[]

tez de akademisyenler neden bu kadar takıntılı?

hocalarla aramızda hiç bir sorun yok. ancak tezin düzeltmelerinde bankalar kredi vermektedir, 2001 de kriz yaşanmıştır gibi basit ifadelere bile kaynakça yok diye takmış. herşey kaynakça gösterilmek zorunda mıyız? yani biz malız kendi fikrimiz olamaz mı ya da olacaksa da sonuç bölümünde mi olmak zorunda.

yök teki tezlere baksan %80 i plagiarism sorunu taşıyor. neyin kafasında yaşıyor bu akademisyenler sayın eksiduyuru ahalisi.


 
Kitap yanımda değil ama aldığım notlardan bakıp yazıyorum:

"Acemi atıfları: aşikar, tartışmasız, o alanın ortak malı olan görüşleri blirtirken, tarihi araştırmayla ilgili olmayan eserde bir yazara atıf yapmak gereksizdir, atıf ancak yeni ve farklı görüşler için yapılabilir." (Yaşar Karayalçın, Hukukta Öğretim-Kaynaklar-Metod, s. 127)

Herkesin bildiği şeye atıf yapılmaz. 2001'deki krize niye atıf yapasınız?
  • signore  (26.01.20 16:15:46) 
Doktora tezi ise normal. Ama yüksek lisansta bu tip şeyleri görmezden gelebiliyorlar.


  • insomniac  (26.01.20 16:30:25) 
Diyelim ki ben Somali´nin Ekonomik Tarihi hakkinda bir tez yaziyorum.

Hocam, eger bu konuya hakimse, okudugum bolum zaten bu konuda egitim veriyorsa, genel bilgi sayilir.

Hocam, aslinda yabancisi sayilacagi bir konuda bana tez hocaligi yapiyorsa, boyle sorunlar cikacaktir. Cok genel bilgilerin kaynakcasiz kalmasini istedigimi soylerim, boyle halletmeye calisirim. Yoksa, konu hakkindaki en bilinen makalelerin ismini verip, cokca yukun altina girmeden, "daha fazla bilgi icin bkz." verir gecerim.

Akademisyenler hic mi hic dikkatli degil yeterince bu konuda. Iyi bir gelisme bence. Siz bi´ de Almanlar`in kaynakca hakkindaki sapik kurallarini duysaniz...
  • buf-e kür  (26.01.20 16:47:04 ~ 16:48:47) 
tez dediğimiz şey gelecek kuşaklara da aktarılacak bir eser bence.

şimdi 2001'de kriz verdi ben hatırlıyorum ama benim çocuğum bunu bilmiyor. muhtemelen şu sıralar 25 yaş ve aşağısında olan kimse hatırlamıyor.

ben başka bir açıdan bakarak bu iddianın gerçekliğinin başka bir çalışmaya atıfla bağdaştırılmasının çok yanlış olmadığını düşündüm. o değil misal yurtdışında yaşıyorum olaylara yabancıyım sadece sen yazdın diye neden inanayım? bir atıfla en azından ha varmış ya bu aferin falan derim.
  • ozdek  (26.01.20 18:35:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.