[]

noktalama sorusu

13. Şirket kuruluşunun ardından, her bir yönetici, sekreter ve müdür, Hissedarların Oybirliğiyle Alınan Kararı ile seçilecek veya yeniden seçilecektir (ilgili yöneticinin, sekreterin veya müdürün görev süresinin dolması halinde).

13. Şirket kuruluşunun ardından, her yönetici, sekreter ve müdür, Hissedarlar Müşterek Kararı ile seçilecek veya yeniden seçilecektir (ilgili yöneticinin, sekreterin veya müdürün görev süresinin dolması halinde.)

parantezden önce/sonra boşluk koyma durumu, hangisi doğru? ikincisi doğrusu değil mi? ingilizce metinlerde parantez işaretinden sonra koyuluyor birinci örnekteki gibi ama türkçede böyle değil diye biliyorum.

 
birincisi doğru


  • pide  (27.01.20 13:11:04) 
nokta cumleyi bitirir cumle parantezin icinde bitmiyor ki icine konsun


  • m4deniz  (27.01.20 13:40:33) 
nokta disari gelecek.

Hissedarların Oybirliğiyle Alınan Kararı --- h, o, a, k neden buyuk?
  • jimicik  (27.01.20 14:00:05 ~ 16:16:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.