. İsletmeciye sikayet edecektim ki orada o begenilmeyen yeni kusak basta olmak uzere herkes hakkimizi savundu. Karsi taraf ortaligi daha da birbirine katti ama tarifsiz bir pespayelik. Nihayetinde diger aileler de rahatsiz olduklarini soyledi kendilerinden. Bu sefer de onlara saldirdilar.

Herkes yanimiza geldi ve bize destek oldu. Ozellikle gencler, akranimiz genc ciftler yuksek sesle tepki de gosterdiler.

Bu ulkenin kanserli hucresi belli bir yas grubu uzerindeki sagci, solcu, seriatci, cakma kemalist tipler. Ama buradaki onemli husus yas grubu beyler. 50+ tipler bu ulkeyi yasanmaz hale getiriyorlar.

Bu olay bizi uzecegine, bu ulkede her yerde dindarin, ateistin, basortulunun, mini eteklinin, escinselin, hayvanlarin bu 50+ tiplerden sonra sorunsuz birlikte yasayabilecegini haykirma umudu verdi bize.

Biz cok mutlu olduk. Bu ulkeyi yeni jenerasyon kurtaracak. Dunyasini a haber ya da sozcuden sekillendiren degil, atiyorum kambocyadaki bir haberi teyit edebilmek icin istedigi anda bir kambocyaliyla ingilizce konusup doğru kaynağa ulasabilen bu yemi nesil guzellestirecek.

 
Yeni nesil derken hangi yaş aralığını kastediyorsunuz... siz kaç yaslarindasiniz bilmiyorum. Ben 28, hürmetler ^^

Ben yeni nesil sayiliyorsam, kendi akranlarimi dediğiniz kadar iç açıcı görmüyorum, ufakliklar daha ufak oldukları için bilemem, eskilerle ilgili de size katılıyorum.

Orada size, yani bir aileye saldirmislar, gerçi olaya bu şekilde bakabilseler yaşadıklarınızi hiç yaşamamış olurdunuz. Ve bu, kanaatim olayın kilit noktası.

Çünkü, yine kanaatimce, bir cocuk için gözü önünde anne ve babasının kötü bir şeye maruz kalıp karşılık verememesi, bir anne ve baba için de çocuğuna orada bir güvenlik hissi sağlayamaması/çocuğun gözünde imajının zedelenmesi kadar kotu bir şey olamaz.

O yeni nesil napmis orada pek anlayamadım, ama size o saldırıya uğrayan seylerinizi koruyup geri vermişler, eyvallah.

Ben orada olsam (şimdiye kadar hiç böyle bir şeye şahit olmadım ama olursa inşallah bu tepkiyi verebilirim düşündüğüm gibi) önce işletmeden birini alelacele çağırır, o saldırganları kastettigim anlaşılacak şekilde "burası ne biçim bir yer, böyle insanların huzurunu kaçıran it kopugu niye alıyorsunuz buraya" diye ortaya bagirirdim. Tahminim bir şey yapmazlardi, sonra da yakınlarına gidip sivrisinek gibi onlar konustukca kes sesini, huzuru bozuyorsun vb. diyip dururdum. Sonra nolurdu bilemiyorum.

Neyse, demek istediğim, yeni neslin, orada bulunan mensupları bunu yaptı diye yuceltilecek bir tarafı yok bence. İkincisi yaptıkları şey erekli değil, anlık insani bir tepki, yok değildir ama erekli tepkiler verebilecek pek yeni nesil tanimadim ben. Erekliden kastım, ve özetle demek istediğim bir çocuğun toplum içindeki güvenlik hissini, hele ki anne babasının yanında, böyle sarsan tipler korkutulmali ve bir daha aynı seyi yapmaya korkmalilar. Çünkü toplumun temeline, bir aileye saldırıyorlar.

Hayal meyal hatırlarım, çocukken babam alışveriş esnasında bir esnafla tartismisti, muhtemelen yanında ben varım olay çıkmasın diye koruma içgüdüsüyle ustelemedi, adam da bildiğin azarladı babamı. Ondan sonra -ve hala da bazen- esnaf dediğimiz türde dükkanlara girerken hep tetikte olurum, kötü bir şey olacak gibi gelir. Sizin olayda kızınızın maruz kaldığı şeye benziyor işte, umarım benzer bir etki kalmaz kizinizda.

Kısmen bu kendi yasadigim olay yüzünden, kısmen de kızınızın gözünden olaya bakınca, hararetle sert yazdiysam, surci lisan ettiysem mazur görün.

Geçmiş olsun.
  • encokbenisevinnolur  (28.01.20 02:25:17) 
diyanet halkın vergilerini fütursuzca harcarken, sünni islam, okullarda, televizyonlarda hatta devlet dairelerinde zorla dayatılırken insanlarda, özellikle de gençlerde diğer kesime karşı bir antipati oluşmayacağını düşünmek hayalcilik olur. malesef islamcılar para ve güçle olan sınavı geçemediler.


  • prizmatik  (28.01.20 02:39:24 ~ 13:33:24) 
Yaş ile ilgili değil.

Prizmatik +1
  • hepbiarayisicinde  (28.01.20 04:23:33) 
Bir olay uzerinden(ki onun da yasanip yasanmadigi supheli) yapilmis sacma bir genelleme.

25 yas altinda da gayet yobaz, sacma sapan tipler mevcut..

Yasla uzaktan, yakindan alakasi yok.
  • twq  (28.01.20 04:31:59) 
Pahalı bir restoranda gerçekten bu ülkenin insanı ile karşılaştığınızı mı sanıyorsunuz? Öyle bir yerde aksi olsa şaşırırdım.


  • baal  (28.01.20 08:54:58) 
psikolojik sıkıntılı tiplere gelmişsiniz o kadar. genelleme pek doğru değil.


  • nuisance  (28.01.20 09:48:50) 
başörtü konusunda eskilerin irtica korkusunun alışkanlığıyla gelen o saçma tavır yeni nesilde evet yok. çünkü bu korkutmadan arınınca gençler "kim ne giyerse giysin ne karışıyorsunuz" kafasına daha rahat erişiyorlar. tek dertleri kimse kendilerine de karışmasın. şu an açık gençlerin üniversitedeki başörtülü arkadaşını kendilerine dert ettiğini sanmıyorum. arkadaş olmak zorunda değil, ama "gelmesin girmesin okumasın" sığlığında gencin az olduğunu düşünüyorum. bu konuda evet bir tık ilerleme var bence de ama bu, gençlere olan umudumu yeşertmiyor maalesef, o ayrı konu :)


  • akil kupuru  (28.01.20 10:36:30) 
Genç nesilde de tabi ki saçma insanlar var ama genç nesilde sağ-sol, türbanlı-açık gibi kimliklere göre ayrımcılık yapma durumu daha az. Önemli olan belli başlı özgürlüklere ulaşım, Avrupalı(ya da Amerikalı) akranlar gibi rahat bir hayat gayesi oluyor. Çünkü artık instagram, twitter, youtube gibi sosyal medyada amerika'daki almanya'daki bir gencin hayatını çok daha rahat görebiliyor ve ülkemizdeki saçma duruma isyan edebiliyoruz. Önemli olan kişinin ne giydiği, ne yaptığı değil. Ne düşündüğü de toplum nezdinde zararlı bir görüş değilse yine kendini ilgilendirir. Dediğim gibi bizim nesilde de çürük elmalar var ama çoğunluk gayet kapsayıcı. Zaten dünyanın her yerinde öyle. OK Boomer lafı boşuna çıkmadı. Dünyanın irini boomer nesli.


  • nundu  (28.01.20 12:57:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.