[]

Marketten poşet almak ya da almamak

Söyle bir düşündüm de çöp atmak için illaki poşet lazım. Ve çöp poşetleri 25 kuruşluk market poşetlerinden daha pahalıya geliyor gibi üstelik elde taşıma ya da çanta taşıma gibi angaryaları hariç.

Siz ne düşünüyorsunuz?


 
Çöp poşetleri market poşetlerinden daha sağlam bence. Market poşetlerinin zaten eve gelene kadar üçte ikisinin altı deliniyor.
Ben bu ücretlendirmeden önce de çantamda katlanan çantalardan taşırdım, çöp poşetini ayrıca satın alırdım. Hiçbir şey değişmedi, böyle güzel.

  • somethinginthewayshemoves  (26.01.20 01:20:33) 
Kesinlikle çöp poşeti daha sağlam. Market poşeti almayın yapmayın doğaya bunu :(


  • Kediyi üzdün  (26.01.20 01:28:19) 
şimdi şöyle markette satılan poşetlerin de toplu satılma durumu var ve kiloyla satılıyor. mesela sallıyorum 1 kg'ı 7 lira gibi.
eğer çöp torbası mantığıyla alacak dahi olsam gider onu alırım.

bu arada ben marketten her seferinde poşet alıyorum ama bunun sebebi çöp torbası yapmak değil kolay taşımak.

bir de çöp torbasında bu ağzı büzülen varya, onlar şahane oluyor. onları tavsiye ederim. huzur gerçekten kloroplast'ta

edit: şeyi yazmayı unutmuşum. o market poşetlerini kilo ile alırsan sudan ucuza geliyor yani. illa onları kullancaksan herhangi bi plastikçiden o şekilde de alabilirsin diyecektim. yaşlanmışım ben iyice.
  • mete kudur  (26.01.20 01:28:36 ~ 01:33:15) 
geçen aldığım çöp poşeti herhalde market poşetinden daha kötüydü. baya ucuz plastik kokuyordu zaten.

maliyetini de geçtim de doğaya hangisinin bir faydası var ya da bir şey değiştiriyor mu onu bilmiyorum.
  • kljgslsdkjsd  (26.01.20 01:31:06) 
çöp kutumuz çok küçük olduğu için küçük market poşetleri kullanıyoruz, en küçük çöp poşeti bile büyük geliyor yani. o yüzden market poşeti ile devam.


  • tabirimekruh  (26.01.20 01:32:16) 
küçük alışverişler harici market poşeti almama gibi bir şansım olmadığından genel olarak poşet ile devam. çöp poşeti de bulunduruyorum bir paket bir ondan bir bundan derken uzunca bir süre gidiyor zaten.


  • hadsafhada  (26.01.20 01:41:15) 
Market poşeti gibisi var mı bee, vazgeçilmezim, on numara çöp oluyor.


  • msb  (26.01.20 02:11:12) 
Market poseti almiyorum kendi torbami tasiyorum. Eger poseti satin alirsam ucretsizken verdigi doga zararinda bi sey degismiycek ki. E poseti ucretli yapma sebebi zaten dogaya verdigi zarar degil miydi? Market posetleri ucretsizken de cop poseti satin aliyodum daha saglam oluyor.


  • hindistan cevizi  (26.01.20 02:17:12) 
hic hesaplamadım. ben zaten manav/ekmek reyonundan ince poşet alıp kullanıyorum.
yemişim çevreyi. bu ülke ingilterenin çöpünü alıyor, benim çöpümü mü alamıycak.

www.bbc.com
  • prizmatik  (26.01.20 02:28:37) 
n11 gg gibi sitelerden toplu alayım dedim, onda da tanesi 24 kuruşa geliyor. bimin verdiği poşetin kalitesiyle macro centerın poşetinin kalitesi arasında ise dağlar kadar fark var ikisi de 25 kuruş.


  • 9kuyruklukedi  (26.01.20 13:04:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.