[]

Kına Gecesi, Nişan, Düğün

Bazı kızların özellikle ben kına istemiyorum. Bana kalsa kına yapmam vs demesi üstüne kına gecesini en afili şekilde yapmasına ne diyorsunuz?

Aynısı nişan ve düğün için de geçerli.

Bana kalsa ben düğün yapmam şekerim ama ailem çok istiyor kıramıyorum.

Bunu çeşitlendirebiliriz tabi ki. Sanırım nişan artık ekonomik nedenlerden dolayı esgeçiliyor ve gereksiz bulunuyor çünkü nişana takan düğüne ne takacak ya da tam tersi. Ale içinde bir kız isteme artık nişan diye geçiştiriliyor.

Neyse konuya dönecek olursak bu kızların samimiyetine inanan var mı?

 
Kına vs istememek yeni nesilde geçer akçe çünkü. İstiyorum demek varoşluktan sayılıyor. Onun için bunu yapanlar istemem yan cebime koyculuk yapıyor. Gerçekte ise can atıyor tabi.


  • temasettin  (26.01.20 16:40:06) 
temasettin'e katılıyorum. istemeyen yapmaz. evlenecek yaşa gelmiş, eşini seçmiş insan kendi kararlarını kendi veremiyor mu? hala ailesinin etkisindeyse evlenmemesi daha hayırlı zaten.


  • pati  (26.01.20 16:51:32) 
Ben ve erkek arkadasim daha yolun en basinda ailelerimize istemedigimiz prosedurleri(kina, nisan, abartili dugun) belirttik. Ben kadin tarafi oldugum icin karsi tarafin ailesi bana israrla sordu emin misin seklinde, (muhtemelen icten ice istedigimi dusunduler) ama net olunca uzerime gelinmedi :)


  • fingers of fury  (26.01.20 16:56:24) 
Kadının oluşturduğu kimliğe, çevresine ve karakter yapısına bakıyorsun. Bu üçlü sana gercekten geleneklere bağlı ve önemsyip önemsemedigini söyler. Kadın evliliğin diğer tüm geleneksel yanlarıni kabul etmiş fakat düğün istemiyorum diyorsa elbette bir uydurmadır,kadın gündelik dil dağarına "şkerim" sözcüğünü eklemiş ve kullanıyorsa zaten bunun semiotik okumasıni yapmak kolay, ama kadın zaten gelenekleri bir şekilde sorgulayan biriyse kimliğini d ebunlar üzerinden oluşturmadıysa, tutarlı duruyorsa, istemiyordur elbette. Samimi olup olmadığını da buradan anliyorsun.


  • velvetmorning  (26.01.20 17:09:29 ~ 17:10:28) 
Diğerlerini bilmem ama kendi adıma konuşayım. Düğün vb. organizasyonlardan tam anlamıyla nefret ediyorum. Zaten eğlenmiyorum üstüne para, vakit, emek harcayıp sinirlerimi yıpratmak çok saçma benim için. Bu konuda karşıma geçen kırılmayı göze alır. Kimsenin gönlü olsun diye yapılacak şey değil ki bu.

Zamanında ablam evlenirken ailece çok yalvarmıştık düğün yapmasınlar diye. Düğüne vereceğiniz parayla arkadaşlarınızla kutlama yapın sonra da yurt dışına tatile gidersiniz dedik. Dedik dedik ama kime dedik. Damat tarafı akrabalarından altın gelecek diye düğün istedi, ablam da tamam dedi. Hatırlayınca bile sinirlendim şimdi.

Amaan neyse, bence kişi istiyorsa bunu söylebilmeli. Kına, düğün yapmanın yerilecek bir tarafı yok. Aynı şekilde yapmamanın da övülecek bir yanı yok. Herkes her şeyi eleştirmeye dünden hazır zaten. Kulağı tıkamak iyidir bazen.
  • rusalka  (26.01.20 17:52:35) 
Yol yakınken vazgeç abi.


  • malheiros  (26.01.20 19:27:33) 
Ben de istemiyodum, kınayı yapıp yapmamak kız tarafına aitti yani benim elimdeydi, yapmadım.
Düğünü de istemiyodum, damat da istemiyodu ama damadın ailesi yapacaktı, çok istedikleri ve önemsedikleri için yaptılar. Salon da yemek menüsü de benim istediğim gibi değildi. Gelinliğin en ucuzunu aldım bu saçmalıklara uymamak için. Kimse de “ay ne iyi kız, gönlü gözü tok” demedi, bu işlerden anlamadığımı düşündüler sadece.

  • zahlebinin  (26.01.20 20:40:11) 
mor bombombom gibi ben de hiçbir şey yapmam derken hepsini yaparken buldum kendimi:) nişanı isteme/söz/nişan gibi hepsini bir arada çıkarttık evde yaptık, kına gecesini de evde yaptık erik dalında da oynadık kaftan da (arkadaşların kaftanını ödünç alarak) giydim kına da yaktım:) düğünü abartıya kaçmadan borca girmeden eğlenceli bir şekilde yaptık. bizim de amacımız sevdiklerimizle hem bizim hem onların eğlendiği bir gece olsun. Öyle de oldu. hepsini yaptığıma memnunum, hem büyüklerin gönüllerini yaptık, güzel anılarımız fotoğraflarımız oldu, eğlendik de. Burada önemli olan ne istediğinizi bilmek ve kontrolü elinde tutabilmek.


  • wendyangelamoiradarling  (26.01.20 22:16:05) 
bir tarafımla guluyorum


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (27.01.20 11:05:31) 
ben bunun aile kiramamaktan ziyade, kendi imkanlariyla evlenmeyen insanlarin ne yapip ne yapamayacaklarina karar verme ozgurluklerinin olmamasi seklinde dusunuyorum. mobilyanizdan balayiniza kadar, nikah islemlerinin parasina kadar kendiniz verirseniz kimseye laf dusmuyor. ama mobilyami babam alsin, evimi annem boyatsin derseniz tabii ki de olay onlarin istekleri etrafinda donuyor. her seyini kendi yapip 'kiramadigi icin' kina, dugun, nisan yapan ve bunun da parasini bir de kendi veren hic tanimadim.


  • kassiopeia  (27.01.20 11:07:29) 
Bir insan gerçekten ama gerçekten istemiyorsa kimse ona zorla bir şey yaptıramaz, ben buna inanıyorum. Ha yapan yapsın tabii beni geren bir durum yok ama sonunda "aslında eğlendik ya" deniliyorsa demek ki eğlenilebilecek versiyonları istenebiliyormuş bu olayların. Bunu söylemekte çekinilecek bir şey yok.


  • piremses  (27.01.20 12:54:42) 
ya şöyleki bir defasında çok afilli bişe olmasın ailelerde kırılmasın diye bi yer ayarladı arkadaşım kendinden organizasyonlu o kadar büyümüş ki bu işler bütün gece ne olduğumuzu anlamadık :D afilli dedğin gibi bişeydi sanırım bi anda sertab erenek rekli etekleri bindallılar giy çıkar giy çıkar 10 kız büütün gece bişeylerin ortasında bulmuştuk kendimizi :D istemeden de olabilir yani


  • takunyali kokos  (27.01.20 15:42:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.