[]

yeni telefonlardaki 4 kamera

bunun nedeni nedir? ilk apple çıkardı sanırım herkes takip etti. iphone 11'in arkadaki kameraları çok kötü görünüyor. birçok telefonda arkada 3 kamera var. amaç nedir?




 
Telefonlarda şimdilik normal fotoğraf makinelerinde olduğu gibi hareketli lens yapamıyorlar. Lens hareket edemediği için farklı şartlara göre (uzaklık vb) odak noktaları ve çapları farklı kamera lenslerine ihtiyaç duyuluyor.


  • crown  (27.01.20 20:27:47 ~ 20:28:11) 
haha ilk apple mı çıkardı? apple son 2-3 senedir takip edilen değil takip eden konumunda.
ayrıca appleın hiçbi telefınunda 4 kamera yok şu an. 11de 2 11 proda 3 kmera var. xiaominin bazı modellerinde 3-4 bazılarında 5 kamera var (mi note 10)
ve tabii ki bir sürü özelliği var yani daha kaliteli oluyor öyle ki mesela 2 katı fiyatındaki iphonedan daha iyi kamerası
www.dxomark.com
  • papuayenigine02561  (27.01.20 20:40:43) 
İlk apple çıkarmadı hatta en son apple çıkardı. Apple artık gelişmeleri geriden takip ediyor.
Kamera kurulumu markadan markaya hatta üründen ürüne değişiyor. Ana kamera, ultra geniş kamera ve zoom için periscope veya telefoto kullanabiliyor firmalar. Ayrıca düşük bütçeli giris ve orta seviye ürünlerde telefoto lensin görevi yerine sadece derinlik algısı adına portre fotograflarlar için derinlik sensörü ekleniyor ana kameraya. Bir de makro kamera adı altında kamera kullanabiliyorlar ki bence gereksiz. Ve hatta bazı amiral gemilerinde tof(time of flight) kamerası da bulunuyor ve genelde artırılmış gerçeklik için ışığın yansıması ve lazer sensor ile 3d modelleme yapabiliyor.
Kamera kurulumlarına ornek vermek gerekirse: xiaomi mi note10'da zoom olayi için 2 kamera birden kullanılıyor. Zoom yaparken kamera değiştiriyor alet. P30pro ise periskop kamerası ile 5x optik zoom yapabiliyor. Tamamen ana kamera ve diğer lenslerin kurulumuna göre değişiyor kamera sayısı. Bir çeşit oyuncaklar bütünü.
  • karacigerim vur kadehlere  (27.01.20 20:47:33 ~ 20:49:13) 
en son apple çıkardı ama en iyi şekilde de apple kullanıyor.. iphone 11 pro max'de 3 kamera aynı anda işlem yapabiliyor.. diğerlerin de böyle bir şey yok..


  • asabi  (27.01.20 21:54:50) 
@asabi yok öyle bir şey. attığım linkten de görülebileceği gibi iphoneun en iyi telefonu 11 pro mac yarı fiyatındaki xiaomiye tokatlanıyor kamerada. huaweeilere de taibi ki


  • papuayenigine02561  (28.01.20 22:28:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.