[]

Yakın arkadaş meselesi

Herkese merhaba,
Farklı görüşlere ihtiyacım olduğu için yakın bir arkadaşımla yaşadığım durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında olay çok detaylı ve karmaşık ben sadece bir kesiti soracağım. Olayın öncesini bilmeden çıkarım yapılamaz elbette ama yorum yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
10 yıldan uzun bir süredir arkadaşız, bir ortak arkadaşımız daha var üçümüz de beraber büyüdük diyebiliriz. Bu akşam bana ve diğer arkadaşa kendine yeni bir kimlik oluşturduğunu, eski kimliğini geride bırakmak istediğini ve yeni kimliğine bizimle olan arkadaşlığını koyup koyamayacağını bilmediğini söyledi. Biz çok üzüldük tabi ve demek ki artık bizimle görüşmek istemiyorsun bu anlama mı geliyor diye sorduğumuzda niyetinin o olmadığını, ama bizim onun belirsizliğiyle yaşamak zorunda olmadığımızı söyleyerek arkadaşlığımızı bitirelim dedi. Biz onu yanlış mı anlamışız? Tavrımız çok anlayışsızca mı olmuş? Yeni kimlik oluşturma sürecinde onu yalnız ve desteksiz mi bıraktık böyle yaparak? Size böyle söyleyen bir arkadaşınıza tepkiniz ne olurdu? Eğer önemliyse belirteyim yaşlar 24 ve üçümüz de kadınız.
Okuyanlara teşekkür ederim.

 
bu tür süreçler bıçak gibi kesilme şeklinde olursa ani ve yanlış karar verilmiş olur bence.
süreç içerisinde yeni kimliğine uygun olmazsanız ya da o size uymazsa yavaş yavaş koparsınız ve görüşmemeye başlarsınız.
ha bana böyle bişey derse bi arkadaşım bi yürü git aq derim.
  • anily  (28.01.20 00:57:09) 
Yeni kimlik oluşturma meselesinin ne olduğunu bilemedipimizden çok doğru şeyler söyleyemeyebilirim ama anlayışlı olun, mesafe ya da alan istiyorsa verin madem.


  • epistemic_regress  (28.01.20 00:58:31) 
Yeni kimlik ne ya? Bence sizinle arkadaşlığı en az dram yaşayarak bitirmek istiyor, onun kurnazlığı bu.


  • malheiros  (28.01.20 04:52:51) 
Arkadaşlıklar bitti demeyle biten ya da devam eden şeyler değillerdir. Arkadaşınız (ve buna siz de dahilsiniz) belli ki ikili ilişkiler konusunda tecrübeli birisi değil. yeni kimliğine sizinle olan arkadaşlığını koyup koyamayacağını bilmediğini söylemesi aslında kendisini tam olarak tanımamasından kaynaklanıyor. Olgunlaşma böyle bir süreç işte. Nasıl bir karar alacağını bilemiyor ve bir yol arıyor. Bu belirsizliğiyle size ve ilişkinize zarar vereceğini düşünerek, kendisini geri çekiyor. Bu konuda yanılıyor. Kendisini geri çekmesi onun için olumlu gibi görünse de aslında bir kaçış. Söyleyin kendini bu kadar yıpratmasın. (Arkadaşınızın duygusal devrimci halini sevdim.) İyi günde kötü günde yanında olacağınızı, ona her haliyle destek olup saygı ve sevgi duyacağınızı belirtin. Zira arkadaşlar bunun için vardır.
Cevaplar:
-siz onu biraz yanlış anlamışsınız evet.
-Anlayışsızlık var ama bunu sizin de olgunlaşma sürecininizden dolayı olduğunu düşünebilirsiniz.
-evet, yalnız ve desteksiz bıraktınız.(ama üstüne de çok düşmeyin.hani istersen biz hep buradayız mesajı vern yani)
-yeni kimliğini yakından tanımak isterim eğer izin verirsen ama eski kimliği geride bırakmak diye birşey de yoktur. İyi veya kötü; bunlar seni sen yapan şeyler. Şuan kendi hayatınla ilgili aldığın kararların doğru olduğunu düşündüren geçmişinde yaşadığın deneyim ve tecrübelerin. Eski kimliğini yok saymak yerine, eski ve yeni diye ayırmak yerine, kendini olağan halinle kabul etmeni dilerim, derdim.
  • hepbiarayisicinde  (28.01.20 04:56:43) 
"yeni kimlik oluşturma" kulak tırmalayıcı gibi görünsede değişiklik ihtiyacını normal karşılanmalıdır. bu bazı dönüm noktalarında yaşanan ve yaşanması gereken bir şey. arkadaşınız bunun farkında. fakat bu ne kadar anlayışla karşılanacak bir şey bile olsa 10 yıllık ve üstelik beraber büyüdüğünüz bir arkadaşınızın bir anda sizi silmeye karar vermesi açıkçası ben yaşasam kabulleneceğim bir şey değil. elbette her insan bir birey ve düşüncesine saygı gösterilmeli. böyle bir durumda benim için en önemli mesele onunla aramızdaki samimiyet olurdu. ben onun yeni kimlik yaratmasına saygı duysam bile bizi böyle kolayca silmesini kabullenmez ve eğer aramızda yeteri kadar samimiyet var ise onunla bir süre görüşmek ve düşünce alışverişinde bulunmak isterdim. ama arada bu samimiyet yoksa ve arkadaşım böyle bir karar vermişse maalesef ben de onun bana yaptığı gibi yapar ve onu kolayca silerdim. çünkü hiçbir samimi ve uzun süreli dostluklar böyle kolayca bitmez. arkadaşınız size böyle bir şeyle gelmişse ve aranızda yeteri kadar samimiyet yoksa yapılacak hiçbir şey yoktur bana göre. benim düşüncem bu.


