[]

iş nasıl aranır?

evet daha önce hiç iş aramadım, bir işe şansa girdim ve 7 yıl çalıştım ve yeni ayrıldım. boktan bir anadolu şehrinde yaşıyorum, istanbul'a taşınmayı düşünüyorum. bilgisayar mühendisiyim

sektör: yazılım/iOS ve .net

hiç iş aramadığım için konuya hakim değilim, kariyer.net'ten cv oluşturup başvurdum ama ne cv'me bakan var ne de başvuruya olumlu olumsuz cevap veren. dönüşler bu kadar uzun mu sürüyor?

onun dışında ne yapabilirim, bizim sektörde linkedin üzerinden yapabileceğim bir şey var mı? linkedin demişken orada da bir sürü şirkete başvuru yaptım ama yine aynı şekilde hiç dönüş olmadı.

bu iş ilanları hep cv toplamak veya orada şirketin reklamını yapmak için mi açılıyor acaba?

 
Filtrelere takılıyorsunuzdur. Ayrıca evet uzun sürüyor.


  • bahoho  (26.01.20 19:54:06) 
Şöyle bir deyiş vardı: "İş aramayı işiniz haline getirin." diye. Günde hedef koyun mesela 20 firma (sallıyorum az ya da çok mu emin değilim).

Aman sonra yazarım ya da yarın 40 tane başvururum demeyin. Oturun sırayla başvurun, firmaya özel cover letter yazın, linkedin vs. ya da başka bir yerde ise ilanı veren kişiyle iletişime geçin mail atın neden sizi almalı onları açıklayın.

Size uyumlu fakat eleman aramayan bir firma varsa yine de mail atın. Genelde uyumlu iseniz yetenek olarak, ilgiyle yaklaşıyorlar.
  • aguen  (26.01.20 20:32:13) 
adresiniz istanbul değilse istanbul yapın. ben de bu şekilde başvuru yaparken istanbul adresi olmadığı için hiç aranmıyordum. bir tanıdığın istanbul adresini verince aranmaya başladım.


  • inheritance  (26.01.20 22:07:28) 
hocam linkedinde hergün görüyorum ik şirketleri sürekli sizin alandan deneyimli eleman arıyorlar. ayrıca ilanlardaki şirketleri arayıp kendi ik cılarına da sizi neden almaları gerektiğini anlatın bence. ben 4 5 ay önce bu şekilde buldum. şimdi memnun değilim aynı şekilde tekrardan aramaya, kendimi anlatmaya başladım. illa merak edip linkedinden eklemeye başlayan şirket ik cıları olur sizi de.


  • camiroquayınız  (26.01.20 23:05:38) 
network çok önemli.
Birileri size birilerine tavsiye edecek, böylece görüşmeniz olacak.

  • anten  (27.01.20 17:16:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.