[]

Özel ders

Arkadaşlar selam,

Fransızca özel ders vermeye başlayacağım ama kafama takılan birkaç şey var.
Eğer özel ders alıyor olsaydınız bu dersten beklentiniz ve uygulama esnasında istekleriniz ne olurdu? Yani daha verimli bi ders olması için olmazsa olmazlarınız nelerdir?
Teşekkür ediyorum yanıtlar için.

 
her ders öncesinde konumuzu ve amacımızı açıkça öğrenmek isterdim
her ders sonunda öğrendiklerimizin kısa özetini dinlemek iyi olurdu
rutin olarak da geri bildirim isterdim, nasıl ilerlediğime dair

başarılar
  • superb  (26.01.20 22:54:21) 
Kursu alma amacım sorulmalı, dili öğrenmeyi ne için istediğim ne şekilde kullanacağım da. Sınav mı, günlük konuşma mı, iş dili mi. Sonsuz saat ders olmayacak nasılsa, verimli kullanıldığına ikna olmak isterdim.


  • Bruce  (26.01.20 23:04:19) 
ben eski usul soru cozerek ogrenmeye alismisim. pratik yapmam icin bol soru isterdim.


  • pide  (26.01.20 23:12:25) 
Ders alan kisiyle odemeyi yapan kisinin ayni olup olmamasina gore degisir bence. Yani bir ebeveyn cocuguna ders aldiriyorsa ve cocuk cok gonullu degilse ebeveyni hos tutmak lazim. Yok yetiskin birisi parasini kendisi odeyip ders aliyorsa o zaman daha farkli durum.


  • crown  (26.01.20 23:22:20) 
beklentiler belirlenmeli. iki üç haftada bir yol haritası güncellenmeli. gramer ile başlayan biri belki konuşma için pratik yapmaya dönebilir.
ödev verilmeli. derse gelmeden önce işlenecek parça evde okunabilir, kelimelerine çalışılabilir. alıştırmaları çözülebilir. derste konuşarak tekrar yapılabilir.
konuşma sırasında bilinmeyen kalıplar, kelimeler öğretmen tarafından anlamı vs söylendikten sonra simültane şekilde not alınıp ders sonunda öğrenciye verilebilir.
gazete, broşür, ilan hatta internetten komik meme ler vs materyal olarak kullanılaiblir.
öğretmen pratik olması açısından öğrenciye kitap tavsiye edebilir. kaynak bulmak da zor bi iş. ilginç konularda veya masal kitapları önerilebilir.

bi de ders başında çay/kahve ikram edilebilir.
  • sttc  (27.01.20 01:38:23 ~ 01:38:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.