[]

72 bina yıkıldı, 409 orta hasarlı, 514 ağır hasarlı...

Ve 29 ölüm haberi?

İstanbul'da kendiliğinden yıkılan apartmanların tek bir tanesinde bu kadar kayıp haberi gelirken bu rakam gerçekçi mi sizce?


 
mümkün değil. 17 ağustos depreminde de böyleydi. rakamlar hep az verilir nedense. elazığdan bahsediyoruz hava -10 un altında bir soğuklukta, akşam saati neredeyse tüm elazığ evindeyken oluyor deprem. 4 ile başlandı zaten ölüm haberlerine. 4 te inandırıcı gelmedi, adamın arkasında 30 hanelik 6 katlı bina yıkılmış içeride 4 kişi olması mümkün değil. binaların çoğu bu şekilde yüksek katlı ve çok daireli binalar. içlerinde toplam 29 kişi yok. tespit edilen ve ne yazıkki cesedine ulaşılan kişi sayısı 29'dur. o göçükler kaldırıldığında altından kat kat fazlası çıkar. allah bir daha yaşatmasın umarım. depremden hemen sonra resmi rakamlara göre 29, resmi olmayan rakamlara göre xxx kişi hayatını kaybetti derler. işte asıl rakam o resmi olmayan.


  • Tears of Devil  (26.01.20 01:14:50) 
Ben depremin gece uykuda insanları yakalamamış olmamasından rakamın az olabileceğini düşünüyorum. Enkazdan çıkan insanlarda mont bile gördüm. Belki eve yeni giriyordu belki de çıkıyordular dışarı. Yani bir gece uyanamama yüzünden kaçamayıp ölecek insan sayısıyla bu bir olmayabilir.


  • Kediyi üzdün  (26.01.20 01:26:25) 
Yakalamamış olmasından olacaktı*


  • Kediyi üzdün  (26.01.20 01:26:53) 
Kediyi üzdün +1 gece uykusunda yakalamadi

Tears of devil +1 tespit edilendir max. Bi önceki elazig depreminde yine 6.8 oldugunda cok olu varmis. Sivrice merkezdeki binalar da o depremden sonra yenilenmis orda hasarin az olma sebebi de bu olabilir. Koylerdeki kisin nüfusun az olmasi da bi sebep. Yine de olu sayısı muhtemelen cok daha fazladir.
  • hindistan cevizi  (26.01.20 01:46:14) 
yaralı sayısından niye bahsetmiyorsunuz. yıkılan binalarda herkes ölmedi.


  • fezagezgini  (26.01.20 11:01:28) 
tipik siyasal islamcı kafası işte. adamlar ölü sayısı az diye övünecek neredeyse, işlerine gelse depremi bile dış güçlerden bilecek. adam çadırdaki depremzedelere mutlu musunuz diye soruyor. bana da hiç inandırıcı gelmiyor, çok daha fazlası çıkar ilerleyen günlerde.


  • nothing in my way  (26.01.20 11:24:51) 
henüz çıkarılamamış bedenler haliyle ölü sayısı ile verilmiyor.

ayrıca az önce bir adam canlı yayında anlattı. 1. katta iken deprem olduğunda hanımı ve kızı ile beraber çıkabilmiş bina yıkılmadan ancak annesi lavobodaymış onu beklememişler. elektrikler kesildi dedi. annemi bekleseydik biz de çıkamazdık dedi.
  • fezagezgini  (26.01.20 11:41:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.