  • tabii lan manyak mısın  (28.01.20 05:36:46) 
yeni oluşturacağı kimlik her ne olursa olsun, ben şu muhabbete maruz kalsam keser atarım. kendini sizden yukarıda da görüyor olabilir


  • gazozailacatmauzmani  (28.01.20 09:00:37) 
Valla çeşitli senaryolar olabilir:

- Yeni bir işe girdi. Orada havalı arkadaşları var. Sizi o oranda havalı bulmuyor. Tam da emin değil, görüşmeyelim diyerek onun iş yerine baskın yapmanız, dolayısıyla sizi tanıyor olması ihtimalini sıfırlamak istiyor.
-Yeni bir erkek arkadaş edindi. Sizi ilişkisi için tehdit görüyor, ya da erkek arkadaşı mutaassıp. Sizi o ortama yakıştırmadığı için "kurtul arkadaşlarından" konulu ültimatom vermiştir.
- Tarikata girmiştir, şeyhi etrafından soyutluyordur
- Derin depresyonda, çevresinden uzaklaşarak bundan kurtulabileceğini düşünüyor.

Bir tek son seçenekte arkadaşınıza mesafe verin ama tümden bırakmayın, aslında arkadaşa ihtiyacı var ama bunun farkında değil derdim. Diğer iki mesele maalesef daha yaygın ve hiç de arkadaşça değil. Arkadaşlık böyle bir şey değil zaten. Ya bir hareketini görür soğursun, arana mesafe koyarsın ama böyle "yeni kimliğim.... Sizi oraya koyabilir miyim..." gibi cümleler kurmazsın.
  • SiyamkedisiZorro  (28.01.20 09:14:43) 
Benzer bir şey yapmış biri olarak fikir vereyim.

Eski ilişkilerimin benden çok şey aldığını düşünüyordum. Bana zararlı çoğu kişiyi kesip attım. Yakın olanlardan bazılarına benzer mesajlarla gittim.

Kimi anladı, hala ilişkimizi sürdürüyoruz ve hatta eskisi gibi. Kimi ise kararıma saygı duymadı, zaman istediğim halde her gün her gün her gün buluşmak bir şeyler yapmak istediler. Maalesef komple bitirmek zorunda kaldım onlarla.

Belki çıkarmak istiyordur ama komple değil. Ya da iyi bitsin istiyordur.
  • aguen  (28.01.20 11:16:15) 
bu muhabbetten sonra istese de ben onunla görüşmem.
yeni kimlik nedir abi? Kafasını bulandırmışlar ergen tribine girmiş.

  • basond  (28.01.20 11:58:40) 
Benzerini bi arkadaşım bana yapmıştı. Yeni kimlik oluşturuyorum demedi ama hayatını farklı bir kulvara sokmaya çalışıyordu ve derdi sıkıntısı olduğunda arayıp saatlerce sövdüğü, buluşup kafa dağıttığı, benim de aynısını yaptığım arkadaşlığımızı 1 gecede çöpe attı. Onca paylaşımımız, anımız, toleransımız, destek oluşumuz... hepsini 1 gecede 1 mesajla yok etti. Bencildi, ama o bana artık hayatının geri kalanında benim olmamı istemediğini söylediğinde “şöyle yapabiliriz böyle yapabiliriz” deme şansım yoktu. Zoraki bir devam olacaktı ben kabul etmesem, eninde sonunda kopacaktı. Bu yüzden saçma da olsa sana saygı duymak ve dediklerini kabul etmekten başka şansım yok dedim ve ertesi gün numaralarını sosyal medya hesaplarını engelledim.

Bence arkadaşınız benimki kadar bencil biri değil. En azından emin değilim demiş. Ben olsam her koşulda hep onun tarafını tutacağımı, her zaman ona sonsuz ve karşılıksız destek olacağımı söylerdim.Yine de gitmek isterse kendi bilir ama desteğimi hissettirirdim çünkü belli ki kendisi için zor bir süreçten geçiyor.
  • megalomaniac  (28.01.20 12:14:17) 
bu arkadaş 24 yaşında evde kalma sendromu yaşamaya başlamış. kimlik oluşturma sürecini teyzelerin günlerinde yapın da hayırlı bir kısmet çıksın.


  • (.)  (28.01.20 12:23:03) 
Nedense cinisyetle ya da cinsel tercihle ilgili bir şey olduğunu düşündüm. Cinisyet değiştirme süreci ya da gay ise örneğin gay olduğunu açıklama süreci geldi aklıma. Bu süreçler sahiden epey sancılı oluyor, kabul görme endişesi olabilir vs. Ihtiyacı olduğunda hep yanında olacağınızı söylemeniz ve gerisini ona bırkamanız en doğru karar olurdu.


  • velvetmorning  (29.01.20 00:58:52) 
benimde aklıma velvetmorning ile aynı şey geldi, zira kimlik değiştirmek ifadesi oldukça ciddi bir ifade, kimlik kişinin tanımı ilgili bir kavram. literal düşünürsek; şekli şemali ana adı baba adından, hatta kendi adından bahsediyor ve bunları değiştirmekten bahsediyor.

bu nedenle velvetmorning +1 ve hepbiarayisicinde + 1
  • selam  (29.01.20 08:27:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.