[]

mazda 3 hakkındaki düşünceleriniz nedir?

net kıstaslar;
-otomatik vites
-hatchback

arabalardan pek anlamam. bu araç ilk hangi yıl çıktı, sonra kaç yılda bir geliştirildi, en son kaçıncı nesil satışa çıktı bilmem.

bir arkadaşımın çalıştığı yerdeki bir elemanın 2015 modelini otopark içinde 5-10 dk kullanma şansım oldu. söylediğine göre 2015 modelmiş ama 2016 çıkışlıymış.

nedense direksiyona geçince bir uzay aracının kokpitine oturmuşluk hissi verdi. yani nasıl anlatsam, arabanın tek eksik puzzle'u şöförmüş ve ben de oturunca tamamlanmışlık olmuş gibi hissettirdi. direksiyonu olsun vs her şey pek bir hoş geldi. her araçta bu hissi alamadığımı biliyorum.

genel düşünceleriniz nedir bu araç ile ilgili?

"şu kadar para verecek olsaydım alırdım, ama şu kadar para verecek olsaydım almazdım" gibi değerlendirmelerinize de talibim.

 
mazda 3 alınır.

sağlam otomobil. uzuuuun yıllar sorun çıkarmıyor. güçlü. şık araç. eğer beğendiyseniz gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

not: daha eski kasalarından tecrübeliyim araç banamısın demedi yıllardır. yeni kasaları daha da bir güzel.
  • AlsterWasser  (26.01.20 13:13:34 ~ 13:14:36) 
mazda güzel araçtır halk arasında arıza vermez olarak bilinir

araç alacağım zaman baktığım şeyler konforu ve giderleri tabi türkiye piyasasındaki durumu da önemli.
Hangi araçları kullandın o hazzı alamadın mesela?
  • basond  (26.01.20 13:20:00 ~ 13:35:29) 
@basond:

mesela alfa romeo da kullanmıştım. clio da kullandım. mazda'daki kadar hissiyatım olmadı. pskolojik de olabilir tabi.

mazda'yı en çok da japon otomobili olmasından dolayı beğeniyorum. japon otomobilleri daha bir güvenilir geliyor.

benzer kıstaslarda beğendiğim 2 araç daha var. seat leon ile opel astra.
  • matrix  (26.01.20 13:46:22) 
mazda 3'ün eleştireceğim yani mzd connect isimli bilgi eğlence sistemi dokunmatik ekran değil (mazda pıt pıt basmalı orta konsol kontrolcüsü daha pratik diyor) ve carplay uyumu 2018 - 2019 civarından önce parayla yapılıyor. onun dışında özellikle sedan'ın tasarım güzel. iç tasarımı derli toplu. niş bir araba olduğu için servislerinin de fena olmadığını tahmin edebiliyorum.

astra k alacaksan eğer mutlaka 2018 ve üstü model almalısın benzinli 1.4 turbo için. aksi halde eline piston segmanı kırmış ve motor revizyonu olmuş bir araba denk gelebilir (lspi diye arattır ekşide). bunun dışında infotrainment sistemi olsun, akıllı led farları olsun, iç tasarımı olsun bence şahane bir alet. fakat, otomatik şanzımanı 6t35 (benzinlilerde) çok da iyi bir şanzıman değil bana göre (gm - ford ortak yapımı, hantal çalışan bir sistem).

seat leon iç tasarımı çok hantal geldi bana. bir de dsg'den korkarım şahsen.

------------

not: bir iki sene içerisinde ben de senin aklında olan 3 modeli almayı düşünüyorum. ilk tercihim 1.4 turbo benzin manuel astra (makyajsız k) veya 2020 kasa 1.2 turbo benzin manuel astra (makyajlı k) almak.
  • rain when i die  (26.01.20 14:36:11) 
mazda ve japonlar iyidir, mazda 3 de can'dir :) (mazda sahibi degilim baska araclarim var ama kullandim sizin gibi)


  • sweetoffice  (26.01.20 14:37:51) 
Dünyanın en az sorun çıkartan aracı Mazda seçilmişti. Tek sorunu yedek parçası biraz pahalı. Ancak alabiliyorsan Sky Active modelinden al. Motor ve yakıt tüketimi gerçekten çok güzel.


  • un4given  (26.01.20 15:00:39) 
Ne kadar para vereceğini bilsek yorum yapalım da, "Mazda 3'ü sevdim, alayım mı?" dışında bir şey yok elimizde.


  • aristarkos  (26.01.20 18:01:23) 
Hiç düşünme al
Bütün kasalarının sahibi oldum
Şimdi yine bir mazda’m var.
Kafan rahat olur.
  • otopsicocugu  (27.01.20 01:13:25) 
ben 3'un ilk kasasini kullandim, zamanin otesinde bir aracti.
son kasadan itibaren ise tasarim olarak bmw'yi hedef alacaklarini gittigim bir seminerde soylediler, oyle de oldu. kaputu uzun yapiyorlar, sirali 6 silindir havasi veriyor. ic mekan malzeme kalitesi ciddi olarak artti. hatchbackleri olduka guzel. surus bmw'yi hatirlatiyor.

bir arkadasa sifir 2015 aldik, 5 senedir sorunsuz biniyor. mazda'nin tek problemi "pas". o da yollara cok tuz atilmayan bir yerde yasiyorsaniz sikinti olmaz. tuz mazdayi cok kotu etkiliyor.
  • cooperr  (27.01.20 04:32:15) 
2012 modelini uzun sure kullandim. Cok keyifli araba. Bulundugunuz sehirde servisi var mi bakin.


  • erectrode  (27.01.20 12:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.