[]

aldığınız kitapları?

neye göre seçiyorsunuz? yani öneri aldığınız kişiler, sosyal medya hesapları var mı? şu yazarı sevdim tüm kitaplarını alırım mı diyorsunuz? ilgi alakaya göre tamam da, mesela yakın tr tarihi ilgimi çekmiştir hep. hani bazı kitaplarda aldım ama diyelim ki roman okumak istiyorum onbinlerce kitap var. hani popülerden-çok satandan gitmek de çok doğru gelmiyor bana. kitap kötü çıkarsa da işlence gibi geliyor.




 
www.goodreads.com

hala okumadığım bir sürü klasik var onları okuyorum bol bol, yakın tarihli roman okumak istersem de goodreads'te takip ettiğim insanların ve dahil olduğum gruptakilerin neler okuduğuna bakıyorum.

eğer bilgi içerikli yayınlar okuyacaksam da yazarından ilerliyorum.
  • aziz dostum jack  (26.01.20 22:31:23 ~ 22:31:56) 
Ölmeden önce okumanız gereken 1001 kitap diye bir liste var. Onu takip ediyorum. Şimdiye kadar bu kitap bu listeye girmemeliymiş dediğim çıkmadı.


  • Mirket  (26.01.20 22:31:48) 
Uzun zamandır kitap okuyamasam da, okuyacaklarımı ilgi alanlarıma göre seçiyorum.


  • simderun  (26.01.20 22:32:10) 
Erkek arkadaşımla kitap zevklerimiz çok benzer mesela, ona soruyorum; yine benzer kitapları okuduğum arkadaşlarım ile paylaşım yapıyoruz. Birbirimize kitaplar öneriyoruz. Böyle mini gruplar bence oldukça işlevsel.

Bunun dışında popüler bir kitap gördüysem konusuna, yazarına vs bakarım. Hiç bilmediğim bir alanda okuma yapacaksam kült eserlerden başlarım. Yazarına göre kitap seçimi yaptığım da çoktur.
  • fraise  (26.01.20 22:47:39) 
bookdeposit.com da beğendiğim kitap kategorilerinde geziniyorum. goodreads ten skoruna bakıyorum. iyiye konusuna, yorumlara bakıyorum. hala ilgimi çekiyorsa alıyorum.

bi de kitaplar 50 sayfayq kadar ilgimi çekmediyse bırakıyorum.
  • sttc  (26.01.20 22:55:24 ~ 22:56:30) 
genellikle klasik okuyorum. klasik haricinde politika felsefe sanat.

kitap alırken kriterim: bu kitabı okumak için ayiracagim zamana değer mi? bu kitap ve yazar bana bir şey katar mı?
  • tabudeviren  (27.01.20 00:48:48) 
Valla benim birinin önerisiyle kitap aldığım çok çok nadirdir. Tavsiyeleri önerileri alırım not ederim bı yere Amaranta oku, diye ama sırf biri dedi diye gidip kitap aldığımı hatırlamıyorum. Kitap için takip ettiğim bı sosyal medya hesabı da yok. Özellikle tüm kitaplarını okuduğum ya da okumaya karar verdiğim bir yazar da yok.

Bende genelde her kitap bir başka kitaba referans oluyor. Kitap içinde verilen dipnotlar, alıntılar, kitaplar vs genelde okuyacağım bir sonraki kitabı belirliyor. Ya da bu şekilde denk gelip sık sık karşılaşmışsam da gidip alıyorum. Bunun dışında çoğunlukla neyi okumak istediğim belli oluyor o doğrultuda araştırıp hele ne yazılmış deyip de alıyorum.
  • Amaranta ursula  (27.01.20 00:56:22) 
Her kitap bir sonrakine referans oluyor benim için de. Okurken doğrudan referans olmasa da bitirdiğim kitapla ilgili inceleme okursam ordan yeni kitabı buluyorum. Ya da bilimkurgu okuyacaksam mesela belli başlı ödüllere bakarım kimler almış diye. Bazen de yayinevi üzerinden gidiyorum bu aralar jaguar hangi kitabı basarsa alıp okuyorum mesela hiç de üzmediler beni çok seviyorum onları.


  • nickimin hakkini veremedim  (27.01.20 01:33:08) 
bence "doğru" kitabı okumak yerine yanlış kitaplardan kaçmaya yoğunlaşmalı insan.


tüccarlıkla uğraşan "yazar"ları asla okumam (orhan pamuk, ahmet ümit, iskender pala, stephen king vs.)

ana akım egemen düşünceyle uyumlu kitaplar okumam (örneğin günümüzde bol osmanlı övgülü arap soslu tarih kitapları, guns germs steel)

"başarılı işadamı biyografisi" okumam

listem çok uzar ama işte
  • m4deniz  (27.01.20 05:43:53) 
Sevdiğim yazarların vs backlogum 2022ye kadar dolmuş durumda ama son birkaç seferdir biriyle tanistiysam ve bi sinerji hissettiysem 2. date öncesi favori kitaplarını soruyorum, alıp okuyorum.

Daha pişman olmadım en kötü durumda bile kitaplar güzeldi.
  • aguen  (27.01.20 11:36:32) 
Kimseden oneri almiyorum kendim seciyorum. "su kitaplari mutlaka okuyun" turunden listelere bakip almiyorum yani. Ilgi alanima gore arastirip buluyorum.
Yine sagda solda ilgi alanima giren bir yazi okurken konuyla ilgili adi gecen kitap oluyor ornegin, listeye ekliyorum o vesileyle. Bir seyler okurken baska seylere baglantilar cikiyor bir sekilde direkt kitap adi gecmese de.

O degil de kitap diyince ulke genelinde milletin aklina roman geliyor direkt. Baska kitap yokmus gibi.
  • stavro  (27.01.20 16:55:27 ~ 16:55:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.